Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomysły na obiad


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U mnie dziś smaki z dzieciństwa, czyli zabielany, czerwony barszcz z ziemniaczkami z cebulką, który własnie sie gotuje (niedawno wróciłam i gotuję na dwa dni).

 

Stanie przy garach w taką pogode to skrajny masochizm.

 

No i nastawiam następne ogóreczki małosolne :) Tylko jutro musze chrzan uzupełnić, bo juz nie udało mi sie kupić. Spróbuje tez włożyc świezy imbir, jak radziła jedna z forumowiczek.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłam dziś kotletki z przepisu zamieszczonego na blogu Bramera.

http://www.cpwservices.us/Bramer/?cat=6

 

Fotorelacja:

 

Przygotowane

http://www.cpwservices.us/Bramer/?cat=6

[/img]

 

Smażenie

[/img]

 

I efekt końcowy

[/img]

 

Dodałam cebuli, bo ja cebulowy zboczeniec jestem. Nie marynowałam też mięsa, bo nie miałam czasu. Sporo wyszło, więc sąsiadka tez nie będzie musiała jutro gotować.

Bramer, akceptujesz? Czy do poprawki?

 

No i u mnie z ryżem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Robie podobne :p

 

Przepis na placki drobiowe - szybki obiad

 

Do miski wkladamy:

-1 duza posiekana cebule w kostke

-50 dkg fileta drobiowego pokrojonego w kostke 1cm/1 cm (moze byc mniejsza ale nie wieksza)

-2 jajka

-3 pieczarki starte na duzych oczkach

-maly peczek zieleniny (pietruszka lub koper, my wolimy zx pietruszka) posiekany drobno

-1 porzadnie czubata lyzka maki ziemniaczanej

-sil, pieprz, wegeta i koniecznie magi

 

Wymieszac i nakladac na rozgrzany olej placki takie o srednicy kubka, a grubosci plackow ziemniaczanych, usmazyc z dwoch stron na zloty kolor.

My jemy je z ziemniakami i ogorkiem kiszonym, a na zimna sa dobre na chleb.

Z tych proporcji wychodzi 10 sztuk, sa bardzo dobre i szybkie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Robie podobne :p

 

Przepis na placki drobiowe - szybki obiad

 

Do miski wkladamy:

-1 duza posiekana cebule w kostke

-50 dkg fileta drobiowego pokrojonego w kostke 1cm/1 cm (moze byc mniejsza ale nie wieksza)

-2 jajka

-3 pieczarki starte na duzych oczkach

-maly peczek zieleniny (pietruszka lub koper, my wolimy zx pietruszka) posiekany drobno

-1 porzadnie czubata lyzka maki ziemniaczanej

-sil, pieprz, wegeta i koniecznie magi

 

Wymieszac i nakladac na rozgrzany olej placki takie o srednicy kubka, a grubosci plackow ziemniaczanych, usmazyc z dwoch stron na zloty kolor.

My jemy je z ziemniakami i ogorkiem kiszonym, a na zimna sa dobre na chleb.

Z tych proporcji wychodzi 10 sztuk, sa bardzo dobre i szybkie.

 

Ja jeszcze dodaję starte na grubej tarce jarzynowej ziemniaki, później tylko jakaś surówka i pyszny obiadek gotowy :p

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

amalfi, nastka !

 

bardzo się cieszę, że smakowało i fajne było :D

 

bo ja to bym chciał mieć taki płan, żeby choć raz w tygodniu trzasnąć coś z Waszych przepisów :roll:

 

kilka już tam pyknąłem, nie powiem :wink:

 

 

 

 

 

teraz lecę poszukać coś o kapuście duszonej, bo za godzinkę się za nią zabieram...

 

robiłem gołąbki i została, więc przecież nie wyrzucę, prawda? :D :D

 

 

http://img268.imageshack.us/img268/9550/obraz022large.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...