roszki 02.07.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Ja SZCZERZE POLECAM swoje CZOSNKOWE ROLADKI Z BAZYLIĄ I OREGANO, coś wspaniałego lecz uzależnia )) http://images41.fotosik.pl/151/a2c90fc4780a17b1med.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 02.07.2009 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 roszki, a przepis? też chcę się uzależnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszki 02.07.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Ja SZCZERZE POLECAM swoje CZOSNKOWE ROLADKI Z BAZYLIĄ I OREGANO, coś wspaniałego lecz uzależnia )) http://images41.fotosik.pl/151/a2c90fc4780a17b1med.jpg tu dodałam przepis http://www.wielkiezarcie.com/przepis44645.html i UWAGA na sąsiadów, zapach przyciąga nawet z kilometra, warto mieć jedną roladkę więcej )) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 02.07.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 dzięki zajrzałam na stronę, blok czekoladowy też warty grzechu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszki 02.07.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 oj zebys wiedziała ze WARTY GRZECHU mój mężuś nie śpi spokojnie, kiedy wie, ze w lodówce jest jeszcze bolok czekoladowy. Super sprawa dla tych, co lubią dogadzać swojej rodzince. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
splinka 03.07.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Ktoś kiedyś podał tu przepis na makaron ze szpinakiem, czy wiecie jak to się robiło, bo nie mogę go poszukać Nie wiem jaki był ten przepis, ale ja makaron ze szpinakiem robię tak : Szpinak na minutkę do gorącej wody, jeśli mrożony to nie ( mrożony tylko w listkach, nie ta siekana papka). Na patelni smazymy cebulke i czosnek na oliwie.dodajemy szpinak i podsmazamy przez chwilke(mrozony, az sie rozmrozi). dodajemy oregano, gałkę, bazylię, pieprz. 2 łyżki śmietany mieszamy z łyżką mąki i mlekiem , zalewamy szpinak i dusimy chwilkę. jeśli jest gęste dolewamy mleka. na koniec opakowanie fety pokrojonej w grubą kostkę i ugotowany makaron, przemieszac na patelni i gotowe. Można dodać podsmażoną w kostkach pierś kurczaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 05.07.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 wczorajszy grill http://img221.imageshack.us/img221/2518/99289686.jpg http://img132.imageshack.us/img132/8682/88704276.jpg http://img132.imageshack.us/img132/3103/37886745.jpg były jeszcze szaszłyki, kiełbaski i pogoda dopisała... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.07.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Boczuś przypieczony, mnaim Jakie mięsko pod boczusiem, zdradź tajemnicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.07.2009 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 I jak długo musiało siedzieć na grilu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 05.07.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 wczorajszy grill http://img221.imageshack.us/img221/2518/99289686.jpg http://img132.imageshack.us/img132/8682/88704276.jpg http://img132.imageshack.us/img132/3103/37886745.jpg były jeszcze szaszłyki, kiełbaski i pogoda dopisała... Pysznie wyglada! Czy to piers z kurczaka? A co jest w srodku i ile wszystko grillowalo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 05.07.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 zamysł był taki, żeby było na słodko - kwaśno jest to zwykły filet drobiowy - kieszonka, a w środku: - żółty ser, gruszka, ananas, ogórek kiszony i trochę boczku lub słoninki można weproć, żeby nie było suche w środku filet obłożony szynką surową (prosciutto albo szwarzwaldzka)piekło się w folii jakieś 15 - 20 minutna koniec odkryłem, folię rozciąłem od dołu, żeby spłynął sok, a mięsko się przyrumieniło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.07.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Bramer, Ty nas normalnie torturujesz tymi fotkami Człowiek zostaje z niezaspokojoną potrzebą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 05.07.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 a ja też mam niezaspokojone potrzeby, i co? i żadna jakoś tu nie chce torturować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.07.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 zamysł był taki, żeby było na słodko - kwaśno jest to zwykły filet drobiowy - kieszonka, a w środku: - żółty ser, gruszka, ananas, ogórek kiszony i trochę boczku lub słoninki można weproć, żeby nie było suche w środku filet obłożony szynką surową (prosciutto albo szwarzwaldzka) piekło się w folii jakieś 15 - 20 minut na koniec odkryłem, folię rozciąłem od dołu, żeby spłynął sok, a mięsko się przyrumieniło ... sok z pieczenia w folii, można również zachować do przyrządzenia bardzo prostego sosu: ... należy w rondlu rozpuśćić łyżkę masła, dodać łyżkę mąki i mieszając zasmażyć na złoty kolor (powstanie baza sosu tzw "roux") ciągle mieszając dodać soki z pieczenia (można uzupełnić czystym bulionem), doprawić solą, pieprzem, (opcjonalnie przecierem pomidorowym) i śmietaną (można również dodawać miodu i soku z cytryny - dla uzyskania sosu "słodko-kwaśnego") pozdrawiam smacznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.07.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 a ja też mam niezaspokojone potrzeby, i co? i żadna jakoś tu nie chce torturować... No to razem mamy, tylko nieco inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.07.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 zamysł był taki, żeby było na słodko - kwaśno jest to zwykły filet drobiowy - kieszonka, a w środku: - żółty ser, gruszka, ananas, ogórek kiszony i trochę boczku lub słoninki można weproć, żeby nie było suche w środku filet obłożony szynką surową (prosciutto albo szwarzwaldzka) piekło się w folii jakieś 15 - 20 minut na koniec odkryłem, folię rozciąłem od dołu, żeby spłynął sok, a mięsko się przyrumieniło ... sok z pieczenia w folii, można również zachować do przyrządzenia bardzo prostego sosu: ... należy w rondlu rozpuśćić łyżkę masła, dodać łyżkę mąki i mieszając zasmażyć na złoty kolor (powstanie baza sosu tzw "roux") ciągle mieszając dodać soki z pieczenia (można uzupełnić czystym bulionem), doprawić solą, pieprzem, (opcjonalnie przecierem pomidorowym) i śmietaną (można również dodawać miodu i soku z cytryny - dla uzyskania sosu "słodko-kwaśnego") pozdrawiam smacznie Następny się znalazł, żeby spokojnych ludzi napastować Potem to mi ślina jak psu Pawłowa leci, a takich smakowitości na podorędziu nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 05.07.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 świetny pomysł Szefie! przyznam się, że żal trochę mi było patrzeć jak spływa ten sos do ognia, ale to był grill i warunki polowe... a robiąc pieczeń z sosem postępuję czasem podobnie, jak mówisz... biorę go do garnuszka, w odrobinie zimnej wody mieszam mąkę ziemniaczaną, zagotowuję i sos gotowy a drugi sposób z dodaniem miodu robię tak, że po zmieszaniu, na 15 minut przed końcem polewam tym pieczeń, daję opcję grill, wtedy ładnie się zapieka od góry... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.07.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 świetny pomysł Szefie! przyznam się, że żal trochę mi było patrzeć jak spływa ten sos do ognia, ale to był grill i warunki polowe... a robiąc pieczeń z sosem postępuję czasem podobnie, jak mówisz... biorę go do garnuszka, w odrobinie zimnej wody mieszam mąkę ziemniaczaną i sos gotowy, a drugi sposób z miodem, na 15 minut przed końcem polewam pieczeń i opcję grill, wtedy ładnie się zapieka od góry... ... "ieeetam" ... żeliwny (nie tylko zresztą) rondelek można postawić na grillu zamiast dosypywać mąki ziemniaczanej do wywaru spróbuj zrobić "roux" - gwarantowany lepszy efekt (jeżeli sos ma być bardziej "wyrazisty", należy mąkę zasmażyć do koloru brązowego - mąka pszenna lub żytnio pszenna, nie ziemniaczana) pozdróweczka ps - ... Następny się znalazł, żeby spokojnych ludzi napastować ... ... no coś TY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.07.2009 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 ... Następny się znalazł, żeby spokojnych ludzi napastować ... ... no coś TY Taka prawda! Napastujesz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 06.07.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 U nas dziś i jutro żurek, a na środę zrobię chyba tę zapienkankę z ziemniaków, mielonego, bakłażana i cukinii, którą pokazała Amalfi (wszystkie składniki już zakupione). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts