magpie101 01.09.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Kochane(i)! Wymyśliłam super pomysł na obiad!!!!Wpadliśmy ok.14ej do mojej mamy U mnie bylby z tym problem, bo moja mama mieszka 200 km dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 02.09.2009 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 A od czego są przyjaciele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patusia 02.09.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Przez was zrobiłam się głodna. Idę po dokładkę obiadu. A dzisiaj był makaron z cukinią posypany parmezanem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 02.09.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Kochane(i)! Wymyśliłam super pomysł na obiad!!!!Wpadliśmy ok.14ej do mojej mamy Też mi się zdarza do mamy, ale ostatnio mam odwrotnie. Dziś na ten przykład młodsza córka ze swoim chłopakiem zrobili lasanię . Makaron ciut twardawy, ale i tak była pyszna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 02.09.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Kochane(i)! Wymyśliłam super pomysł na obiad!!!!Wpadliśmy ok.14ej do mojej mamy barrrdzo dobry pomysł .... ja go stosuję w przypadku mojego małża i dzieci .... czyli dzieci ze szkoły do babci , potem odbiera od babci małż .... wszystkich przy okazji babcia nafutruje - bo to nie byłaby babcia gdyby nie ....i załatwione ja ostatnio nie jadam obiadów , bo pracuję teraz do 17... ale tez i nie gotuję dobrze, że jest babcia na miejscu .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 03.09.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 dzien dobry wszystkim, ja proponuje obiadek na slodko lub po obiadku nalesniczki pycha http://img186.imageshack.us/img186/3818/dscn3403x.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 03.09.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Dzisiaj spagetti (wolowina i swojskie pomidory).Jutro kurczak pieczony z warzywami w piekarniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 04.09.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Tokanyi po węgiersku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 04.09.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 u nas dziś mój TŻ gotuje jako, że palucha złamałam i w kuchni jestem bezużyteczna - na obiad schaboszczaki, ziemniaczki z koperkiem i mizerka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 04.09.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 na obiad schaboszczaki, ziemniaczki z koperkiem i mizerka . U mnie to samo ale zamiast mizerki kiszone ogórasy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 05.09.2009 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Wczoraj golabki i jarzynowa, dzisiaj rosolek i cielecinka. Jutro standardowo schabowe jak wiadra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 05.09.2009 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 madd - żyjesz? takiego schabowego to i teraz bym schrupała, całego a u mnie knedle ze śliwkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 05.09.2009 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Zyje, ale malo aktywna na forum bylam, gdyz w lecie to szaleje po podworku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.09.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Tokanyi po węgiersku A co to jest i jak sie robi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 05.09.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Dzisiaj u nas kluski z tartych ziemniakow smazone z boczkiem z kapusta kiszona gotowana lub golabki do wyboru . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.09.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 polecam torta z mięska mielonego- pychota http://i27.tinypic.com/2vs5esg.jpgpo upieczeniuhttp://i28.tinypic.com/21cyyz8.jpg Ciasto: 15 dkg sera białego 6 łyżek mleka 6 łyżek oleju 2 szklanki mąki mały proszek do pieczenia - 15g Twaróg przecisnąć przez praskę lub zmielić. Dodawać ucierając pałką 6 łyżek mleka, 6 icon_razz.gif łyżek oleju, szczyptę soli. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Zagnieść ciasto. Jeśli jest za suche, dodać trochę śmietany. Rozwałkować w prostokąt 50cm na 25 cm, posmarować masą mięsną. Zwinąć ciasto w roladę od dłuższej strony, pokroić na 10 plastrów grubość 5 cm każdy. Masa mięsna: 1 cebula 15 dkg sera żółtego goudy pół pęczka natki pietruszki 1 białko 60 dkg mięsa mielonego 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz Cebulę i zieloną pietruszkę drobno pokroić, ser żółty pokroić w kostkę. Do mięsa mielonego dodać białko surowe, wyrobić. Dodać pozostałe składniki, koncentrat pomidorowy.Doprawić solą, pieprzem. Dokładnie wyrobić. Pokrojone ślimaczki poukładać w wysmarowanej tłuszczem tortownicy o średnicy 26 cm. lekko spłaszczyć ręką i posmarować żółtkiem rozrobionym z 1 łyżką mleka. Wstawić do nagrzanego piekarnika- temperatura 180-200* i piec przez 40-45 minut. Smacznego!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 08.09.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Tokanyi po węgiersku A co to jest i jak sie robi? tak na szybko może podam przepis dodam tylko, że to oryginalny węgierski, bo "wariacji" jest wiele... TOKANY Składniki: - polędwica wołowa, oliwa, musztarda - biała część pora - wątróbka drobiowa - pieczarki - sos hiszpański (mocny wywar wołowo-jarzynowy zasmażony mąką i masłem z dodatkiem czerwonego wina) - ostra papryczka, pomidor - czerwone wino - sól, pieprz Mięso w całości musztardujemy zalewamy oliwą i odstawiamy na pięć dni. Następnie kroimy w cieniutkie paski i smażymy na oliwie dodając po kolei: por w paski, wątróbkę, pieczarki (cały czas mieszamy). Po chwili wlewamy sos, odrobinę wina i pokrojone w kostkę papryczki i pomidor. Wymieszać. ja musiałem zrezygnować z kilku składników...niestety... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 08.09.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Pięć dni? I nie śmierdzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 08.09.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Pięć dni? I nie śmierdzi? no wiesz co???? polędwica, musztarda, oliwa, zioła, czosnek.... amalfi! bój się B. dziecko kochane ten zapach to poezja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 08.09.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Pięć dni? I nie śmierdzi? no wiesz co???? polędwica, musztarda, oliwa, zioła, czosnek.... amalfi! bój się B. dziecko kochane ten zapach to poezja Acha. Ale mam nadzieję, że w lodówce? Eeeee, jak tak pachnie, to pewnie bym nie wytrzymała pięciu dni. Zbyt łakoma jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts