Kasiorek 10.08.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Nie lubie długo gotować jak jest ciepło, dzis gotowaniem zajmę sie przez 10 min Pireś kurczaka , pokorojona w paseczki posmazona przez 4 min na ogromnej ilości masła, czosnku i pietruszki do tego sałata lodowa z pomidorem i og. zielonym + sos vinegrete + ciepła bagietka + schłodzone białe winko i nic mi wiecej nie trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 11.08.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Ale cisza , rozruszam troche watek . Wczoraj byly poledwiczki duszone z kurkami w smietanie zapiekane w piekarniku z zoltym serem i makaronem. Dzisiaj tarte kluski z ziemniakow, do tego gotowana kiszona kapusta i gotowana uduszona marchewka. Kluski sa z maki i ziemniakow surowych ugotowane i przesmazone z boczkiem. Jest to jedno z ulubionych dan w moich rodzinnych stronach. Jutro zupa szczawiowa z jakiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 11.08.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 rosołek a jutro coś z cukinii zrobić trzeba bo leży i czeka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 11.08.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 rosołek a jutro coś z cukinii zrobić trzeba bo leży i czeka Polecam bigosik, pyszny jest: przesmazamy resztki kielbaski, boczku itd. z cebulka, pieprzymy i paprykujemy, dodajemy pokrojona obrana cukienie w kostke, ziele, lisc laurowy, troszke majeranku, wegete i duzo pomidorow obranych ze skorki drobno pokrojonych. Dusimy z pol godziny aby pomidory sie rozgotowaly, a cukinia zrobi sie miekka (maki nie dodajemy, bo bigos zagezci cukinia). Dusimy bez przykrycia zeby bigos odparowal. Z cukini dobre sa placki, ktore robi sie tak jak ziemniaczane tylko zamiast ziemniakow dajemy cukinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 11.08.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 placuszki z cukinii? brzmi interesująco dzięki magpie za pomysła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 11.08.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Elutek narobilas mi smaka z ta cukinia i chyba kupie na bigosik, a za rok u siebie w ogrodku posadze na pewno . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 11.08.2009 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 u mnie dzisiaj polędwiczki smażone z cebulką oraz orzeszkami ziemnymi - pod koniec smażenia wlewam słodką śmietanę kremówkę i jeszcze chwilkę na piecu mieszam ....aż sosik sie zagęści - potem na talerz ziemniaki i rzodkiewka w curry wg Frosi pycha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 11.08.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 aaa, zrobiłam dzisiaj te placuszki są raczej delikatne w smaku, więc oliwki z nadzieniem z tabasco dopełniły reszty /niewiele już tych placuszków zostało... / http://images48.fotosik.pl/179/20a421dfe64edb42m.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.08.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 No i przez Was muszę do kuchni pognać, żeby coś wrzucić do żołądka, bo po obiadowym rosołku i mięsku smażonym z sałatką z kapusty i ziemniakami już zostały tylko wspomnienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 11.08.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 a ja polecam Dżem a dziś była pomi i risotto risotto z tego, co było w lodówce czyli prawie niczego http://img81.imageshack.us/img81/6673/obraz015large.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 11.08.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 10 dni na urlopie i nie ugotowałem NIC! (podobnie ja Wy w tym wątku ) A ja gotowałam na wakacjach dzieciom ! Raz żurek, a raz jajko sadzone z sałata i kalafiorkiem. A potem towarzystwo zaczęło sie przyzwyczajać do ciocinego gotowania i dałam sobie spokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 12.08.2009 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 u mnie dziś cukinia faszerowana i sosik pomidorowy oczywiście ze świeżych pomidorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 12.08.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 U nas zupa ziemniaczana i naleśniki z własnym dżemem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arabella 13.08.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 A ja właśnie szukam natchnienia ... pomidorowa i coś? tylko co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
splinka 13.08.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 dzisiaj sosik koperkowy z jajkiem i ziemniaczkami, jutro cukinia panierowana smażona i zupka cebulowa. Uwielbiam swój pełny pyszności ogródek:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 13.08.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Uwielbiam swój pełny pyszności ogródek:) ja też http://images40.fotosik.pl/175/156fedfd309aacbf.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 13.08.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Uwielbiam swój pełny pyszności ogródek:) ja też http://images40.fotosik.pl/175/156fedfd309aacbf.jpg Co tam masz Elutku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 14.08.2009 03:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Uwielbiam swój pełny pyszności ogródek:) ja też http://images40.fotosik.pl/175/156fedfd309aacbf.jpg Co tam masz Elutku ... dużo białka i protein (zdrowych) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 14.08.2009 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 mam jeszcze drugie i deser /też z ogródka/, ale Wam oszczędzę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arabella 14.08.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Buleczki drozdzowe faszerowane tym na co mamy ochote . Zarobione ciasto drozdzowe po wyrosnieciu walkujemy (jesli bedzie ktos chetny to podam proporcje) http://i28.tinypic.com/1zn97qf.jpg Nakladamy cebule, szynke, boczek, zolty ser i zwijamy http://i29.tinypic.com/2hrhic7.jpg Kroimy na plastry i splaszczamy http://i29.tinypic.com/2zzt0eh.jpg Pieczemy na zloty kolor, jemy cieple lub zimne, moga lezec nawet 3 dni. http://i32.tinypic.com/hv6r0h.jpg Dzięki za przepis - przepyszne, a ciasto może być bazą wielu innych smakołyków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts