Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomysły na obiad


Recommended Posts

Ja nie mogę tu zaglądać z pustym żołądkiem :wink:

 

A gdyby Duży mógł, to by mi od razu kazał kluski parowane (pampuchy, drożdżowe na parze) robić. U nas idą na ostro, na słodko, na sucho :roll: :lol: A czasem z tego samego ciasta/ trochę więcej cukru a mniej soli trzeba dać/ piekę bułeczki jak dzieci i Duży mają ochotę :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

przepis możecie brać w ciemno REWELACJA :D tak pysznej golonki pieczonej jeszcze nie jadłam .... :D

Golonki ( najlepsze są przednie ,bo mięsko najdelikatniesze) umyć ,posolić ,posypac przyprawą do gyrosa -ułożyć w naczyniu żaroodpornym -lekko polac olejem lub wodą -przykryć pokrywą -włożyć do piekarnika nastawic na 250 st .....po godzinie podlac piwem -obrócić - 1/2 szklanki piwa -na 3 golonki - dołożyć 1/2 kg kiszonej kapusty - przykryć i wstawić na kolejną godzinę - ja zmnieszyłam temp do 230 st .

Skorka idealnie przypieczona , miesko kruche i miekkie ,kapustka wspaniala - tylko otworzyć do tego zimne piwo i ....... macie wielkie plusy u męża :lol:

moj był wniebowziety .....jeszcze zadzwonilam po naszego przyjaciela (wdowca) -nic wiecej do szczescia dzisiaj mu nie potrzeba :D

 

:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

morfeusz1 ja ostatnio robilam pieczona w piwie z I przepisu - dobra byla ale dla nas najlepsza jest taka gotowana w kapuscie.

 

U nas wczoraj byla grzybowa z prawdziwkow z makaronem i nalesniki z dzemem.

 

A dzisiaj kluski slaskie, karkowka pieczona i kapusta kiszona gotowana.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość elutek
Przepraszam, ze nie na temat ale nie moge sie powstrzymac

 

Dwie kury ze wsi przyjechaly do miasta.

Patrza a na roznie (jak u Elutka) pieka sie dwa kurczaki.

Jedna do drugiej

- Popatrz, tym z miasta to dobrze. I solarium i karuzela...

 

:lol: :lol: :lol:

 

a i tak wszystkie jednako kończą :roll:

no bo który kurczak umiera śmiercią naturalną...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak ktoś lubi rybki, to polecam sandacza po polsku. Przepis z programu TV.

 

Sandacza takiego ze skórą, ale bez ości podzielić na porcje, spryskać sokiem z cytryny, posolić, popieprzyć i obroczyć w samej mące. Usmażyć na złoty kolor.

 

Sos do rybki: Cebulkę pokroić w piórka i zeszklić na odrobinie masła. Dodać śmietanę i posiekany koperek, chwilę odparować. Następnie dosmaczyć solą i cukrem, dodać troche białego wina i pokrojonego w koskę, obranego ze skóry pomidora. Podusić pare chwil do połączenia składników i polac rybę. Bardzo szybki przepis i myślę, że każda ryba sie nadaje.

 

Podaję na oko, bo nie znam szczegółowego spisu produktów, ale ja tak robiłam i wyszło.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...