forewescik1719506104 18.12.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Witam . Ja tu jako pisząca jestem nowa ale jako obserwator/podglądacz- stara. Potrzebuje pomocy Widziałam tu przepis na sajgonki a teraz ni .... nie mogę go odnaleźć ..... No i mam jeszcze taka prośbę. Podsunie mi może Ktoś jakiś sprawdzony przepis na gorące danie ?? :: 2 stycznia urządzam chrzciny i błagam SZANOWNE grono POMÓŻCIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 18.12.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 u mnie dzisiaj były kluski na parze z sosem jagodowym, albo z masłem cukrem i cynamonem, do wyboru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 18.12.2009 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 U nas dzisiaj trochę lata w zimie. Makaron z truskawkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 18.12.2009 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Kurczak pieczony z ziemniakami i pomidory ze śmietaną.Moi mieli przykaz żeby nie oblizywać kości bo jutro będzie z nich rosół To pomysł Nigelli-rosół wychodzi naprawdę pycha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 18.12.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 robię torta z mięska mielonego-pychotka Teska wczoraj wydrukowalam sobie Twoj przepis, zgromadzilam skladniki i bede robic w weekend . a skąd ten przepis ? prosze o wklejenie Prosze ! polecam torta z mięska mielonego- pychota http://i27.tinypic.com/2vs5esg.jpg po upieczeniu http://i28.tinypic.com/21cyyz8.jpg Ciasto: 15 dkg sera białego 6 łyżek mleka 6 łyżek oleju 2 szklanki mąki mały proszek do pieczenia - 15g Twaróg przecisnąć przez praskę lub zmielić. Dodawać ucierając pałką 6 łyżek mleka, 6 icon_razz.gif łyżek oleju, szczyptę soli. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Zagnieść ciasto. Jeśli jest za suche, dodać trochę śmietany. Rozwałkować w prostokąt 50cm na 25 cm, posmarować masą mięsną. Zwinąć ciasto w roladę od dłuższej strony, pokroić na 10 plastrów grubość 5 cm każdy. Masa mięsna: 1 cebula 15 dkg sera żółtego goudy pół pęczka natki pietruszki 1 białko 60 dkg mięsa mielonego 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz Cebulę i zieloną pietruszkę drobno pokroić, ser żółty pokroić w kostkę. Do mięsa mielonego dodać białko surowe, wyrobić. Dodać pozostałe składniki, koncentrat pomidorowy.Doprawić solą, pieprzem. Dokładnie wyrobić. Pokrojone ślimaczki poukładać w wysmarowanej tłuszczem tortownicy o średnicy 26 cm. lekko spłaszczyć ręką i posmarować żółtkiem rozrobionym z 1 łyżką mleka. Wstawić do nagrzanego piekarnika- temperatura 180-200* i piec przez 40-45 minut. Smacznego!!! no prosze....moje foteczki i przepisik - polecam pychota jest U mnie dzisiaj wlasnie w piekarniku "siedzi" to danie na obiadek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 18.12.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Moj tort z mieska http://i45.tinypic.com/214vy36.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 18.12.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Kurczak pieczony z ziemniakami i pomidory ze śmietaną.Moi mieli przykaz żeby nie oblizywać kości bo jutro będzie z nich rosół To pomysł Nigelli-rosół wychodzi naprawdę pycha Rety, nie wyobrazam sobie tego nawet - jak dla mnie obrzydliwe. Chyba za takie pomysly nie lubie Nigelli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 18.12.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Moj tort z mieska http://i45.tinypic.com/214vy36.jpg Magpie - pieknie Ci wyszedl ten torcik Mam coraz wieksza na niego ochote, ale wydaje mi sie jakis taki skomplikowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 18.12.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 mbz dzisiaj mialam caly dzien sprzatajacy, bo jutro mam juz pierwszysch gosci na swiate, wiec obiad musial byc szybki. Ten tort robi sie max 25-30 min. bez pieczenia. Do ciasta uzylam serka smietankowego (odpadlo mielenie), ciasto szybko sie zarabia. Mieso tez zmielili mi w sklepie, zostalo tylko wymieszanie skladnikow.Jeden skladnik zmienilam w ciescie - zamiast 6 lyzek mleka dalam 4 lyzki kwasnej smietany.Polecam, bo jest pycha, my jedlismy z ogorkami octowymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 20.12.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Polecam, bo jest pycha, my jedlismy z ogorkami octowymi. Też go robiłam, ale jak dla mnie trochę za suchy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 20.12.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Witam . Ja tu jako pisząca jestem nowa ale jako obserwator/podglądacz- stara. Potrzebuje pomocy Widziałam tu przepis na sajgonki a teraz ni .... nie mogę go odnaleźć ..... No i mam jeszcze taka prośbę. Podsunie mi może Ktoś jakiś sprawdzony przepis na gorące danie ?? :: 2 stycznia urządzam chrzciny i błagam SZANOWNE grono POMÓŻCIE Oto on: http://forum.muratordom.pl/pomysly-na-obiad,t141715-1139.htm podaje go Bramer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 20.12.2009 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 U nas dziś były faszerowane bakłażany, ale muszę popracować nad farszem, bo wyszedł jakiś mdły Za to pięknie wyglądały <a href=http://img709.imageshack.us/img709/7218/bakaan.jpg' alt='bakaan.jpg'> [/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 21.12.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 U nas wczoraj kluski slaskie, gulasz w sosie grzybowym, czerwona kapusta duszona. Dzisiaj szczawiowa z jajkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forewescik1719506104 22.12.2009 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Witam . Ja tu jako pisząca jestem nowa ale jako obserwator/podglądacz- stara. Potrzebuje pomocy Widziałam tu przepis na sajgonki a teraz ni .... nie mogę go odnaleźć ..... No i mam jeszcze taka prośbę. Podsunie mi może Ktoś jakiś sprawdzony przepis na gorące danie ?? :: 2 stycznia urządzam chrzciny i błagam SZANOWNE grono POMÓŻCIE Oto on: http://forum.muratordom.pl/pomysly-na-obiad,t141715-1139.htm podaje go Bramer dzięki śliczne . Już go nawet wypróbowałam i potwierdzam że pyszne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 23.12.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Ludzie kochane, wspomóżcie mnie jakimś przepisem na coś do drugiego dania, jakąś sałatkę, surówkę coś w ten deseń. Już mnie łeb boli od tego wymyślania. Zrobie marchewkę duszoną, fasolkę szparagową i teraz jakaś surówka by mi się zdała. Kiedyś jadłam taką surówkę z pekińską i brzoskwinią, ale co tam jeszcze było to pojęcia nie mam. Ma ktoś jakiś pomysł??? HELP!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 23.12.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Surówka z selera i jabłka (starte na tarce, skropione cytryną, do tego trochę soli, cukru i śmietany lub jogurtu) można też dodać rodzynki jak ktoś lubi,surówka z marchwi i jabłka,buraczki tarte na zimno,surówka z pora z jabłkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 23.12.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Dzięki!! Zapomiałam o selerze z rodzynkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 03.01.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 A coz to Panie i Panowie...Nie gotujecie mezom i zonom tylko resztki ze swiat wcinacie? U mnie dzis pomidorowa z wlasnego przecieru oraz schabik z cebulka i kminkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 03.01.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 U mnie codziennie po swietach byly obiady bezmiesne, bo miesa dosc mielismy. Byly pierogi z serem, kluski z tartych ziemniakow przesmazone z boczkiem i podane z gotowana kapusta kiszona, kopytka z sera na slodko, zupa smietanowa. Dzisiaj robie cebulaki i spagetti z bialym sosem (filet drobiowy i duzo zieleniny). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 03.01.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 No to co nie zeznaje na biezaco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts