amalfi 10.06.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Już wiem. Daje ocet z cukrem i wódką No i zaęszcza mąką ziemnaczaną, a nie pszenną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikka55 10.06.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Witam Widzę, że o kapuście temat, więc też się podzielę przepisem Posiekaną młodą kapustę, skwareczki ze słoniny i przesmazoną cebulkę, kilka suszonych śliwek pokrojonych w paski i pieprz mielony wrzucam do dużego garnka i zalewam ok. szklanką wody. Gotuję pod przykryciem niezbyt długo, tak żeby kapusta nie rozgotowała się na paćkę. Oczywiście sól do smaku. Nie dodaję mąki, bo jak wody jest mało, to nie trzeba zagęszczać. Mniammmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 11.06.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 ogórkowa i roladki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikka55 12.06.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Kluski drożdżowe na parze, żeberka duszone z cebulką, kapusta ze śliwkami To obiad na dwa dni, bo klusek naparzyłam z całego kilograma mąki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 12.06.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 carbonara http://img8.imageshack.us/img8/1843/carbonara.jpg' alt='carbonara.jpg'>[/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 12.06.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 U nas też kluski na parze,ale na słodko z truskawkami i śmietaną. A wczoraj były pierogi z truskawkami. Duuużo mamy truskawek. Już kończą mi się pomysły co z nimi można zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 12.06.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 U mnie też pierogi z truskawkami. Narobiłam ich tyle, że całą armię można by wyżywić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 18.06.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Wczoraj pierogi z miesem i kapusta mloda gotowana. Dzisiaj mlode ziemniaki odsmazone z koperkiem i czosnkiem na masle, poledwiczki smazone (lezaly cala noc w marynacie), ogorek malosolny. Na jutro pomyslu brak . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 18.06.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 A może rybę po grecku Wypóbowałam wczoraj inny grecki sos,składniki są takie same ale marchwi się nie tarkuje tylko kroi w słupki-resztę warzyw powinno się też ale nie miałam tyle czasu.Efekt jest taki,że smakuje całkiem inaczej a młoda marchew nie stawia oporu i daje się łatwo pokroić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 18.06.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 botwinka z jajkiem, a jutro dewolaje córki będą robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 18.06.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 galka u mnie rybke po grecku jedza tylko na zimno jako danie na imprezie, jako obiad to by raczej nie przeszlo. Elutek uwielbiam botwinke, ja w ostatnia sobote mialam zupe szczawiowa z jajkiem (szczaw wlasny ogrodkowy) Jutro robie sos do spagetti, a na sobote kupilam golonki i bede robic w piwie z tego przepisu http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,95049683.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 18.06.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 na sobote kupilam golonki i bede robic w piwie z tego przepisu http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,95049683.html oooo ... wyglada wyjatkowo tresciwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 18.06.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 na sobote kupilam golonki i bede robic w piwie z tego przepisu http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,95049683.html oooo ... wyglada wyjatkowo tresciwie To akurat zje maz, bo dla mnie i syna wszystko co tluste jest niezjadliwe, od schabu kazdy skrawek tluszczu odkroje, a mielone robie z lopatki (tez najpierw odkrawam tluste) . Maz jest niepocieszony, wiec raz na jakis czas serwuje mu zeberka albo golonki, my bedziemy miec pierogi z truskawkami lub jagodami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 19.06.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Tez dzis zrobiłam wieczorem pierogi z jagodami,ja co prawda nie lubię ale małż szczęsliwy i sie do mnie usmiechał pokazując sine zęby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 19.06.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Tez dzis zrobiłam wieczorem pierogi z jagodami,ja co prawda nie lubię ale małż szczęsliwy i sie do mnie usmiechał pokazując sine zęby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.06.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 ... mnie dziś na "TexMex" naszło ... jeden z przepisów znajdziecie na Blogu naszego forumowego Kolegi Bramera ... oto jego przepis na Burito smacznie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 20.06.2009 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 nawet nie wiedziałam, że jagody już są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 20.06.2009 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 u mnie dzisiaj żeberka z piekarnika i młoda kapustka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 20.06.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 nawet nie wiedziałam, że jagody już są Wracałam wczoraj z Warszawy i kupiłam przy drodze,też się zdziwiłam ,że już są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 22.06.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 U nas dziś kotlety z piersi, młode ziemniaczki młoda kapusta z przepisu od amalfi. Chyba się udała. W sobotę jedliśmy tę kapustę z kluchami ziemniaczanymi, resztę co została pomroziłam w porcjach jako dodatek do mięsa do obiadu no i dziś pójdzie pierwsza porcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts