malka 22.04.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 zupa pomidorowa,schab w sosie, młode ziemniaczki i sałatka ze wszystkiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 22.04.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 u nas dziś fasolka po bretońsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 22.04.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 czy te "młode ziemniaczki" to mają jakiś smak? kilka lat temu kupiłam /pierwszy i ostatni raz/, francuskie lub hiszpańskie - nie pamiętam - i były bleee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.04.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 czy te "młode ziemniaczki" to mają jakiś smak? kilka lat temu kupiłam /pierwszy i ostatni raz/, francuskie lub hiszpańskie - nie pamiętam - i były bleee Ja tez ich nie lubie, u nas sa hiszpanskie i w dodatku slodkie, rok temu kupilam. Teraz czekam na nasze mlode i fasolke szparagowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.04.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 czy te "młode ziemniaczki" to mają jakiś smak? kilka lat temu kupiłam /pierwszy i ostatni raz/, francuskie lub hiszpańskie - nie pamiętam - i były bleee ale to juz nasze polskie, fakt wielkości orzeszka, ale jakos obieranie przezyłam - są pyszne i "równiutko" się gotują, a nie jak stare- jeden się rozgotuje, a drugi twardy jak głaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 22.04.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 no, słodkie były jak cholera, i wodniste takie /te co ja kupiłam/ nie ma jak polskie, wielkopolskie pyrki malka - jesteś pewna, że polskie? i one były jak się domyślam "szklarniowe"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.04.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 no, słodkie były jak cholera, i wodniste takie /te co ja kupiłam/ nie ma jak polskie, wielkopolskie pyrki malka - jesteś pewna, że polskie? i one były jak się domyślam "szklarniowe"? jesuu, ja nie wiem gdzie je hodowali, ale smakowały jak zwykłe nasze krajowe ziemniaczki.Te hiszpańskie czy greckie wyglądają zupełnie inaczej , no i smakują jak papka z toaletowego (to tylko domysły nigdy nie jadałam) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 22.04.2009 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 no to kupię jutro te polskie ziemniaczki i rybkę też kupię bo bardzo lubię /moje córy to nie za bardzo ryby lubią / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.04.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 moje młode rybkę to z puszki (te małe z głowami....hmmmmmm no te... ooooo , szprotki ) faanem innych nie jest -choc przemycam mu czasami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 22.04.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Ja mam dzisiaj schab w sosie grzybowym i kasze jeczmienna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 23.04.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 U nas dzisiaj stek mielony wieprzowy,ziemniaki i salata ze śmietaną+ogorek+pomidor+rzodkiewka. Mój trzynastolatek uwielbia ryby i je wszystkie.Ale to zasługa mojego już nieżyjącego (niestety) teścia,który nauczył go jeść ryby kiedy był jeszcze mały.Teraz radzi sobie z ośćmi lepiej jak ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 23.04.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 A wracając do młodych ziemnaczków, to mam wrażenie że nawet te nasze polskie już nie mają takiego smaku jak te sprzed kilkunastu lat. Do dziś pamietam ten smak odsmażanych na masełku z koperkiem. te dzisiejsze to jakieś bez smaku są i nie tylko one. Coś tez porobiło sie z burakami, to też nie ten sam smak, często mam wrażenie że to jakieś odmiany pastewne Albo tak szaleją z nawozami albo smak i zapach mi sie stepił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 23.04.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 bo ryba wpływa na wszystko a ja wczoraj się trochę nakroiłem, ale warto było obiad był węgiersko - włoski zupa węgierska, paprykowa, na słoninie wędzonej i boczku http://img16.imageshack.us/img16/4632/1175u.jpg niestety zdjęcia z komórki i zupełny brak kolorów, ale uwierzcie, że wygląda to pięknie i wesoło na patelni a drugie danie to też mój własny pomysł na makaron z tuńczykiem http://img16.imageshack.us/img16/5484/1179f.jpg Jak już kroiłem to od razu do dwóch dań a przepisy łatwe jak ...nie wiem co potem napiszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 23.04.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Botwinka (ale mam zamrożoną z zeszłego roku), bo na nową to nam przyjdzie jakiś miesiąc jeszcze poczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 23.04.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Botwinka (ale mam zamrożoną z zeszłego roku), bo na nową to nam przyjdzie jakiś miesiąc jeszcze poczekać. Przypomnialas mi, ze mam zamrozony szczaw , w sobote bedzie szczawiowa z jajeczkiem na smietanie, ktora uwielbiam niestety tylko ja, bo moi faceci nie lubia. W tym roku zasadzilam sobie szczaw na ogrodku, wiec bedzie juz swoj do mrozenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.04.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Krupnik (chrupnik - jak mawia moje młode) Udka kurze pieczone, frytki (wyrób własny ) i sałatka ze wszystkiego z sosem czosnkowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 23.04.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Krupnik (chrupnik - jak mawia moje młode) Udka kurze pieczone, frytki (wyrób własny ) i sałatka ze wszystkiego z sosem czosnkowym malka podaj przepis na ten sosik . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 23.04.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 nie wiem jak malka robi swój sosik czosnkowy, ale my też go uwielbiamy i robimy różne wariacje, zazwyczaj bazą jest jogurt naturalny niesłodzony (ale nie taki 0% bo ten jest bez smaku), na około 150-200ml jogurtu daję łyżkę (czubatą) majonezu (koniecznie kętrzyński! ), do tego czosnek przeciśnięty przez praskę - ok.3 dużych ząbków, szczypta soli, szczypta pieprzu kolorowego, no i wszelkie wariacje przyprawowe: majeranek, papryka ostra, słodka, jak do pizzy to oregano, bazylia, a czasem dodaję tylko czosnek, starty na tarce ogórek i koperek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 23.04.2009 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 mąż : co dziś na obiad ? żona - nic mąż - jak to nic, wczoraj też nic nie było ! żona - bo ugotowałam na dwa dni. u nas dzisiaj też TO było na obiad fajny przepis ...polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 23.04.2009 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 nie wiem jak malka robi swój sosik czosnkowy, ale my też go uwielbiamy i robimy różne wariacje, zazwyczaj bazą jest jogurt naturalny niesłodzony (ale nie taki 0% bo ten jest bez smaku), na około 150-200ml jogurtu daję łyżkę (czubatą) majonezu (koniecznie kętrzyński! ), do tego czosnek przeciśnięty przez praskę - ok.3 dużych ząbków, szczypta soli, szczypta pieprzu kolorowego, no i wszelkie wariacje przyprawowe: majeranek, papryka ostra, słodka, jak do pizzy to oregano, bazylia, a czasem dodaję tylko czosnek, starty na tarce ogórek i koperek. jak dodasz do tego ketchup bedzie różowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts