magpie101 14.09.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Bramer ja mam juz zrobiony spory zapas kurek na zime, uwielbiamy kurki z poledwiczkami zapiekane z makaronem w smietanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katiaXX 14.09.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 oj, cieszę się, że trafiłam na dział forumowy, który tematycznie jest mi bliższy niż rodzaj stropu czy jętki u nas dziś makaron na szybko (może przepis się pojawił, nie czytałam wszystkich 36 stron makaron wstawić, usmażyć kilka plasterków szynki pokrojonych w paseczki, przełożyć szynkę na jakiś talerzyk. Na patelnię wylać śmietanę (może być 18) i dodać ser gorgonzola, pod wpływem temperatury ser się rozpuści i zrobi się ze wszystkiego ostry i b. smaczny sos, do sosu wrzucić kluchy, wymieszać, przełożyć na talerz i na wierzch położyć smażoną szynkę. Całość trwa tyle co gotowanie makaronu czyli jakieś 15 minut. + zrobienie np sałaty lodowe np . z winegretem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 14.09.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Bramer ja mam juz zrobiony spory zapas kurek na zime, uwielbiamy kurki z poledwiczkami zapiekane z makaronem w smietanie. Magpie poproszę o przepis na całą potrawę i na same kurki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 14.09.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 a u mnie dzisiaj pieczeń z karkówki i schaby, pyzy drożdżowe i marchewka z groszkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 14.09.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Leczo. Zrobione kilka tygodni temu w ilosci hurtowej i pomrozone w porcjach. Dzis z chlebem. Kuchnia ktorej nie trzeba sprzatac - bezcenna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 15.09.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Bramer ja mam juz zrobiony spory zapas kurek na zime, uwielbiamy kurki z poledwiczkami zapiekane z makaronem w smietanie. Magpie poproszę o przepis na całą potrawę i na same kurki no właśnie! przepis! sos wyszedł mi... dobry http://img5.imageshack.us/img5/9550/obraz022large.jpg połączyłem go z wołowiną tak na próbę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 15.09.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Poledwiczki kroimy w plastry 2 cm, lekko rozbijamy dlonia, przyprawiamy (sol, pieprz, wegeta, ziola prowansalskie, musztarda). Tak przyprawione musza z pol godzinki polezec, po tym czasie obsmazamy chwilke na duzym ogniu i odkladamy na bok.Na tej samej patelni przesmazamy kurki z cebula i duza iloscia posiekanego czosnku, wszystko to zalewamy kremowka, dodajemy garsc zieleniny i chwilke dusimy ale nie za dlugo zeby sos mocno nie zgestnial.W zaroodpornym naczyniu ukladamy makaron (my robimy falbanki), ktory musi byc troszke twardawy, na to kladziemy poledwiczki i zalewamy wszystko sosem. Mozna posypac serem. Zapiekamy na 200 stopni okolo 15 - 20 minut,Smakuje rowniez odgrzewane na drugi dzien, smacznego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 15.09.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Bramer ja mam juz zrobiony spory zapas kurek na zime, uwielbiamy kurki z poledwiczkami zapiekane z makaronem w smietanie. Magpie poproszę o przepis na całą potrawę i na same kurki no właśnie! przepis! sos wyszedł mi... dobry http://img5.imageshack.us/img5/9550/obraz022large.jpg połączyłem go z wołowiną tak na próbę Po samym zdjeciu poznac, ze dobry ten Twoj sosik ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 16.09.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 ja bym chętnie połączył te Twoje polędwiczki z moimi grzybami... w sosie śmietanowym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 16.09.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Dziś będą naleśniki z malinami, śmietaną. Mąż będzie robił. Już się nie mogę doczekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 16.09.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Dzisiaj smażony camembert, sałata lodowa i ziemniaki pieczone w piekarniku, a na jutro w planie gulasz z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 16.09.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 U nas jajecznica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 16.09.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 u nas ogórkowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 16.09.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 u mnie gulasz z kaszą Dzięki magpie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 18.09.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 u nas dziś pstrąg z patelni ale nie mam wizji co do niego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 18.09.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 U mnie tylko zupka, ale za to pomidorowa z włoskim smakiem. Na oliwie przesmażona bazylia z czosnkiem i pomidorami (ja dodaję też odrobinę tymianku, ale tyle, aby nie przyćmić bazylii). Wrzucić do gara z wodą i warzywami, zabielić i gotowe. Zupy robię na niczym, czyli bez mięsa. Z wyjątkiem rosołu i żurku oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 18.09.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 u nas dziś pstrąg z patelni ale nie mam wizji co do niego? Ja nacieram pstraga przyprawami, do srodka wkladam maslo z sola, czosnkiem i koperkiem, wszystko skrapiam cytryna i na 40 minut do piekarnika w folii aluminiowej (pod koniec odwijam). Do tego pekinska z sosem czosnkowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 18.09.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 u nas dziś pstrąg z patelni ale nie mam wizji co do niego? Ja nacieram pstraga przyprawami, do srodka wkladam maslo z sola, czosnkiem i koperkiem, wszystko skrapiam cytryna i na 40 minut do piekarnika w folii aluminiowej (pod koniec odwijam). Do tego pekinska z sosem czosnkowym. Robię bardzo podobnie. Do pieczonej rybki robię takie ziemniaczki: małe obrać ze skórki i podgotować z 6-10 minut. Pokroić w ćwiartki i w misce oprószyć grubą solą i mąką i tak ręką zamieszać . Poukładać te ćwiartki na wysmarowanej olejem albo oliwą blasze i piec aż będą rumiane. Młodych ziemniaków nie trzeba obgotowywać, ale o tej porze roku koniecznie. Nadają się nie tylko do ryby, ja je uwielbiam z maślanką i jajkiem sadzonym.[/b] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 18.09.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 U mnie dzis barszcz czerwony z Pieknym Jasiem I schab z kminkiem i cebulka. Do tego salatka z tego co wpadnie w miche. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 18.09.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Zupa bazyliowa - soup ou pistou - przepis podam nad ranem Wyglada, ze atrakcyjna ale latwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts