Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomysły na obiad


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Buleczki drozdzowe faszerowane tym na co mamy ochote :p .

 

Zarobione ciasto drozdzowe po wyrosnieciu walkujemy (jesli bedzie ktos chetny to podam proporcje)

http://i28.tinypic.com/1zn97qf.jpg

 

Nakladamy cebule, szynke, boczek, zolty ser i zwijamy

http://i29.tinypic.com/2hrhic7.jpg

 

Kroimy na plastry i splaszczamy

http://i29.tinypic.com/2zzt0eh.jpg

 

Pieczemy na zloty kolor, jemy cieple lub zimne, moga lezec nawet 3 dni.

http://i32.tinypic.com/hv6r0h.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość elutek
Pieczemy na zloty kolor, jemy cieple lub zimne, moga lezec nawet 3 dni.

http://i32.tinypic.com/hv6r0h.jpg

 

tylko czy poleżą... :roll: :wink: u mnie na pewno by nie poleżały... :lol: smakowicie wyglądają :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Buleczki drozdzowe faszerowane tym na co mamy ochote :p .

 

Zarobione ciasto drozdzowe po wyrosnieciu walkujemy (jesli bedzie ktos chetny to podam proporcje)

http://i28.tinypic.com/1zn97qf.jpg

 

Nakladamy cebule, szynke, boczek, zolty ser i zwijamy

http://i29.tinypic.com/2hrhic7.jpg

 

Kroimy na plastry i splaszczamy

http://i29.tinypic.com/2zzt0eh.jpg

 

Pieczemy na zloty kolor, jemy cieple lub zimne, moga lezec nawet 3 dni.

http://i32.tinypic.com/hv6r0h.jpg

 

magpie daj koniecznie przepis na ciasto drożdżowe do tych bułeczek - MUSZĘ je zrobić :-).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przepis wstawie wieczorkiem, buleczki robi sie szybko, jedyny szczegol to trzeba czekac godzine na wyrosniecie ciasta :roll: , drozdze daje sie w proszku, czesto scieram na tarce surowe pieczarki jak mam akurat i ja je lubie najbardziej na drugi dzien.

Elutek u nas poleza do 2 dni jak sie uda, bo wychodzi ich ponad 20, a sa syte :p .

 

Na dzisiaj pomyslow brak, zostal mi makaron od rosolu, wiec pewnie usmaze z jajkiem i boczkiem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A moze udac sie do Biedronki celem zakupienia ciasta francuskiego i zrobic go np.z mielonym miesem, albo z brokulami i serem plesniowym. A na deser mozna rowniez z tego ciasta zrobic ciasteczka z jablkiem, truskawka, albo bialym serem. To wszystko juz zalezy od inwencji gospodyni ,albo upodobania malzonka.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

raffran czesto kupowalam to ciasto w biedronce i robilam na ostro jako paszteciki albo owijalam parowke berlinke i wychodzil hoddog, na slodko z serem albo powidlami do czasu az zobaczylam ile ciasto francuskie ma kalorii i juz nie kupuje, bo ciasta francuskiego duzo sie zje, jest lekkie ale tluste.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja gotujac nie uwazam na kalorie i smietanki lubie dodac, maselka tez :p , ale tego ciasta unikam, bo kiedys widzialam program na temat ciasta, a ja zawsze uwielbialam ciasto francuskie i teraz jakos tak staram sie nie kupowac chociaz ostatni w biedronce mialam je w lapkach ale odlozylam :p .
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja gotujac nie uwazam na kalorie i smietanki lubie dodac, maselka tez :p ,

 

Akurat kalorie licze cale zycie, bo zawsze mialam tendencje do tycia jak sobie pozwolilam np. na slodycze.

A co do zdrowego odzywiania - pojecie wzgledne, nie jestem w stanie calej rodziny przestwic na wszystko co zdrowe, bo po prostu nie zjedza takich dan.

Tlustych posilkow nigdy nie lubilismy, smietane tez zastepuje jogurtem itd. ale nie dajmy sie zwariowac, wszystko w umiarze.

 

zgłupiałam ... zupełnie zgłupiałam :o :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja gotujac nie uwazam na kalorie i smietanki lubie dodac, maselka tez :p ,

 

Akurat kalorie licze cale zycie, bo zawsze mialam tendencje do tycia jak sobie pozwolilam np. na slodycze.

A co do zdrowego odzywiania - pojecie wzgledne, nie jestem w stanie calej rodziny przestwic na wszystko co zdrowe, bo po prostu nie zjedza takich dan.

Tlustych posilkow nigdy nie lubilismy, smietane tez zastepuje jogurtem itd. ale nie dajmy sie zwariowac, wszystko w umiarze.

 

zgłupiałam ... zupełnie zgłupiałam :o :lol:

 

Gotujac dla rodziny nie uwazam na kalorie czyli np.grzybki dusze na masle (co nie znaczy, ze dodam pol kostki tylko lyzeczke), mizerie mieszam polowa smietany, druga jogurt, od miesa odkrawam tluste kawalki ale jemy wieprzowine i nie tylko.

Kalorie licze ja, a nie moja rodzina, wiec gotujac dla wszystkich nie uwazam na kalorie ale juz jedzac to co ugotowalam musze uwazac ile i co jem (jesli jest mizeria mieszana zjem wiecej niz z sama smietana), dzisiaj byly frytki, ktorych nie jadlam.

AmberWind moja pierwsza cytowana przez Ciebie wypowiedz dotyczyla mojej rodziny, druga zas mojej osoby.

Jeszcze czegos nie rozumiesz, nawet jesli masz jakies watpliwosci ja juz tlumaczyc sie Tobie nie bede.

Od jakiegos czasu starasz sie mi udowodnic jak to zle sie odzywiam i jaki niezdrowy tryb zycia prowadze w przeciwienstwie do Ciebie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Buleczki drozdzowe faszerowane tym na co mamy ochote :p .

 

Zarobione ciasto drozdzowe po wyrosnieciu walkujemy (jesli bedzie ktos chetny to podam proporcje)

http://i28.tinypic.com/1zn97qf.jpg

 

Nakladamy cebule, szynke, boczek, zolty ser i zwijamy

http://i29.tinypic.com/2hrhic7.jpg

 

Kroimy na plastry i splaszczamy

http://i29.tinypic.com/2zzt0eh.jpg

 

Pieczemy na zloty kolor, jemy cieple lub zimne, moga lezec nawet 3 dni.

http://i32.tinypic.com/hv6r0h.jpg

 

 

Cizsto:

-50 dkg maki

-2 jajka

-1,5 lyzki octu winnego lub 1 soku z cytryny

-1,5 lyzki oleju

-0,5 lyzeczki soli

-1,5 lyzeczki cukru

-1 szklanka letniego mleka

-6 dkg masla

-1 paczuszka suchych drozdzy

Wyrobic wszystkie skladniki i zostawic do wyrosniecia na 60 minut, pozniej rozwalkowac. Piec w temp. 180-200 st.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość elutek
No ja też niepotrzebnie, bo siedze tu o wodzie. Magpie, super te bułeczki.

 

amalfi, na wczasach głodówkowych jesteś? :roll:

miałam kiedyś jechać, ale zebrać się nie mogę :lol: ... i jeszcze te bułeczki... :roll: :wink: :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...
Gość
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...