gandalfaj 01.10.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Witam, Mam zamiar w moim domu zrobic parkiet z drewna akacja parzona. Parkieciarz zrobil mi wycene i okazalo sie, ze najwiekszym kosztem jest chemia, ktora zaproponowal. Poniezej szczegoly chemi: Grunt Nowoflex P10Klej Nowol Suprakol 2KFugenkit (Pafuki - Berger)Lakier Uno (Berger)Lakier Agua-Seal 2 KPU (Berger) koszt tych materialow na m2 to okolo 113 zl. Czy warto inwestowac dla takiego rodzaju parkietu w tak droga chemie czy mozna zastapic ja jakimis innymi tanszymi, ale rownie dobrymi materialami ? pozdrawiamArtur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 01.10.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 dla mnie kosmos i dlaczego masz dwa lakiery nawierzchniowe a zadnego podkładu??Chyba ze uno chce zagruntować a wode położyć na wierzch..??Chemia na metr powinna wyjść około 60-100zł 113 z metra to juz naprawde bardzo drogo (bez wylewek ich naprawy itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gandalfaj 01.10.2008 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Poniewaz ta akacja parzona jest ladna jak jest olejowana, ale troche sie obawiamy olejowanej podlogi to parkieciarz powiedzial, ze mozna uzyskac podobny efekt dajac jako podklad lakier chemiczny (uno) a potem na wierzch ten drugi dwuskladnikowy lakier wodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 01.10.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 i dobrze powiedział..chodzi o wyciągnięcie słojów i kolorów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaota 30.06.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Witajcie,nie wiem gdzie pisać, więc piszę tu. Czy klej suprakol 2k jest sensowny? Mam możliwość kupienia go okazyjnie, a potrzebuję dokończyć układanie parkietu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 30.06.2010 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Poproś parkieciarza o ocenę przydatności kleju względem posadzki. Powyższy klej jest dosyć twardym klejem i nie na każdą posadzkę się nadaje, czasami przygotowanie posadzki pod ten klej może być kosztowne. Jako produkt jest ok. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaota 01.07.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Tym parkieciarzem jest mój tata. Nie wiem dokładnie jak przygotował posadzkę, w tej chwili nie mogę spytać. Czy mógłbyś napisać jak powinna być przygotowana pod ten klej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 01.07.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Wrzuć w google Novol Suprakol 2K tam znajdziesz opis dot posadzki ewentualny grunt do jej naprawy. Dokładną ocenę można wystawić na miejscu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts