amalfi 04.11.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Ja dziś będę robić placki z cukinii. Jak nie zapomnę kupić baterii do aparatu, to zrobię foty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Armidia 04.11.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 poproszę o przepis na te placuszki - uwielbiam cukinię a u mnie dziś goście na późnym obiedzie, więc będą polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami, kopytka i fasolka szparagowa z wody, a na deser tarta z winogronami Pozdrawiam, Armidia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 04.11.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Jest dużo przepisów internecie, choćby ten:http://wegetarianka.blox.pl/2009/07/PLACKI-Z-CUKINII.html Można pokombinować z dodatkami (boczek, czosnek, natka, zioła, papryka w drobną kosteczkę itp.). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Armidia 04.11.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 dzięki Pozdrawiam, Armidia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.11.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Ja dziś będę robić placki z cukinii. Jak nie zapomnę kupić baterii do aparatu, to zrobię foty Baterii oczywiście nie kupiłam Placki wyszły bardzo dobre, ale nie zrobiłam jednej rzeczy z pośpiechu (czytaj głodu ). Nie wycisnęłam startej cukinii i musiałam dodać sporo mąki, bo inaczej by sie placki rozłaziły na patelni. Więc rada: cukinię trzeba wycisnąć. Podałam z sosem pieczarkowym. I tu też z pośpiechu sie popisałam. Pomyliły mi sie pojemniczki i zamiast śmietany do sosu pieczarkowego wwaliłam serek wiejski I wiecie co? Rozpuścił sie i "zadziałał" jak smietana. Nie było różnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 05.11.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Mielone, ziemniaki duszone i surowka z kapusty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.11.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Mam bardzo duza ochote zrobic cebulaki, tylko u mnie nie mozna kupc swiezych drozdzy. Czy mozna dac suche drozdze i w jakiej ilosci , zeby sie udaly. Bo jezeli chodzi o ciasto drozdzowe to jeszcze nigdy mi nie wyszlo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 05.11.2009 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Mam bardzo duza ochote zrobic cebulaki, tylko u mnie nie mozna kupc swiezych drozdzy. Czy mozna dac suche drozdze i w jakiej ilosci , zeby sie udaly. Bo jezeli chodzi o ciasto drozdzowe to jeszcze nigdy mi nie wyszlo. Na podana ilosc maki starczy jedna paczuszka taka http://znam.to/userfiles/R/095/R095-f0d1673M.jpg robilam tez z suchymi i wyszlo takie samo ciasto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 06.11.2009 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 a ja próbowałam kilka razy różne drożdżaki na tych właśnie suchych drożdżach i d...pa blada - nic nie wyszło. jednak co świeże to świeże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 06.11.2009 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 a ja próbowałam kilka razy różne drożdżaki na tych właśnie suchych drożdżach i d...pa blada - nic nie wyszło. jednak co świeże to świeże. mi na suchych też nigdy nic nie wyszło... może z nimi to trzeba jakoś inaczej postępować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 06.11.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Widzę, że cebulaki stały się hitem FM. Ja też mam zamiar je jutro zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 06.11.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Ja też robiłam z suszonymi drożdżami i wyszło, tylko że ciasto na suszonych potrzebuje znacznie więcej czasu na wyrośnięcie, a świeże rosną dosłownie w oczach Cebulaki potwierdzam hicior, najadłam się jak bąk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 06.11.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 dzisiaj na obiad łazanki, a wczoraj były gołąbki oszukane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 06.11.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Też mam już wszystko na łazanki kupione. Tylko czekają na wykonanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 06.11.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Chyba nie mam wyboru Jutro cebulaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.11.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 A ile jest w takiej torebce drozdzy, najlepiej jak bym wiedziala ile potrzebnych jest lyzeczek na ten przepis cebulakow. , bo ja mam bardzo duza paczke drozdzy i nie mam polskich miar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 06.11.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 A u mnie zupa jarzynowa (zupa jesienna z mrożonki) i rybka w sosie greckim z surówką z kiszonej kapusty.A te cebulaki chyba też muszę wypróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 06.11.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 A ile jest w takiej torebce drozdzy, najlepiej jak bym wiedziala ile potrzebnych jest lyzeczek na ten przepis cebulakow. , bo ja mam bardzo duza paczke drozdzy i nie mam polskich miar. w paczuszce jest 7 gram , to będzie około 2 płaskich łyżeczek, tak mniej więcej, bo łyżeczka łyżeczce nierówna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 06.11.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 a ja próbowałam kilka razy różne drożdżaki na tych właśnie suchych drożdżach i d...pa blada - nic nie wyszło. jednak co świeże to świeże. mi na suchych też nigdy nic nie wyszło... może z nimi to trzeba jakoś inaczej postępować? Zawsze robie ze swiezych ale suche mam w zapasie w razie gdyby nam sie czegos drozdzowego w weekend zachcialo, a do sklepu daleko. U nas dzisiaj kotlet z piersi, frytki i surowka. Jutro zupa pieczarkowa z makaronem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.11.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 gabula dzieki serdeczne. Mam nadzieje , ze mi wyjda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts