nastka79 28.07.2009 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Ja ostatnio pierogi po ugotowaniu wywaliłam na blachę wysmarowaną oliwą i zapiekłam w piekarniku (w połowie pieczenia odwróciłam na drugą stronę). Mąż znowu się takich domaga, bo mówi, że za...iste były Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 28.07.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Buleczki drozdzowe faszerowane tym na co mamy ochote . Zarobione ciasto drozdzowe po wyrosnieciu walkujemy (jesli bedzie ktos chetny to podam proporcje) http://i28.tinypic.com/1zn97qf.jpg Nakladamy cebule, szynke, boczek, zolty ser i zwijamy http://i29.tinypic.com/2hrhic7.jpg Kroimy na plastry i splaszczamy http://i29.tinypic.com/2zzt0eh.jpg Pieczemy na zloty kolor, jemy cieple lub zimne, moga lezec nawet 3 dni. http://i32.tinypic.com/hv6r0h.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 29.07.2009 01:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 łał! ależ to pięknie wygląda magpie !!! my, jakieś trzysta lat temu, robiliśmy takie http://img11.imageshack.us/img11/2673/50097190.jpg z mięsnym farszem fajnie to wygląda w piekarniku, jak rosną patrzymy jak w telewizor przez 15 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 29.07.2009 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Pieczemy na zloty kolor, jemy cieple lub zimne, moga lezec nawet 3 dni. http://i32.tinypic.com/hv6r0h.jpg tylko czy poleżą... u mnie na pewno by nie poleżały... smakowicie wyglądają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 29.07.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Buleczki drozdzowe faszerowane tym na co mamy ochote . Zarobione ciasto drozdzowe po wyrosnieciu walkujemy (jesli bedzie ktos chetny to podam proporcje) http://i28.tinypic.com/1zn97qf.jpg Nakladamy cebule, szynke, boczek, zolty ser i zwijamy http://i29.tinypic.com/2hrhic7.jpg Kroimy na plastry i splaszczamy http://i29.tinypic.com/2zzt0eh.jpg Pieczemy na zloty kolor, jemy cieple lub zimne, moga lezec nawet 3 dni. http://i32.tinypic.com/hv6r0h.jpg magpie daj koniecznie przepis na ciasto drożdżowe do tych bułeczek - MUSZĘ je zrobić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 29.07.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Przepis wstawie wieczorkiem, buleczki robi sie szybko, jedyny szczegol to trzeba czekac godzine na wyrosniecie ciasta , drozdze daje sie w proszku, czesto scieram na tarce surowe pieczarki jak mam akurat i ja je lubie najbardziej na drugi dzien. Elutek u nas poleza do 2 dni jak sie uda, bo wychodzi ich ponad 20, a sa syte . Na dzisiaj pomyslow brak, zostal mi makaron od rosolu, wiec pewnie usmaze z jajkiem i boczkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 29.07.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 uwielbiam taki makaron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 29.07.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 A moze udac sie do Biedronki celem zakupienia ciasta francuskiego i zrobic go np.z mielonym miesem, albo z brokulami i serem plesniowym. A na deser mozna rowniez z tego ciasta zrobic ciasteczka z jablkiem, truskawka, albo bialym serem. To wszystko juz zalezy od inwencji gospodyni ,albo upodobania malzonka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 29.07.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 raffran czesto kupowalam to ciasto w biedronce i robilam na ostro jako paszteciki albo owijalam parowke berlinke i wychodzil hoddog, na slodko z serem albo powidlami do czasu az zobaczylam ile ciasto francuskie ma kalorii i juz nie kupuje, bo ciasta francuskiego duzo sie zje, jest lekkie ale tluste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 29.07.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Zgadza sie, ale jestem z ludzi co raczej dziela jedzenie na dobre i zle, a nie na majace wiecej lub mniej kalorii.Ale nawet jak zjesz raz na jakis czas cos bardziej kalorycznego to tragedi nie bedzie, chociaz WY kobiety widzicie to chyba inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 29.07.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Ja gotujac nie uwazam na kalorie i smietanki lubie dodac, maselka tez , ale tego ciasta unikam, bo kiedys widzialam program na temat ciasta, a ja zawsze uwielbialam ciasto francuskie i teraz jakos tak staram sie nie kupowac chociaz ostatni w biedronce mialam je w lapkach ale odlozylam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 30.07.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Ja gotujac nie uwazam na kalorie i smietanki lubie dodac, maselka tez , Akurat kalorie licze cale zycie, bo zawsze mialam tendencje do tycia jak sobie pozwolilam np. na slodycze. A co do zdrowego odzywiania - pojecie wzgledne, nie jestem w stanie calej rodziny przestwic na wszystko co zdrowe, bo po prostu nie zjedza takich dan. Tlustych posilkow nigdy nie lubilismy, smietane tez zastepuje jogurtem itd. ale nie dajmy sie zwariowac, wszystko w umiarze. zgłupiałam ... zupełnie zgłupiałam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 30.07.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Ja gotujac nie uwazam na kalorie i smietanki lubie dodac, maselka tez , Akurat kalorie licze cale zycie, bo zawsze mialam tendencje do tycia jak sobie pozwolilam np. na slodycze. A co do zdrowego odzywiania - pojecie wzgledne, nie jestem w stanie calej rodziny przestwic na wszystko co zdrowe, bo po prostu nie zjedza takich dan. Tlustych posilkow nigdy nie lubilismy, smietane tez zastepuje jogurtem itd. ale nie dajmy sie zwariowac, wszystko w umiarze. zgłupiałam ... zupełnie zgłupiałam Gotujac dla rodziny nie uwazam na kalorie czyli np.grzybki dusze na masle (co nie znaczy, ze dodam pol kostki tylko lyzeczke), mizerie mieszam polowa smietany, druga jogurt, od miesa odkrawam tluste kawalki ale jemy wieprzowine i nie tylko. Kalorie licze ja, a nie moja rodzina, wiec gotujac dla wszystkich nie uwazam na kalorie ale juz jedzac to co ugotowalam musze uwazac ile i co jem (jesli jest mizeria mieszana zjem wiecej niz z sama smietana), dzisiaj byly frytki, ktorych nie jadlam. AmberWind moja pierwsza cytowana przez Ciebie wypowiedz dotyczyla mojej rodziny, druga zas mojej osoby. Jeszcze czegos nie rozumiesz, nawet jesli masz jakies watpliwosci ja juz tlumaczyc sie Tobie nie bede. Od jakiegos czasu starasz sie mi udowodnic jak to zle sie odzywiam i jaki niezdrowy tryb zycia prowadze w przeciwienstwie do Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 31.07.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Buleczki drozdzowe faszerowane tym na co mamy ochote . Zarobione ciasto drozdzowe po wyrosnieciu walkujemy (jesli bedzie ktos chetny to podam proporcje) http://i28.tinypic.com/1zn97qf.jpg Nakladamy cebule, szynke, boczek, zolty ser i zwijamy http://i29.tinypic.com/2hrhic7.jpg Kroimy na plastry i splaszczamy http://i29.tinypic.com/2zzt0eh.jpg Pieczemy na zloty kolor, jemy cieple lub zimne, moga lezec nawet 3 dni. http://i32.tinypic.com/hv6r0h.jpg Cizsto: -50 dkg maki -2 jajka -1,5 lyzki octu winnego lub 1 soku z cytryny -1,5 lyzki oleju -0,5 lyzeczki soli -1,5 lyzeczki cukru -1 szklanka letniego mleka -6 dkg masla -1 paczuszka suchych drozdzy Wyrobic wszystkie skladniki i zostawic do wyrosniecia na 60 minut, pozniej rozwalkowac. Piec w temp. 180-200 st. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 31.07.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 ehhh ...po co ja tu zajrzałem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 31.07.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 No ja też niepotrzebnie, bo siedze tu o wodzie. Magpie, super te bułeczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 31.07.2009 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 No ja też niepotrzebnie, bo siedze tu o wodzie. Magpie, super te bułeczki. amalfi, na wczasach głodówkowych jesteś? miałam kiedyś jechać, ale zebrać się nie mogę ... i jeszcze te bułeczki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 31.07.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 a ja dzis zmajstrowałam polędwiczki w sosie kurkowym z ziemniakami pieczonymi w skórkach. zobaczymy jakie recenzje dostanę, jak ślubny z pracy wróci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 31.07.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 a ja dzis zmajstrowałam polędwiczki w sosie kurkowym z ziemniakami pieczonymi w skórkach. zobaczymy jakie recenzje dostanę, jak ślubny z pracy wróci Na pewno bedzie zachwycony ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 09.08.2009 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 10 dni na urlopie i nie ugotowałem NIC! (podobnie ja Wy w tym wątku ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts