magpie101 18.04.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Kapucha kwaszona , czasami nie przepłukana jak ktoś woli kwaśniastą mocniej, , warzywa jak na rosół, listek laurowy, suszone grzyby albo kostka grzybowa Winiary, zalewam wodą tak, by było gęsto, ale nie za bardzo . I pyrkotamy tak z godzinkę na spokojnie. W drugim garnku woda bez soli, ziemniaki pokrojone w kawałki jak lubimy. Trzecia to patelnia . Na niej smażę drobno pokrojony boczek ( niektórzy w kapuchę wkłądają wędzone żeberka jak kto lubi ) , no to smażę ten chudziuśki boczek, walę drobno wypiórkowaną cebulę, ciut cukru by się zeszkliło i duszę jeszcze ciut czasu - i sru do kapuchy. Ziemniaki wylewam ugotowane z wodą w całości do kapusty i jeszcze ciut podgotowywuję z dodanym na końcu majerankiem i czosnkiem - którego duża ilość wzmaga smak kapusty. A potem trzymaj się wątrobo U nas mowimy na taka zupe kapuśniak , gotuje na wedzonych zeberkach i daje zamiast kostki kilka grzybkow suszonych. Wywar z zeberkami i starta wloszczyzna gotuje w jednym garnku, a kapuche osobno. Pod koniec gotowania dodaje do wywaru ziemniaki i jak sa juz miekkie to wkladam kapuche i wszystko co przesmazone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 18.04.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 U nas dziś dietetycznie. Pieczone warzywa (poniżej) do ryżu. Pyszne. http://img18.imageshack.us/img18/4594/warzywa.jpg' alt='warzywa.jpg'>[/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 19.04.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Bitki wolowe w sosie wlasnym, surowka z kapusty i ziemniaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 19.04.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 u nas wczoraj i dziś kebaby własnej roboty (nawet pity sama piekłam ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 19.04.2009 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 u nas wczoraj i dziś kebaby własnej roboty (nawet pity sama piekłam ) a w Urzędzie Skarbowym to co złożysz??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 19.04.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 tak - dokładnie te same PITY p.s. chodziło o chlebki pita Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 20.04.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 U nas wczoraj rosolek (wolowina z koscia, kurczak, indyk), no i dzisiaj to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 20.04.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 ogórkowa + placki ziemniaczane, a jutro polędwiczki "po chińsku" z ryżowym makaronem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 20.04.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Ale mam ochotę na placki ziemniaczane, ale jak pomyślę o tym tarciu ziemniaków to mi się odechciewa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 20.04.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Ale mam ochotę na placki ziemniaczane, ale jak pomyślę o tym tarciu ziemniaków to mi się odechciewa Ja przepuszczam przez maszynke elektryczna do miesa najdrobniejsze oczka , na kluski tarte tez tak robie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 20.04.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Ja przepuszczam przez maszynke elektryczna do miesa najdrobniejsze oczka , na kluski tarte tez tak robie. Ja się jeszcze takowej nie dorobiłam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 20.04.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Ja przepuszczam przez maszynke elektryczna do miesa najdrobniejsze oczka , na kluski tarte tez tak robie. Ja się jeszcze takowej nie dorobiłam Ja tez dlugo sie "czailam" z zakupem ale teraz juz ja majac nie wyobrazam sobie kuchni bez niej (zelmer). Ser na sernik miele (z tych smietankowych w wiaderkach nie lubie robic, bo sa oszukane i maja duzo serwatki), czesto jemy tatara, rozne farsze do pierogow miele no i mieso na mielone, bo w sklepie nie lubie kupowac juz gotowego zmielonego, o ziemniakach juz wspomnialam. Super wyglada wolowina zmielona na tatara, ja kroje ja w paski i na godzine wkladam do zamrazalnika, na pol zamrozona wkladam do maszynki wtedy mieso nie jest ubite tylko pieknie zmielone, a maszynka jak mieli takie zmrozone mieso to az chrupie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 20.04.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 albo łosoś na Fu-fu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dyd 21.04.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 sałatka z białej rzodkwi z jogurtem i koperkiem można prosić przepis na tą sałatkę? u mnie dziś rosołek i karkówka w winie z ciemnym ryżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 22.04.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 kotlety z mortadeli, ziemniaki, mizeria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 22.04.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 u nas wczoraj i dziś kebaby własnej roboty (nawet pity sama piekłam ) poproszę przepis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.04.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Wczoraj i dzisiaj saszlyki (filet drobiowy w panierce, pieczarki, cebula, boczek, papryka, zer zolty), surowka i frytki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 22.04.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 U mnie od wczoraj mielone z buraczkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 22.04.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Wczoraj kapuśniak z białej kapusty, a dzisiaj wątróbka z kurczaka,surówka z marchewki i ziemniaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 22.04.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Kalmary w pomidorach. Tylko problemos z nacią selerową - zamiennie pójdzie w sos seler naciowy. Dla domowników o deliaktnych zębach - kopytka , gulasz i ogórki małosolne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts