amalfi 23.07.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 magpie następnym razem spróbuję z pomidorkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 23.07.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 raffran, a powiedz jeszcze gdzie to SPA:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 23.07.2009 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 raffran, a powiedz jeszcze gdzie to SPA:) Prosze bardzo http://www.nawzgorzu.com.pl/ Jak chcesz polaczyc przyjemne z pozytecznym, to polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 23.07.2009 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 U mnie dziś smaki z dzieciństwa, czyli zabielany, czerwony barszcz z ziemniaczkami z cebulką, który własnie sie gotuje (niedawno wróciłam i gotuję na dwa dni). Stanie przy garach w taką pogode to skrajny masochizm. No i nastawiam następne ogóreczki małosolne Tylko jutro musze chrzan uzupełnić, bo juz nie udało mi sie kupić. Spróbuje tez włożyc świezy imbir, jak radziła jedna z forumowiczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 23.07.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Baszcz ugotowany, a na deser przy takiej pogodzie to chyba tylko pijany arbuz sie nadaje. Tylko, że jutro trzeba do roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 23.07.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 raffran, a powiedz jeszcze gdzie to SPA:) Prosze bardzo http://www.nawzgorzu.com.pl/ Jak chcesz polaczyc przyjemne z pozytecznym, to polecam. Dzięki, do Dębek to przez ostatnich parę lat co roku na urlop jeździłam:). A Odargowo, to już stamtąd rzut beretem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 23.07.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 No fakt,rzut beretem, a jesli jezdzilas przez Krokowa to przejezdzalas przez Odargowo. A nastepna miescina to wlasnie Debki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 24.07.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 pieczony filet z indyka, w środku szynka surowa dojrzewająca (pop. schwarzwald albo prosciutto), a w niej papryczki i żółty serek Dziś się przymierzę do tego - filety, szynka i ser kupione. Napisz może jakie przyprawki dajesz do tych roladek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 24.07.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 nastka! wedle uznania... na pewno dużo pieprzu i mało soli może jakieś zioła suszone... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 24.07.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 nastka! wedle uznania... na pewno dużo pieprzu i mało soli może jakieś zioła suszone... No myślałam właśnie o bazylii, oregano, ziołach prowansalskich, ale chciałam się upewnić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 24.07.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Zrobiłam dziś kotletki z przepisu zamieszczonego na blogu Bramera. http://www.cpwservices.us/Bramer/?cat=6 Fotorelacja: Przygotowane http://www.cpwservices.us/Bramer/?cat=6[/img] Smażenie[/img] I efekt końcowy[/img] Dodałam cebuli, bo ja cebulowy zboczeniec jestem. Nie marynowałam też mięsa, bo nie miałam czasu. Sporo wyszło, więc sąsiadka tez nie będzie musiała jutro gotować. Bramer, akceptujesz? Czy do poprawki? No i u mnie z ryżem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 24.07.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Miałam straszną ochote dodać szczypiorek, ale Młoda nie zje. Mysle jednak, że by sie swietnie sprawdził. Dodam, że są przepyszne. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 24.07.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Robie podobne Przepis na placki drobiowe - szybki obiad Do miski wkladamy: -1 duza posiekana cebule w kostke -50 dkg fileta drobiowego pokrojonego w kostke 1cm/1 cm (moze byc mniejsza ale nie wieksza) -2 jajka -3 pieczarki starte na duzych oczkach -maly peczek zieleniny (pietruszka lub koper, my wolimy zx pietruszka) posiekany drobno -1 porzadnie czubata lyzka maki ziemniaczanej -sil, pieprz, wegeta i koniecznie magi Wymieszac i nakladac na rozgrzany olej placki takie o srednicy kubka, a grubosci plackow ziemniaczanych, usmazyc z dwoch stron na zloty kolor. My jemy je z ziemniakami i ogorkiem kiszonym, a na zimna sa dobre na chleb. Z tych proporcji wychodzi 10 sztuk, sa bardzo dobre i szybkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 26.07.2009 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 amalfi! a może Młoda nie zaczai ? jedna minuta w temp. szczypiorkowi wystarczy, żeby stracił na ostrości... a tutaj, jak najbardziej pasuje!!! jak najbardziej polecam! echh... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 27.07.2009 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Bramer, roladki były hitem, goście pytali co tam takie dobre w środku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 27.07.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Robie podobne Przepis na placki drobiowe - szybki obiad Do miski wkladamy: -1 duza posiekana cebule w kostke -50 dkg fileta drobiowego pokrojonego w kostke 1cm/1 cm (moze byc mniejsza ale nie wieksza) -2 jajka -3 pieczarki starte na duzych oczkach -maly peczek zieleniny (pietruszka lub koper, my wolimy zx pietruszka) posiekany drobno -1 porzadnie czubata lyzka maki ziemniaczanej -sil, pieprz, wegeta i koniecznie magi Wymieszac i nakladac na rozgrzany olej placki takie o srednicy kubka, a grubosci plackow ziemniaczanych, usmazyc z dwoch stron na zloty kolor. My jemy je z ziemniakami i ogorkiem kiszonym, a na zimna sa dobre na chleb. Z tych proporcji wychodzi 10 sztuk, sa bardzo dobre i szybkie. Ja jeszcze dodaję starte na grubej tarce jarzynowej ziemniaki, później tylko jakaś surówka i pyszny obiadek gotowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 27.07.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 u nas dziś pierogi ruskie i z mięsem (jutro pewnie też bo się troszkę rozpędziłam przy lepieniu) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 27.07.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 ... echh... ... http://www.chefpaul.net/smiles/mail2.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 27.07.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 amalfi, nastka ! bardzo się cieszę, że smakowało i fajne było bo ja to bym chciał mieć taki płan, żeby choć raz w tygodniu trzasnąć coś z Waszych przepisów kilka już tam pyknąłem, nie powiem teraz lecę poszukać coś o kapuście duszonej, bo za godzinkę się za nią zabieram... robiłem gołąbki i została, więc przecież nie wyrzucę, prawda? http://img268.imageshack.us/img268/9550/obraz022large.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 28.07.2009 02:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 co prawda szukałem, szukałem i... zrobiłem po swojemu jak każdy z Was! ale fajne to, że tak można se zmieniać a teraz to powiem Wam, że: tylko - ja - Rychu - i kapucha; zajebista kapucha! http://img505.imageshack.us/img505/5139/obraz018large.jpg smacznego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts