magpie101 16.01.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Magpie-jak długo trzymasz pizzę na cieście z cebulaków i rpzy jakiej tempce? 20 minut na 160 stopni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 16.01.2010 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 no to jestem w szoku, ze tak krotko ser od razu dajesz na wierzch???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 16.01.2010 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Ciasto rozkladam na blaszke posmarowana olejem, smaruje keczupem, sypie przyprawy i starty ser. Na to pieczarki, paski wedliny i kukurydza, a na wierzch ponownie ser ale juz mniej niz na ciasto. Ciasto jest cienkie, wiec max 25 minut, bo inaczej bedzie wysuszona. Drozdzowke pieke 50 minut, a jest 3 x wyzsza. Nie zapomnij o fotce . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 16.01.2010 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 a u mnie dzisiaj kapusniak i ..... pizza na "cebulakowym" spodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 16.01.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 a u mnie dzisiaj kapusniak i ..... pizza na "cebulakowym" spodzie U mnie to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 16.01.2010 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 u nas dzisiaj zalewajka, a niebawem grochówa bo mi smaka narobiłyście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 16.01.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 hehe widzę, że nie tylko ja pizzę poczyniłam wyszła!!!!!!smakowała jak nebo w gębie, choć inne skłaiinki jak Madzia dobrałam..... Madziu-wielkie dziękuję, pizza była kruchutka, cieniutka i szybciorem zrobiona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 16.01.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 u mnie dzisiaj na obiad była kotlet z piersi, frytki i surówka, a na kolację pizza i ciasto Słoneczka z jabłkami i budyniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 17.01.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 dziewczyny, macie jakiś dobry przepis na ciasto na pizzę? Taki na dużą blachę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 17.01.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 pizza domowa .... 3 szklanki maki, 2 małe jajka lub 1 duże , 3-4 dkg drożdży rozmącone w 3 łyżkach wody, 1 i 1/3 szklanki wody , sól, pieprz, łyżka oleju .... wyrobić łychą .... odstawić do wyrośnięcia na 1- 2 godziny .... przełożyć na posmarowaną olejem blaszke , rozciągnąć widelcem i nakładać co kto lubi (u mnie : koncentrat, pieczarki wcześniej podsmażone , cebula w cienkie plastry, kiełbaska w kostkę, papryka konserwowa w kostkę, groszek konserwowy, ser) .... potem do piekarnika w 180st na 40 minut .... u mnie wychodzi z tego jedna normalna blacha i jedna mała .... więc na 1 dużą myślę , że bedzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 17.01.2010 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Zrobiłam dziś te polędwiczki w sosie śmietanowo-musztardowo-miodowym. Są pyszne! Zostały puściutkie talerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 17.01.2010 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 dziewczyny, macie jakiś dobry przepis na ciasto na pizzę? Taki na dużą blachę 3 szkl. mąki 200 ml mleka 2 jajka całe szczypta soli 3 łyżeczki oleju 1 łyżeczka cukru 1/2 kostki drożdży Rozpuścić drożdże w ciepłym mleku z cukrem i odstawić do wyrośnięcia. dosłownie kilka minut. Do miski wsypać mąkę, wlac olej, wbić jajka, trochę soli i wlać drożdże. wyrobić tzn. miąchać ciasto drewniana lyzka, odstawić na kilkadziesiat minut do wyrośnięcia. Na taka blache http://i35.tinypic.com/2ise7hu.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emild 17.01.2010 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 ja mam ostatnio faze na roladki http://img11.imageshack.us/img11/7329/pict0005ah.jpg http://img194.imageshack.us/img194/5664/pict0017ak.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 17.01.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 emild co jest w srodku, bo pieknie wyglada ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emild 17.01.2010 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 miesko skrapiam cytryna smaruje musztarda francuska do tego jak mam to boczek troche przesmazony klade po posmarowaniu musztarda na to plastry sera cebule czerwona i te zwykla,czosnek przesmazam to naczestrza kombinacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 17.01.2010 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 miesko skrapiam cytryna smaruje musztarda francuska do tego jak mam to boczek troche przesmazony klade po posmarowaniu musztarda na to plastry sera cebule czerwona i te zwykla,czosnek przesmazam to naczestrza kombinacja A miesko moze byc drobiowe i wieprzowe (schab, szynkowka)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emild 17.01.2010 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 albo filet z piersiątek albo schab. mi schab sie łatwiej rozbija. musi być dobrze rozbity,trzeba uwazac by nie podziurawic. czasem spinam wykałaczkami i wyjmuje je w trakcie smazenia zeby latwiej bylo obracać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 17.01.2010 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 U nas dzisiaj penne z łososiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 17.01.2010 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 A ja ciasto na pizze robię tylko z mąki, wody, drożdży i oleju. Na blachę taką czarną z piekarnika biorę ok. 35-40 dkg mąki, płaska łyżeczka soli, ok. 3 dkg drożdży, 3 łyżki oliwy(oleju), niepełna szklanka letniej wody.Nigdy ciasta nie wyrabiam ręcznie tylko używam noża malaksera albo zwykłych mieszaków z miksera.Najpierw rozpuszczam w wodzie drożdże, dodaję pół łyżeczki cukru i 2-3 łyżki mąki, zostawiam dosłownie na 5 min żeby drożdże ruszyły dodaję je do pozostałych składników i wyrabiam w malakserze 1 minutę, mieszakami maksymalnie 5 min. zostawić do wyrośnięcia. Jeżeli drożdże są świeże a w pomieszczeniu ciepło to ciasto rośnie dosłownie w oczach, u mnie zawsze wystarcza najwyżej pół godziny i w tym czasie szykuję pozostałe składniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 17.01.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 ... mi schab sie łatwiej rozbija. musi być dobrze rozbity,trzeba uwazac by nie podziurawic. ... ... młotem pneumatycznym rozbijasz ? ... ... A miesko moze byc drobiowe i wieprzowe (schab, szynkowka)? ... co to jest "szynkówka" ? wszystkim "obiadowiczom" życzę samych smaczności, w ich nieustających zmaganianiach nad urozmaiceniem domowego menu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts