neck 01.10.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Witam. Po ślubie przeprowadziłem się do domu teściów (komentarze są tu zbędne Zauważyłem kilka wad w tym domu a jedna z nich związana jest z ogrzaniem go. Dom ma 2 piętra plus strych - gdzie nie ma doprowadzonego ogrzewania służący do magazynowania pierdółek. (bez komentarza). Parter jest nisko, wysokość około 2 metrów. My z żoną mieszkamy na 1 piętrze, wysokość pomieszczeń około 2,5 metra. Zauważyłem w poprzednim zimach, że na parterze jest znacznie wyższa temp niż na piętrze. Nie mówiąc już o strychu gdzie jest totalna zimnica a w lecie sauna. Planuje remont pokoju na 1 piętrze. Czy jest sens ocieplić sufit, żeby było trochę cieplej? Czy lepiej inwestować w ocieplenie dachu? I jeszcze jedno. Czy warto przekonać teścia do założenia w całym domu zaworów termostatycznych w celu zrównania temp na pierze i parterze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 01.10.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Ocieplić można tak i tak tylko inwestycje nieporównywalne .Zawory napewno pomogą obniżyć temp na dole a czy pozwolą podwyższyć na górze tu bym dyskutował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.10.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Zaczęłabym od ocieplenia strychu. Wełna 30 cm. A potem można dalej kombinować. W końcu wychładza się Wam 1 piętro własnie przez to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts