Gość elutek 12.10.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 ciekawe, co mnie w piątek czeka... Elutku, i jak obiad w piątek? no właśnie, zapomniałam napisać, z wrażenia chyba były ... nadziewane kalarepki mniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 12.10.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 ciekawe, co mnie w piątek czeka... Elutku, i jak obiad w piątek? no właśnie, zapomniałam napisać, z wrażenia chyba były ... nadziewane kalarepki mniam No widzisz robi postepy, a tak sie obawialas . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 12.10.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Kalarepki, mniam.Też bym zjadła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 12.10.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 A czym nadziewa sie kalarepki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 13.10.2009 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 A czym nadziewa sie kalarepki? te akurat były z farszem z mielonego mięsa i w sosie beszamelowym /jak fajnie, że mam tak dużo książek kucharskich, domownicy mogą się wprawiać / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 13.10.2009 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Elutku, Kalarepki wydrązone, nadziane mielonym, zapakowane do naczynia zaroodpornegi i zalane beszamelem i zapieczone? Czy tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 13.10.2009 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Przepis na zupkę Madziarową Gar - w gar ze 3 cebule szklimy na złoto na łyżce oliwy z oliwek, wrzucamy pokrojoną wołowinę ( dałam jak na zrazy) - sporo..-dusimy z 3 minuty - wrzucamy pomidory ( ósemki ) , paprykę ( czerwona, zielona jest za kwaśna) z pół główki czosnku, cukinię ( nie obieramy ! ) , ostra papryczka chili ( cała ) . Ma być to gęste. Solimy do smaku. Pieprzymy ile się da Można dodać dla podniesienia smaku kostki bulionu wołowego. Na koniec na drobnej tarce utarty imbir- na ok 5 litrowy garnek płaska łyżeczka nie więcej by nie przebić smaku i ociupinka gałki muszkatołowej ( ciut ) Kopytka ( mogą być kupne ) - kroimy na paseczki - wychodza takie płaskie owalne kluseczki. Odlewamy zupę ( jeśli mamy jej więcej niż na 1 obiad) i w drugim garnku zalewamy owe kopytka gorącą zupą. Po 2 minutach można podawać. Zrobiłam tę zupę, ale troszkę zmodyfikowaną. Zamiast kopytek dodałam ziemniaki. Dołożyłam jeszcze 3 marchewki. Nie dawałam imbiru. Dałam liście laurowe, sól pieprz i dużo papryki czerwonej. No i oczywiście kostki bulionowe wołowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 13.10.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Wczoraj był barszcz i naleśniki z pieczarkami, a ponieważ w spiżarce czekają w kolejce kalafior i brokuł to na dzisiaj wymyśliłam sobie a la gulasz[/b] z kiełbasy i do tego kalafior z wody albo smażony do wyboru a jutro zapiekanka z makaronu, kurczaka i brokuła którego uwielbiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 13.10.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Gulasz z kaszą i ogór kiszony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 13.10.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Ćwiartki z kurczaka pieczone razem z ziemniakami w naczyniu żaroodpornym +surówka z kapusty pekińskiej,pomidora,ogórka i kukurydzy w sosie z knora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 13.10.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Gulasz z kaszą i ogór kiszony dokładnie tak samo wczoraj i dziś dziś fapobre czyli niezawodna fasolka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 13.10.2009 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Wczoraj był barszcz i naleśniki z pieczarkami, a ponieważ w spiżarce czekają w kolejce kalafior i brokuł to na dzisiaj wymyśliłam sobie a la gulasz[/b] z kiełbasy i do tego kalafior z wody albo smażony do wyboru a jutro zapiekanka z makaronu, kurczaka i brokuła którego uwielbiam wrzucaj przepis na zapierdalankę............... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 13.10.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 a proszę bardzo, podstawa jest tutaj http://puszka.pl/przepis/4988-penne_brokoli-zapiekanka_z_brokulami.html reszta to już moje wariacje , makaron obojętnie jaki byle nie nitki i nie jakiś bardzo gruby, ja dodaję jeszcze pokrojony i podsmażony filet z drobiu, albo łososia albo jakąś ulubioną wędlinę i oczywiście dobrze doprawić wg uznania, osobiście używam do tego dużo cebuli granulowanej i gotowe Świetnie smakuje również odgrzewana,bo ja zawsze robię większą ilość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 14.10.2009 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Elutku,Kalarepki wydrązone, nadziane mielonym, zapakowane do naczynia zaroodpornegi i zalane beszamelem i zapieczone? Czy tak? Lucia, mniej więcej tak, tylko tym sosem polane pod koniec pieczenia /i kalarepki wcześniej troszkę obgotowane/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 16.10.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Czy to tu był podawany przepis na golonkę? chciałabym zrobić (pierwszy raz w życiu) i gdzieś na muratorze obiły mi się o oczy ochy i achy na temat golonki z jakiegoś przepisu i nie wiem gdzie łon? i jeszcze jedno pytanko - lepsza golonka przednia czy tylna (jaka jest różnica w smaku, rodzaju mięsa?)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 16.10.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 przepis możecie brać w ciemno REWELACJA tak pysznej golonki pieczonej jeszcze nie jadłam .... Golonki ( najlepsze są przednie ,bo mięsko najdelikatniesze) umyć ,posolić ,posypac przyprawą do gyrosa -ułożyć w naczyniu żaroodpornym -lekko polac olejem lub wodą -przykryć pokrywą -włożyć do piekarnika nastawic na 250 st .....po godzinie podlac piwem -obrócić - 1/2 szklanki piwa -na 3 golonki - dołożyć 1/2 kg kiszonej kapusty - przykryć i wstawić na kolejną godzinę - ja zmnieszyłam temp do 230 st . Skorka idealnie przypieczona , miesko kruche i miekkie ,kapustka wspaniala - tylko otworzyć do tego zimne piwo i ....... macie wielkie plusy u męża moj był wniebowziety .....jeszcze zadzwonilam po naszego przyjaciela (wdowca) -nic wiecej do szczescia dzisiaj mu nie potrzeba Janinki - dla Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 16.10.2009 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 oj, dzięki elutku - no to będę próbowała . przepis już druknęłam co by znowu nie pytać za dni parę hihi. BUŹKA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 18.10.2009 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 ale trafiłam właśnie dzisiaj miałam .....rosłół z makaronem .....a potem goloneczkę w kapuście nie zrobiłam zdjęcia, ale mniej wiecej tak wygląda http://www.ksiazka-kucharska.pl/img_przepisy/8880/zdjecie.jpg dzisiaj piekłam w niższej temp.(200st) bo zostawiłam ją samą w domu i niestety skórka nie była mocno przypieczona ,ale tez smaczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 20.10.2009 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Odchudzam się Ale gulasz zjem. Z kaszą i ogórem kiszonym.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 20.10.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Odchudzam się Ale gulasz zjem. Z kaszą i ogórem kiszonym.... super ta dieta, to ja też się odchudzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts