Gość elutek 31.10.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 u nas wczoraj była pizza na obiad - córcia miała urodziny dziś steki - takie kotlety z grubo zmielonego mięsa z przesmażoną cebulką na górze a jutro kaczka duszona + czerwona kapustka na gorąco + ziemniaczki ale tak chwalicie te cebulaki/cebularze - że na pewno wkrótce zrobię, i tort Teski też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 31.10.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Dzisiaj u nas pizza, pierwszy raz robie z innym spodem, ciasto zrobilam wedlug przepisu z cebulakow - wlasnie rosnie, zobaczymy co z tego wyjdzie. Ha, widze, ze nie tylko ja wpadlam na pomysl, ze ciasto z cebulakow moze byc dobrym spodem do pizzy Bo sekret pysznosci tych cebulakow to wlasnie ciasto. Magpie, koniecznie daj znac, jak wyszlo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 31.10.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Dzisiaj u nas pizza, pierwszy raz robie z innym spodem, ciasto zrobilam wedlug przepisu z cebulakow - wlasnie rosnie, zobaczymy co z tego wyjdzie. Ha, widze, ze nie tylko ja wpadlam na pomysl, ze ciasto z cebulakow moze byc dobrym spodem do pizzy Bo sekret pysznosci tych cebulakow to wlasnie ciasto. Magpie, koniecznie daj znac, jak wyszlo. Ciasto wyszlo rewelacja - wchodzi na stale do moich przepisow. http://i35.tinypic.com/2ise7hu.jpg http://i33.tinypic.com/u53tl.jpg A na deserek mamy tort truskawkowy http://i35.tinypic.com/28sokex.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 31.10.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 robię torta z mięska mielonego-pychotka Teska wczoraj wydrukowalam sobie Twoj przepis, zgromadzilam skladniki i bede robic w weekend . a skąd ten przepis ? prosze o wklejenie Prosze ! polecam torta z mięska mielonego- pychota http://i27.tinypic.com/2vs5esg.jpg po upieczeniu http://i28.tinypic.com/21cyyz8.jpg Ciasto: 15 dkg sera białego 6 łyżek mleka 6 łyżek oleju 2 szklanki mąki mały proszek do pieczenia - 15g Twaróg przecisnąć przez praskę lub zmielić. Dodawać ucierając pałką 6 łyżek mleka, 6 icon_razz.gif łyżek oleju, szczyptę soli. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Zagnieść ciasto. Jeśli jest za suche, dodać trochę śmietany. Rozwałkować w prostokąt 50cm na 25 cm, posmarować masą mięsną. Zwinąć ciasto w roladę od dłuższej strony, pokroić na 10 plastrów grubość 5 cm każdy. Masa mięsna: 1 cebula 15 dkg sera żółtego goudy pół pęczka natki pietruszki 1 białko 60 dkg mięsa mielonego 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz Cebulę i zieloną pietruszkę drobno pokroić, ser żółty pokroić w kostkę. Do mięsa mielonego dodać białko surowe, wyrobić. Dodać pozostałe składniki, koncentrat pomidorowy.Doprawić solą, pieprzem. Dokładnie wyrobić. Pokrojone ślimaczki poukładać w wysmarowanej tłuszczem tortownicy o średnicy 26 cm. lekko spłaszczyć ręką i posmarować żółtkiem rozrobionym z 1 łyżką mleka. Wstawić do nagrzanego piekarnika- temperatura 180-200* i piec przez 40-45 minut. Smacznego!!! no prosze....moje foteczki i przepisik - polecam pychota jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 31.10.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 coś post się podwoił....polecam ten torcik....i do niego barszczyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 31.10.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 ups Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 31.10.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Magpie - ale piekny ten torcik truskawkowy i jaki wysoki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 31.10.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Magpie - ale piekny ten torcik truskawkowy i jaki wysoki. no ja chciałabym /jeśli można/ zobaczyć go w przekroju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 31.10.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Magpie - ale piekny ten torcik truskawkowy i jaki wysoki. no ja chciałabym /jeśli można/ zobaczyć go w przekroju Wieczorkiem jak przekroje to zdjecie zrobie, torcik jest z musem truskawkowym i smietana (kiedys wklejalam taki przepis na placek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 31.10.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Magpie - ale piekny ten torcik truskawkowy i jaki wysoki. no ja chciałabym /jeśli można/ zobaczyć go w przekroju http://i34.tinypic.com/dot6hl.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 01.11.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 przepis możecie brać w ciemno REWELACJA tak pysznej golonki pieczonej jeszcze nie jadłam .... Golonki ( najlepsze są przednie ,bo mięsko najdelikatniesze) umyć ,posolić ,posypac przyprawą do gyrosa -ułożyć w naczyniu żaroodpornym -lekko polac olejem lub wodą -przykryć pokrywą -włożyć do piekarnika nastawic na 250 st .....po godzinie podlac piwem -obrócić - 1/2 szklanki piwa -na 3 golonki - dołożyć 1/2 kg kiszonej kapusty - przykryć i wstawić na kolejną godzinę - ja zmnieszyłam temp do 230 st . Skorka idealnie przypieczona , miesko kruche i miekkie ,kapustka wspaniala - tylko otworzyć do tego zimne piwo i ....... macie wielkie plusy u męża moj był wniebowziety .....jeszcze zadzwonilam po naszego przyjaciela (wdowca) -nic wiecej do szczescia dzisiaj mu nie potrzeba Janinki - dla Ciebie zrobiłam golonkę wg tego przepisu - PYCHOTA, REWELACJA, TŻ mnie na rękach nosi dzięki za przepis!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
splinka 02.11.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 przepis możecie brać w ciemno REWELACJA tak pysznej golonki pieczonej jeszcze nie jadłam .... Golonki ( najlepsze są przednie ,bo mięsko najdelikatniesze) umyć ,posolić ,posypac przyprawą do gyrosa -ułożyć w naczyniu żaroodpornym -lekko polac olejem lub wodą -przykryć pokrywą -włożyć do piekarnika nastawic na 250 st .....po godzinie podlac piwem -obrócić - 1/2 szklanki piwa -na 3 golonki - dołożyć 1/2 kg kiszonej kapusty - przykryć i wstawić na kolejną godzinę - ja zmnieszyłam temp do 230 st . Skorka idealnie przypieczona , miesko kruche i miekkie ,kapustka wspaniala - tylko otworzyć do tego zimne piwo i ....... macie wielkie plusy u męża moj był wniebowziety .....jeszcze zadzwonilam po naszego przyjaciela (wdowca) -nic wiecej do szczescia dzisiaj mu nie potrzeba Janinki - dla Ciebie zrobiłam golonkę wg tego przepisu - PYCHOTA, REWELACJA, TŻ mnie na rękach nosi dzięki za przepis!!!! Ja też zrobiłam tak golonkę i nie wyszła mi Smak był pyszny faktycznie, ale twarda była jak nie wiem Może takie mięsko, albo dłużej trzymać powinnam w piekarniku. Wcześniej robiłam golonkę w piwie inaczej, podam przepis moze komuś sie przyda: Golonkę ( wcześniej natarta przyprawą do gyrosa, pieprzem, czosnkiem)dajemy do garnka,jak najmniejszego, ale żeby weszła. Zalewamy piwem, i kostką mięsną rozpuszczoną w 1/2 litra wody ( można bez kostki) gotujemy około 1,5 h dolewając piwo w razie potrzeby. potem przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy kapustę kiszoną, podlewamy wywarem z gotowania i pieczemy około 1 h do miękkości. smacznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 02.11.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Ja jakoś ostatnio mam mięsowstręt i dziś jarsko: kotlety sojowe, pieczony bakłażan i sałata. Polecam do wypróbowania kotlety sojowe polane sosem chrzanowym. Świetny smak, którego nie da sie porównac z niczym innym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 02.11.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 A czy któraś z forumowiczek robiła Boeuf Bourguignon? Ja pod wpływem filmu zamierzam spróbować. Ale mam pietra Jeśli wyjdzie dam znać. Jeśli nie wyjdzie - też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 03.11.2009 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Lazanki z boczkiem i kapusta (moje dziecko uwielbia). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 03.11.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 A ja dzisiaj placki ziemniaczane robię - uwielbiam je Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 03.11.2009 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 A ja dzisiaj placki ziemniaczane robię - uwielbiam je Rany! Zapomnialam jak smakuja takie placki! Robie czesto ale z cukini i ziemniakow, i to nie to samo, gdyz cukinie i ziemniaki scieram na tarce o duzych oczkach - pyszne i chrupiace! Zaczelam czytac ten topic od ... konca ale wieczorkiem juz przejrze od pierwszej strony, moze znajde jakies ciekawe przepisy na obiad ; szczegolnie te w 30 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 03.11.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Pomidorowa z ryzen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 03.11.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Pomidorowa z ryzen. Oooo juz jest pomysl! Czesto zmieniam pomidorowke dodajac groszek zielony, kukurycze i duzo bazyli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 03.11.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Wczoraj byly cebulaki http://i35.tinypic.com/11vjehf.jpg tutaj jest przepis http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=3748032#3748032 Dzisiaj watrobka drobiowa smazona z cebulka, ziemniaki i ogorac, a dla syna racuchy z cukrem - pudrem. robiłam ........REWELKA!!!!!!!!!!!!!!!! sam zjadałam chyba ze 4 z podanej porcji wyszło mi 14 sztuk ,formę brałam z dużej puszki od kawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts