Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomysły na obiad


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wczoraj byly cebulaki

 

http://i35.tinypic.com/11vjehf.jpg

 

tutaj jest przepis http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=3748032#3748032

 

Dzisiaj watrobka drobiowa smazona z cebulka, ziemniaki i ogorac, a dla syna racuchy z cukrem - pudrem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

robię torta z mięska mielonego-pychotka

 

Teska wczoraj wydrukowalam sobie Twoj przepis, zgromadzilam skladniki i bede robic w weekend :p .

a skąd ten przepis ? prosze o wklejenie :D

 

Prosze :p !

 

 

polecam torta z mięska mielonego- pychota

 

http://i27.tinypic.com/2vs5esg.jpg

po upieczeniu

http://i28.tinypic.com/21cyyz8.jpg

 

 

Ciasto:

 

15 dkg sera białego

6 łyżek mleka

6 łyżek oleju

2 szklanki mąki

mały proszek do pieczenia - 15g

 

 

Twaróg przecisnąć przez praskę lub zmielić. Dodawać ucierając pałką 6 łyżek mleka, 6 icon_razz.gif łyżek oleju, szczyptę soli.

Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Zagnieść ciasto. Jeśli jest za suche, dodać trochę śmietany.

Rozwałkować w prostokąt 50cm na 25 cm, posmarować masą mięsną.

 

Zwinąć ciasto w roladę od dłuższej strony, pokroić na 10 plastrów grubość 5 cm każdy.

 

 

Masa mięsna:

 

1 cebula

15 dkg sera żółtego goudy

pół pęczka natki pietruszki

1 białko

60 dkg mięsa mielonego

2 łyżki koncentratu pomidorowego

sól, pieprz

 

Cebulę i zieloną pietruszkę drobno pokroić, ser żółty pokroić w kostkę. Do mięsa mielonego dodać białko surowe, wyrobić.

Dodać pozostałe składniki, koncentrat pomidorowy.Doprawić solą, pieprzem. Dokładnie wyrobić.

 

Pokrojone ślimaczki poukładać w wysmarowanej tłuszczem tortownicy o średnicy 26 cm. lekko spłaszczyć ręką

i posmarować żółtkiem rozrobionym z 1 łyżką mleka.

 

Wstawić do nagrzanego piekarnika- temperatura 180-200* i piec przez 40-45 minut.

 

Smacznego!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

magpie jak zrobisz, podziel się wrazeniami smakowymi, bo chodzi to danie za mną i chodzi.... :wink:

 

Ok :wink: .

 

Dzisiaj u nas pizza, pierwszy raz robie z innym spodem, ciasto zrobilam wedlug przepisu z cebulakow - wlasnie rosnie, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...