aka z Ina 25.01.2010 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 a u mnie fasolowa na wedzące i ......jabłka w cieście a jak te jabłuszka w cieście się robi, sam tekst juz mi slinotok spowodował też chętnie odgapię ja jeszcze bym prosiła na dobry, szybki, sprawdzony przepis na pierogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 25.01.2010 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 a u mnie fasolowa na wedzące i ......jabłka w cieście a jak te jabłuszka w cieście się robi, sam tekst juz mi slinotok spowodował też chętnie odgapię ja jeszcze bym prosiła na dobry, szybki, sprawdzony przepis na pierogi mrożonka z avico Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 25.01.2010 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Rozgrzewająca zupa gulaszowa z papryką i ogorasami kiszonymi. No i czosnkiem i papryczką chili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 25.01.2010 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 a u mnie fasolowa na wedzące i ......jabłka w cieście a jak te jabłuszka w cieście się robi, sam tekst juz mi slinotok spowodował też chętnie odgapię ja jeszcze bym prosiła na dobry, szybki, sprawdzony przepis na pierogi mrożonka z avico przerabiałam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 25.01.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 niezłe są, nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 25.01.2010 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 a u mnie fasolowa na wedzące i ......jabłka w cieście a jak te jabłuszka w cieście się robi, sam tekst juz mi slinotok spowodował też chętnie odgapię ja jeszcze bym prosiła na dobry, szybki, sprawdzony przepis na pierogi 0,5 kg maki, jedno jajko i goraca woda - ciasto musi byc elastyczne. Mi z kg maki wychodzi okolo 90 pierogow wycinanych szklanka. Farsz serowy - bialy ser zmielony, zoltko, cukier zwykly i waniliowy, sparzone rodzynki i skorka starta z cytryny. Zaciskam recznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 25.01.2010 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Nauczona doświadczeniem Babci ( bogini kuchni ) nigdy nie daję do ciasta pierogowego jajka, a łyżkę oliwy. Woda nie gorąca ale ciepła . Ciasto jest miękkie i sprężyste. Szybki farsz na ruskie - ziemniaki ugotowane z wczoraj, ser biały, cebula pieprz, sól . Najszybciej - przecisnąć ser i ziemniaki przez praskę. Cebulę zeszklić na patelni posolić. Wymieszać z masą. Jeszcze szybciej - do sera i ziemniaków dodać już gotową prażoną cebulkę. Też pycha ( jak nie pyszniejsze ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 25.01.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Ja też ciasto robię bez jajka tylko woda i mąka. Wychodzi najlepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 25.01.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 I ja również robię ciasto pierogowe bez jajka...z gorącą wodą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 25.01.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Ciasto na pierogi zawsze bez jajka (utwardza i moze powodowac pekanie), tylko maka + woda, za to w ostatnie swieta za czyjas podpowiedzia dodalam jedna pelna lyzke oleju na 250g maki - i wyszly super, ciasto idealne do nakladania farszu, bo swietnie sie rozciaga i nie rwie. i nie peka w czasie gotowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 25.01.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 pierogowe - bez jajka a ja dziś pyknęłam wielkie muszle z farszem mięsnym w pomidorach i serze , a zupka - rosołek z wczoraj zostało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 25.01.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 muszle???? proszę o przepisik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 25.01.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Na swieta robilam 100 pierogow i 160 uszek i wszystko z ciasta z jajkiem , zawsze wychodza cieniutkie i miekkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 25.01.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 muszle znaczy conchiglioni na dwie porcje ok 30 sztuk, 25 dkg mięsa mielonego (ja kupuję łopatkę i pani w sklepie mi to mieli), 3-4 pieczarki, cebula, przyprawy (sól pieprz paryka - wedle smaku), sos pomidorowy (może być gotowy) tarty żółty serek Mieso, pieczarki, cebule i przyprawy, przesmażyć, nafaszerować muszelki, ułozyć w naczyniu zaroodpornym (ja uzywam małych miseczek - na jedną porcję) zalać sosem, wstawić na kwadrans do piekarnika,potym czasie posypać żółtym serem i zapiekać jeszcze 5-10 minut. Zapiekam pod przykryciem (z folii alu) co by makaron nie wysechł, no i sosu musi być tyle by makaron był przykryty (ja rozrzedzam sos, jak odparuje podczas pieczenia jest ok ) http://lh4.ggpht.com/_E0CRzVXnyak/S13e2dh1psI/AAAAAAAADt4/qW_JHGar-nI/s640/DSC00547.JPG fotka przed zapieczeniem sera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 25.01.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Kapnęłam się, że chodzi o makaronowe muszle jak już wysłałam post Ja robię tak samo tylko z rurami, czyli calloni (czy jakoś tak się nazywa ) Wkładam jeszcze pomidorki pokrojone w ćwiartki i całe pieczarki między te rury i zapiekam w sosiku posypane serem. Kurcze....zrobiłam się głodna....zaraz klawiaturę zaślinię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 25.01.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 cannelloni robię z pieczarkami pod beszamelem oj dawno nie jedliśmy takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 26.01.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 A u mnie dzisiaj były "prażaki" z sosm z mięska drobiowego z pieczarkami i warzywkami:) http://img24.imageshack.us/img24/694/dsc03745g.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 26.01.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Coś w temacie obiadów : dostałam takie pudło pod choinkę http://www.allegro.pl/item863113975_domowa_uprawa_pieczarek_super_prezent.html I uwierzcie, to coś cudnego ! Mam już drugi zbiór ( pierwszy ponad 1 kg) i zupełnie inaczej smakują, niż te ze sklepu. Bo z własnego parapetu Sos doprawić, sałatkę przyprawić, smak zupy podnieść - do sklepu nie trzeba ganiać, dłuuuuuuuuuugo pod ręką. A ileż radości, że rośnie..no jak dzieci, jak dzieci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 27.01.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 ja mam już ugotowany na dziś gulasz z kaszą gryczaną i ogórasem kiszonym i surówka z marchewki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 27.01.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 ziaba dzięki za reklamę pieczarek......chyba je kupie-dobry pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts