Afrodyta 11.09.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Ja nie mogę tu zaglądać z pustym żołądkiem A gdyby Duży mógł, to by mi od razu kazał kluski parowane (pampuchy, drożdżowe na parze) robić. U nas idą na ostro, na słodko, na sucho A czasem z tego samego ciasta/ trochę więcej cukru a mniej soli trzeba dać/ piekę bułeczki jak dzieci i Duży mają ochotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 11.09.2009 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 A może ktoś mógłby mi podac przepis na golonkę? Wiem, ze w necie mozna znaleźć, ale wolałabym jakiś sprawdzony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 11.09.2009 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Ktos tu juz dawal fajny przepis na megagolone - tylko nie wiem kto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 11.09.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Ktos tu juz dawal fajny przepis na megagolone - tylko nie wiem kto no, też o tym pomyślałam, Ewka chyba... albo w Kulinariach to było? golonka w piwie zdaje się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 11.09.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 poszukam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 11.09.2009 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Ktos tu juz dawal fajny przepis na megagolone - tylko nie wiem kto http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,95049683.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 11.09.2009 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 przepis możecie brać w ciemno REWELACJA tak pysznej golonki pieczonej jeszcze nie jadłam .... Golonki ( najlepsze są przednie ,bo mięsko najdelikatniesze) umyć ,posolić ,posypac przyprawą do gyrosa -ułożyć w naczyniu żaroodpornym -lekko polac olejem lub wodą -przykryć pokrywą -włożyć do piekarnika nastawic na 250 st .....po godzinie podlac piwem -obrócić - 1/2 szklanki piwa -na 3 golonki - dołożyć 1/2 kg kiszonej kapusty - przykryć i wstawić na kolejną godzinę - ja zmnieszyłam temp do 230 st . Skorka idealnie przypieczona , miesko kruche i miekkie ,kapustka wspaniala - tylko otworzyć do tego zimne piwo i ....... macie wielkie plusy u męża moj był wniebowziety .....jeszcze zadzwonilam po naszego przyjaciela (wdowca) -nic wiecej do szczescia dzisiaj mu nie potrzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 12.09.2009 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 BabySezon paprykowy w pelni, wiec do garow i leczo robic! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 12.09.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 magpie101 - dzieki wielkie golonkę robię dzisiaj z kapustką na specjalne zamowienie męża wczoraj natarłam ją solą, pieprzem, oliwą, papryką i obłozylam czosnkiem. To moja pierwsza golonka - mam nadzieje, że wyjdzie. madd - uwielbiam leczo mam w planach na ten tydzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 12.09.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 morfeusz1 ja ostatnio robilam pieczona w piwie z I przepisu - dobra byla ale dla nas najlepsza jest taka gotowana w kapuscie. U nas wczoraj byla grzybowa z prawdziwkow z makaronem i nalesniki z dzemem. A dzisiaj kluski slaskie, karkowka pieczona i kapusta kiszona gotowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 12.09.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 dzisiaj TŻ wyczarowuje spagetti ze świeżymi pomidorami, mniami. chyba będę częściej łamała palce hehe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 12.09.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 a u mnie właśnie kurczak się kręci, na rożnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 12.09.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Przepraszam, ze nie na temat ale nie moge sie powstrzymac Dwie kury ze wsi przyjechaly do miasta.Patrza a na roznie (jak u Elutka) pieka sie dwa kurczaki.Jedna do drugiej- Popatrz, tym z miasta to dobrze. I solarium i karuzela... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 12.09.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Przepraszam, ze nie na temat ale nie moge sie powstrzymac Dwie kury ze wsi przyjechaly do miasta. Patrza a na roznie (jak u Elutka) pieka sie dwa kurczaki. Jedna do drugiej - Popatrz, tym z miasta to dobrze. I solarium i karuzela... a i tak wszystkie jednako kończą no bo który kurczak umiera śmiercią naturalną... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 12.09.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Zrobiłam golonkę wg podanego wyżej przepisu i palce lizać Tak przynajmniej mówi mąż (ja za golonkami nie bardzo), a że on wybredny w jedzeniu to na pewno była dobra dzięki raz jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 12.09.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Jak ktoś lubi rybki, to polecam sandacza po polsku. Przepis z programu TV. Sandacza takiego ze skórą, ale bez ości podzielić na porcje, spryskać sokiem z cytryny, posolić, popieprzyć i obroczyć w samej mące. Usmażyć na złoty kolor. Sos do rybki: Cebulkę pokroić w piórka i zeszklić na odrobinie masła. Dodać śmietanę i posiekany koperek, chwilę odparować. Następnie dosmaczyć solą i cukrem, dodać troche białego wina i pokrojonego w koskę, obranego ze skóry pomidora. Podusić pare chwil do połączenia składników i polac rybę. Bardzo szybki przepis i myślę, że każda ryba sie nadaje. Podaję na oko, bo nie znam szczegółowego spisu produktów, ale ja tak robiłam i wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.09.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Dzisiaj rosolek, a na drugie krokiety z pieczarkami i serem. Na deser sernik z malinami wlasnej produkcji . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 13.09.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 A u nas rosołek i zraziki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 13.09.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 a u mnie cycki kury w sosie curry duszone z marchewką , pietruszką i selerem z makaronem tagliatelle.............. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 14.09.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 o KURKA! http://img17.imageshack.us/img17/8944/obraz010largev.jpg a może gąska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts