tabaluga1 17.11.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Rybę po grecku też robiłam- dla dzieci beee (tych starszych, młodsze jadły). Zapiekankę amalfi i klopsy z dorsza MMNK80 na pewno wypróbuję. Dzięki dziewczyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 19.11.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 u nas dziś zupka grochówka na własnoręcznie wędzonej karkóweczce . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 19.11.2009 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 U mnie mielony z buraczkami. dawno nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaggaa 19.11.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 u mnie pomidorowa z makaronem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 21.11.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Dorsz z grilla z duza iloscia koperku i cytryny, surowka, ziemniaki i frytki do wyboru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 21.11.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 u nas dziś szynka pieczona i sos miętowy lub borówki do wyboru i sałatka z pekinki, pomidorka, cebulki, marchewy, groszku i kukurydzy z sosem czosnkowym. pychhhhaaaaa a teraz po właśnie zjedzonym obiadku kieliszeczek czerwonego winka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 21.11.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Janiki dawaj przepis na sałatke z pekińskiej ,będzie jutro próbowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 21.11.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Leczo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaggaa 21.11.2009 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 ja też przyłączam się do prośby o przepis na tą surówkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 21.11.2009 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 piersi pokroić w kostkę dodać pokrojony w gruba kostkę czosnek (4,5 cząstek) posolić popieprzyć dodać dwie łyżki oliwy lub oleju odstawić do lodówki na około dwie godziny, nastepnie wyjać czosnek usmażyc, pod koniec smażenia dodać ser (z taka niebieską pleśnia w środku, jest ich wiele)około 80g na 500g mięsa.a reszta jak widać http://img136.imageshack.us/img136/940/snv31830.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 22.11.2009 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 oj dziewczyny, toż prawie cały przepis napisałam wypisując składniki, ilości na oko wg upodobań (no wiadomo - marchewę zetrzeć na grubych oczkach - ja dałam 2 szt. niewielkie, cebulkę dać malutką i jak najdrobniej posiekać, pekinki wzięłam może z 10 liści i dałam bez tych białych "dup.ek" - porwałam co się dało a co się nie dało to posiekałam na paski , pomidory (2 szt.) sparzyłam, obrałam ze skórki, wykroiłam szypułki i pokroiłam na mniejsze kawałki, dodałam puszkę groszku i kukurydzy, wszystko wymieszać na koniec zrobić sos czosnkowy do polania na talerzu i gotowe . sos czosnkowy - 2 ząbki czosnku, pół szklanki jogurtu naturalnego, łyżka (porządna) majonezu, sól, pieprz, papryka, zioła - przyprawy wg upodobań. przepis jest praktycznie taki sam jak na surówkę do gyrosa tylko, że tu jest pekinka, a tam biała kapusta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 22.11.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 przepis jest praktycznie taki sam jak na surówkę do gyrosa tylko, że tu jest pekinka, a tam biała kapusta. To zalezy jak kto robi - w mojej wersji gyrosu jest pekinska wlasnie ( razem z cebula, kukurydza, papryka i ogorkami konserwowymi - a do tego keczup wymieszany z majonezem ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwomalinka 22.11.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 a u mnie dzisiaj filet z piersi kurczaka, frytki (własnoręcznie robione i smażone na oleju) i ogórek kiszony ale się obżarliśmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 22.11.2009 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 przepis jest praktycznie taki sam jak na surówkę do gyrosa tylko, że tu jest pekinka, a tam biała kapusta. To zalezy jak kto robi - w mojej wersji gyrosu jest pekinska wlasnie ( razem z cebula, kukurydza, papryka i ogorkami konserwowymi - a do tego keczup wymieszany z majonezem ). no fakt, jakoś przed 7 rano nie przyszło mi to do głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 22.11.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Janiki surówka zrobiona..palce lizać..wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 22.11.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 dzisiaj krokiety z kapustą, a na jutro ugotowałam zupę z pulpecikami mięsnymi, z makaronem będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 23.11.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 galka cieszę się elutku - bądź tak dobra i daj przepis na tą zupkę z pulpecikami, pliiiiiisssss . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 24.11.2009 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 elutku[/b] - bądź tak dobra i daj przepis na tą zupkę z pulpecikami, pliiiiiisssss . no, nic trudnego - na wywar z niewielką ilością warzyw /troszkę marchewki i pietruszki/ wrzucam malutkie "kuleczki" z doprawionej masy mięsnej /jajo, lekko podsmażona cebulka, czosnek, przyprawy/ potem troszkę śmietanki z mąką i gotowe, podawać razem z makaronem, można posypać natką na dzisiaj właśnie zrobiłam "chińszczyznę" - warzywa "mieszanka chińska" + polędwiczki wieprzowe w paseczkach /wczoraj pokrojone i doprawione/ a ryż albo makaron to już każdy z członków ugotuje sobie sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 24.11.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 U mnie dziś zrobiony wczoraj schab w sosie chrzanowym, ziemniary i brokuł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwomalinka 24.11.2009 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 u mnie dzisiaj był gulasz z kaszą i surówka z pory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts