tapken1 01.10.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Mam sporo wartościowych filmów na kasetach Video, technika idzie do przodu, video juz wychodzi z użytku.Nie chciałabym stracić tych filmów / a także pamiątki z pobytów urlopowych/, czy jest jakaś szansa, aby przegrac je na DVD i w ten nadal je użytkować? Prosze o poradę, nie znam się natym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 01.10.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Można.najlepiej wg mnie zwrócic sie do kogos, kto np nagrywa wesela i tego typu imprezy.Oni mają sprzet i mogą takie cóś zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tapken1 01.10.2008 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 serdeczne dzięki za poradę, będe szukała osoby kompetentnej, najwazniejsze że da się to zrobic.pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 01.10.2008 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Są nagrywarki DVD z wbudowanym magnetowidem.Takie ustrojstwo przegrywa bez problemu jak leci.A kosztuje od 600,00 zł wzwyż.Albo przez komputer ale musisz mieć wejście video (n.p. tuner TV).Podpinasz magnetowid i przegrywasz na dysk,obrabiasz i nagrywasz na DVD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 01.10.2008 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 ...Albo przez komputer ale musisz mieć wejście video (n.p. tuner TV).Podpinasz magnetowid i przegrywasz na dysk,obrabiasz i nagrywasz na DVD. Mi coś kiepsko to wychodzi, rozjeżdża się obraz i dźwięk - przesunięcie nawet do 3-4 sekund I spora utrata jakości. Niekoniecznie nagrywarka z wbudowanym magnetowidem, większość stacjonarnych nagrywarek ma wejście SCART, można podłączyć z niezależnego magnetowidu (np. taka): http://pl.lge.com/prodmodeldetail.do?actType=search&page=1&modelCategoryId=0305&categoryId=0305&parentId=03&modelCodeDisplay=RH277H&model=NOTHING Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tapken1 02.10.2008 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 dzieki za wiele cennych porad, muszę więc zastanowic się, co najlepiej zrobić, jak to tanio i szybko przegrać\nie kupujac nowego sprzęu, bo nie mam na to forsy w tej chwili.Pzdr.AT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 02.10.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Mi coś kiepsko to wychodzi, rozjeżdża się obraz i dźwięk - przesunięcie nawet do 3-4 sekund I spora utrata jakości. Mijanie się dźwięku wynika ze złej metody kodowania/kompresji dźwięku. A jakość video można dowolnie ustawić i przy dobrym sprzęcie video wychodzi obraz żyleta. Trochę archiwalnych kaset zgrałem ale jeszcze mi zostało ho ho ho ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 02.10.2008 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 ...Mijanie się dźwięku wynika ze złej metody kodowania/kompresji dźwięku. A jakość video można dowolnie ustawić i przy dobrym sprzęcie video wychodzi obraz żyleta... Próbowałem bez kompresji (uncompressed AVI) - specjalnie sobie nowego twardziela kupiłem (250Gb), bo pliki ogromne powstają i ... bez rewelacji Faktem jest, że komp tez nie rewelka, budowany był do prac raczej biurowych, tyle że mu RAM'u dołożyłem, no i ten HDD, bo mi na jakości zależy. programy z tunera zgrywa OK, czysto, nawet przy kompresji MPEG2, czy VCD lub WMV. Tylko z VHS się pierniczy z letka. Gdzieś, na jakimś specjalistycznym forum poruszany był ten temat, ale nie mogę odnaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tapken1 04.10.2008 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Cpt-Q a może chciałbyś za opłata oczywiście przegrać moje kasety, mam ich kilka? Anna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 04.10.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Wybacz, ale nie podjąłbym się. Jak już wspomniałem nie wychodzi mi to najlepiej, chyba sobie jednak kupię taką nagrywarkę. Zwłaszcza, że jest mnóstwo interesujących mnie programów na różnych kanałach TV i moje potrzeby rosną. Czy przypadkiem tej prośby nie kierowałaś do Tedii'ego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tapken1 04.10.2008 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Szkoda, a może Ty Tedii podejmiesz się przgrania moich kaset? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 04.10.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Są nagrywarki DVD z wbudowanym magnetowidem.Takie ustrojstwo przegrywa bez problemu jak leci.A kosztuje od 600,00 zł wzwyż. Albo przez komputer ale musisz mieć wejście video (n.p. tuner TV).Podpinasz magnetowid i przegrywasz na dysk,obrabiasz i nagrywasz na DVD. a są takie nagrywarki z wbudowanym VHS ??? Chybya pojawiłiy się stosunkowo niedawno, bo jak kupowałem 4 lata temu Combo VHS+DVD to nie słyszałem o nich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 04.10.2008 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Tak są DVDRW + VHS.Robi je m.in. LG,Samsung.Są jeszcze z wbudowanym dyskiem m.in. Funai.Tapken1 : kilka, to znaczy ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tapken1 05.10.2008 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Musiałabym wybrać interesujące mnie kasety, może tak w granicach 15 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 05.10.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Tak są DVDRW + VHS.Robi je m.in. LG,Samsung.Są jeszcze z wbudowanym dyskiem m.in. Funai. .. i wszystkie mają tuner TV, że mozna bezpośrednio nagrywać z telewizji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 06.10.2008 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Tak. (a 15 to masakryczna ilość) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tapken1 06.10.2008 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 no tka, może tyle uzbierałoby sie, a może mniej.Co ty na to? Zaproponuj cenę za przegranie 1 szt.kasety video, jakoś dogadamy sie a ja wtedy dokładbnie przeliczę, na których najbardziej mi zależy.Jak nie masz czasu, nie ma problemu, moge poczekać, bo to nic pilnego.Leżaly tak długo,\ moga poleżec jeszcze dłużej,pzdr.AT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tapken1 06.10.2008 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 ma byc: no tak...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 09.10.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 http://www.hebo.pl/kop%20kaset.htmlhttp://www.uratujwspomnienia.pl/oferta.htmlhttp://katalog.pf.pl/kopiowanie-kaset-VHS-P0R10C-m11.htmlhttp://ale.gratka.pl/ogloszenie/466200_kopiowanie_kaset_typu_video8_hi8.htmli mnóstwo innych. Wystarczy pogooglać:http://tiny.pl/sxdp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tapken1 11.10.2008 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Serdeczne dzięki, uściskam Cie za te informacje, na pewno skorzystam.Pzdr.Anna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts