magpie101 03.01.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 No to co nie zeznaje na biezaco Przez tyle wolnego lenia mam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 03.01.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Krupnik i gulasz z wołowiny z buraczkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 03.01.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 No to co nie zeznaje na biezaco Przez tyle wolnego lenia mam . Nie tylko Ty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 03.01.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Ale dosc tego byczenia! Sie zacznie od nowa wymyslanie menu coby chlopu dogodzic. Ja jak zwykle po nowym roku sie odchudzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 06.01.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Ide stąd, bo się zaśliniłam ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 09.01.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Moje cebulaki z tego tygodnia - wyszlo 21 sztuk. http://i50.tinypic.com/2jd47c0.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.01.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Poniewaz zrobilo sie bardzo zimno to pierwszy raz zrobilam zupe cebulowa, Zreszta bardzo dobra. http://i47.tinypic.com/fvxksi.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 09.01.2010 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 zupka cebulowa wygląda bardzo smakowicie a ja jutro robię kaczkę, pieczoną, bez jabłka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 09.01.2010 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 to ja poproszę przepis na zupę cebulową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 09.01.2010 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 zupka cebulowa wygląda bardzo smakowicie a ja jutro robię kaczkę, pieczoną, bez jabłka Ja piekłam w zeszłą niedzielę. Też bez jabłka, faszerowaną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.01.2010 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 zupa cebulowaUgotowac wywar na miesie i warzywach.Warzyw dodaje dosyc duzo. Ja dodaje jeszcze listek laurowy, ziele angielskie , vegete, czosnek, czarny pieprz i tymianek.Wszystko wg. smaku jak kto lubi.Pokroic dwie bardzo duze cebule w cienkie paseczki i troche pora ,podsmazyc na oliwie na zloty kolor. Dodalam troche soli i pieprzu.Gdy cebulka jest juz podduszona popruszyc dwiema lyzkami maki. Ja cebule dusze w garnku i kiedy dodaje make zalewam dwiema lyzkami do zupy wywarem ciagle mieszajac.Wczesniej ten ywar trzeba przecedzic. I tak stopniowo zalewam calym wywarem.Gdy zupa sie juz zagotuje dodaje szklanke bialego wina i trzy zabki czosnku drobno pokrojonego.I tak gotowac ok.30 min pod przykryciem. Mozna jeszcze doprawic innymi przyprawami do smaku jak kto lubi. Ja dodalam troche gauki i magi.Bagietke pokroic i stostowac . Gdy zupa jest juz gotowa wlewam do specjalnych miseczek takich , ktore mozna wstawic do goracego piekarnika i posypuje zoltym serem nastepnie klade stostowana bagietke ok. trzy kawalki i jeszcze raz posypuje serem i wstawiam do goracego piekarnika i zapiekam ok. 1min do 2min.Jak ktos woli bardziej zapieczona zupke to mozna trzymac troche dluzej , ale trzeba pilnowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 11.01.2010 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Ja zupę cebulową robię trochę inną - z mięsa mielonego i z podsmażonym boczkiem (bez wina, sera i bagietek). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 11.01.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 A dla mnie cebulowa to cebulowa, tylko cebula, bulion, grzanki i wszystko zapieczone z serem, bez żadnych "obcych" dodatków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 12.01.2010 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 a propo's zupy cebulowej .....na obiad miałam dzisiaj piersi z kurczaka w zupie cebulowej zapiekane w piekarniku ....podane z kaszą i ogórkiem kiszonym przepis ? prosze bardzo 1 podwójna piers z kurczaka pokrojona w plastry 2 zupy cebulowe Knorr 1 słodka śmietana 18 lub 30 % Wymieszać w śmietanie zupy cebulowe .....zalać kawałki piersi .....(naczynie żaroodporne)......wstawić na ok 40 minut do piekarnika (180st) ...w tym czasie ugotować kaszę ,makaron ,ryż lub ziemniaki ....podawać z kwaśnym ogórkiem lub kiszona kapustą Danie szybkie i smaczne ....polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 12.01.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 takie danie też robię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 12.01.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 U mnie dzisiaj zupa pomidorowa z makaronem i racuchy dla mnie i syna, a maz skrzydelka pieczone (z rosolu), surowka i frytki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 12.01.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 u mnie grochówka ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 13.01.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Ja ugotowałam wczoraj ogórkową, a na drugie danie były kotlety z selera, ziemniaki i surówka z kapusty i marchewki.Zostało mi jeszcze od wczoraj, więc dzisiaj obiadek gotowy, do odgrzania Kotlety są naprawdę smaczne i wyglądają, jak mięsne, podaję przepis : Dość duży seler utrzeć na grubej tarce (robot kuchenny ułatwi to niewdzięczne zadanie ), do tego dodać pokrojoną w kostkę cebulę, 2- 3 ząbki czosnku, surowe jajko, bułkę tartą i trochę wody - tyle, żeby nie były za suche.Do tego sól, pieprz, ja dodaję trochę wegety i magi.Dobrze wyrobić, mocno ugniatając - seler puści wtedy sok i kotlety będą się lepiej trzymały. Obtoczyć w tartej bułce i smażyć z obu stron na rumiano. Rodzinka zajada z wielkim apetytem! Smacznego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.01.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 U mnie dzisiaj filet drobiowy ale w jakiej postaci to sie okaze wieczorem, bo maz gotuje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 13.01.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 U mnie też filet z kurczaka ale w postaci gulaszu z pieczarkami, do tego kasza perłowa i surówka z kapusty pekińskiej. A na jutro chyba zrobię pierogi, bo mam mięso z rosołu i muszę je wykorzystać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts