Bramer 21.05.2009 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 http://img38.imageshack.us/img38/74/219z.jpg http://img38.imageshack.us/img38/7314/223h.jpg http://img194.imageshack.us/img194/1906/226g.jpg http://img194.imageshack.us/img194/1647/228a.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 21.05.2009 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 smacznego dziewczyny http://img193.imageshack.us/img193/9550/obraz022large.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 22.05.2009 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 przepis na kieszonki nr 2 oj! dużo tu będzie potrzeba: - 2 filety kurzęce - surowa szynka, ser żółty, oliwki - seler naciowy, papryki, marchewka, biała część pora, cebula, czosnek - posiekany: szpinak, koperek, liście selera i bazylia - mąka, bułka tarta, oliwa, suche zioła prowansalskie, sól, pieprz - 4 wykałaczki no to do roboty! - seler naciowy, papryki, marchewka, biała część pora, cebula, czosnek... no właśnie to, podsmażyłem na oliwie z czosnkiem następnie pomieszałem z tym: - posiekany: szpinak, koperek, liście selera i bazylia potem: na rozłożone plastry szynki ułożyłem to wraz oliwkami i serem (obojętnie jakim) zwinąłem w rulonik i... weprołem toto w zrobione uprzednio przepiękne, manifik kieszonki z filetów (UWAGA! robiąc "kieszonkę" nie ciachnijmy fileta na "wylot", plisss! ) spinam wykałaczkami, obtaczam w mące pomieszanej z bułką tartą i... zamykam pory na oliwie oczywiście; dosłownie po minucie z każdej strony im wystarczy... potem piekarnik 180 st. jakieś 20 do 30 - stu minut kroimy w poprzek i... mlaskamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 24.05.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 ja tez coś tu skrobne a co u mnie wczoraj były naleśniki ze wszystkie co miałam pod ręka wymieszane z ciastem i smażone a jutro zapiekanka ziemniaczana i mam ochotę na wodę śledziowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 25.05.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Dziś końce światów się stykają na obiedzie : ogórkowa i burito.Na deser truskawki z jogurtem. ps. do małosolnych dokładam świeży imbir miast chrzanu. Odjazd smakowy gwarantowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 06.06.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Czyżby wszyscy byli na diecie Tyle dni bez zadnego wpisu. My dzisiaj jemy gołągki z młodej kapustki. Pycha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 06.06.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Dziś końce światów się stykają na obiedzie : ogórkowa i burito. Na deser truskawki z jogurtem. ps. do małosolnych dokładam świeży imbir miast chrzanu. Odjazd smakowy gwarantowany. Ziaba ile trzeba dac tego imbiru????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 06.06.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 u nas dzisiaj skromnie żurek.Na wiecej nie ma czasu bo pędzę na budowę...znowu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 06.06.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 U nas zupa grzybowa i nalesniki z serkiem waniliowym i truskawkami zlozone w trojkaty i polane czekolada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 06.06.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Czyżby wszyscy byli na diecie Tyle dni bez zgo wpisu. My dzisiaj jemy gołągki z młodej kapustki. Pycha haha ja własnie robię przymiarki do diety dukana ;0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 10.06.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 ... o jaki fajny "nowy" wątek o gotowaniu (Bramer mnie tutaj "przygnał") poprzednio zaglądałem tylko do tego http://forum.muratordom.pl/post3387819.htm#3387819 , nie sądząc w swej nieświadomości, że "nowy" powstał ... dość długaśny więc chwilę mnie zajmie jego przeczytanie smacznie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 10.06.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Zrobiłam gar tak zwanej młodej kapusty, którą można jeść samą albo jako dodatek. Robicie coś takiego? Witaj Szefie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 10.06.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Zrobiłam gar tak zwanej młodej kapusty, którą można jeść samą albo jako dodatek. Robicie coś takiego? Witaj Szefie Ja sama nie robię, ale uwielbiam jak moja mama zrobi. Może dasz przepis, to się naumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 10.06.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Zrobiłam gar tak zwanej młodej kapusty, którą można jeść samą albo jako dodatek. Robicie coś takiego? Witaj Szefie Ja sama nie robię, ale uwielbiam jak moja mama zrobi. Może dasz przepis, to się naumiem Uwielbiam taka kapuste, moj maz nie, wiec jak ugotuje cala glowke to caly dzien do niej podchodze - obowiazkowo z peczkiem kopru na slodku kwasno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 10.06.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Trudno mi będzie podać dokładne ilości, bo robie na oko, ale w sumie nie ma to znaczenia, bo zawsze jakoś smakuje Ja robię tak: 2 główki kapusty obieram z wierzchnich liści i kroję w coś w rodzaju grubej kostki. Zalewam wodą, tak do 2/3 objętości kapusty, bo potem liście sie kurczą i trzeba długo wodę odparowywać. Do tej ilości biorę około 30 dag gotowanego boczku. Kroję w drobniutką kosteczkę i przesmażam z ok 5 młodymi cebulami (ja dodaję też trochę szczypioru z cebulek, bo lubię). Cebulka też pokrojona w kostkę. Kilka młodych marchewek trę na tarce jarzynowej. No i ze dwa spore pęczki kopru trzeba posiekać. Wszystko wrzucam do gara i gotuję, aż zmięknie. Oczywiście doprawiam wegetą czy czymś takim i pieprzem. Pod koniec trzeba trochę zagęścić mąką tak jak zupę i już. Moja koleżanka dodaje trochę śmietany i łyżkę koncentratu, ale ja nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 10.06.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Trudno mi będzie podać dokładne ilości, bo robie na oko, ale w sumie nie ma to znaczenia, bo zawsze jakoś smakuje ... Dzięki - łatwizna to, nie wiedziałam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 10.06.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 ja koncentrat dodaję, dodaję i marchewkę w kostkę ale ja zboczek siekany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 10.06.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 A ja do mlodej kapusty po pokrojeniu w paski i uduszeniu dodaje lyzeczke masla, peczek kopru, sok z cytryny, cukier, sol i pieprz, wszystko chwile razem dusze i to wszystko.Boczek dodaje moja tesciowa i robi na ostro ale ja mloda wole na slodko kwasno bez dodatkow. Z takiej mlodej kapusty bardzo lubie tez surowke, bo potem w zimie to juz tylko z pekinskiej robie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 10.06.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 magpie tak, jak opisałaś mój mąż robi kapustę pekińską właśnie w dowolnej porze roku. Dodaje jeszcze chyba jakiś chiński ocet, czy sos ale nie pamiętam co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 10.06.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 sojowy... sos? do sałatek bomba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts