Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomysły na obiad


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas fasolka po bretońsku :wink:

 

PRYK - PRYK :wink:

\

nie ma prykania po fasoli ,jeśli wcześniej zamoczymy ja w zimnej wodzie i pozostawimy na kilka godzin :wink:

 

hmmm..ja zawsze moczę wszelkie fasolko-grochy, nawet odlewam tą wodę z moczenia i płuczę kilkakrotnie, a i tak pryk-pryk :lol: :lol: :lol:

czy komuś się to faktycznie sprawdza?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja też moczę w zimnej wodzie i dodaję majeranku. I czasem, jest PRYK... PRYK.., a czasem nie ma. Już nie wiem, od czego to zależy. Może od fasoli?

 

Kminek działa antyprykowo. Zmienia troche smak fasolki czy bigosu, ale jak ktoś ma takie skłonności, albo go to denerwuje, to pomaga.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

O stronie http://www.niemarnuje.pl usłyszałam w TV. Tu link do ściągnięcia programu http://www.niemarnuje.pl/bon-apetito/aktualnosci.html

 

Chodzi o to, aby nie marnować jedzenia. W programie można wpisać, co aktualnie znajduje się w naszej lodówce/spiżarce, a program wyszukuje przepisy na potrawy, które można zrobić z tego, czym sie w danej chwili dysponuje. Można również dodawać swoje własne receptury do bazy danych.

 

Ja niestety czasem wyrzucam jedzenie i nie czuję się z tym komfortowo :-?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...