agatam 01.10.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 witam serdecznie Zaczalem wlasnie remont mojej prywatnej drogi, niestety sasiedzi bardzo utrudniaja mi dzialanie, twierdza ze dziury w drodze sa ich nikt z nich nie ma sluzebnosci, nie pozwalajac mi na zadne czynnosci, wchodza pod maszyny do robot, zastawiaja swoimi samochodami. Policja i gmina nie reaguje. Jak moze istniec takie bezprawie? Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 01.10.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Przecież jeśli droga Twoja, a dziury ich.. to niech se zabiorą. Załóż szlaban. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatam 01.10.2008 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 nie pozwola mi zalozyc szlabanu brame juz mi zniszczyli przy policji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 01.10.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 No jak policja się boi, to tylko ruska mafia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bmiara 01.10.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Jak to policja nie reaguje?! Wezwałaś policję, przyjechali na miejsce? Zawsze możesz złożyć na nich skargę, jeśli nie wykonują swoich obowiązków. Wszystko zgłaszaj pisemnie, z potwierdzeniem, zdarzenia na działce/drodze najlepiej filmuj/rób zdjęcia itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 01.10.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 jeśli masz tak potężny problem to może przekaż tą drogę gminie, może zechce ale zazwyczaj nieodpłatnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatam 01.10.2008 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 co mam zrobic aby wyremontowac droge gry sasiedzi wchodza wprost pod ciezki sprzet wykonujacy prace na tej drodze? drogi nie oddam nikomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 01.10.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Najpierwej to może po ludzku napisać, o co chodzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 01.10.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 jak w ogóle wbrew twojej woli ktoś może wchodzić na twoją prywatną drogę ? już nie mówiąc o wstrzymywaniu prac ? może opisz po kolei co i jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatam 01.10.2008 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 a wiec Ci oto sasiedzi maja dzialke od drogi gminnej glownej tak samo jak i wjazd na posesje od drogi glownej. od ok 10 lat wjezdzali sobie na moja prywatna droge ktora przebiega obok ich dzialki na swoja posesje, majac tym samym dwa wjazdy. Droga jest moja prywatna, ja ją opłacam, zawsze naprawialam. dwa dni temu zaczelam remont drogi, sasiedzi sa w pelni swiadomi ze dobra droga jest mi szybko potrzebna, kupilam kostke brukowa, zatrudnilam fachowcow, maszyny. Gdy zaczeli kopac sasiad zaczal wskakiwac na łyzke kopary utrudniajac pracę, nastepnie podstawil samochod pod kopare.tym sposobem zablokowal moja droge prywatna od drogi glownej i tym samym dalsza prace, policja nie reaguje na prosby usuniecia tego samochodu z mojej drogi, prace sa wstrzymane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 01.10.2008 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 zrzuć na swojej drodze - tam gdzie sąsiedzi jeździli, ze dwa Kamazy piachu..... albo przeciwnie - wykop rów...... i wynajmij ze dóch silnych z firmy ochroniarskiej - niech pilnują wstępu na twoją własność - drogę.... trochę dziwne jest zachowanie Policji - nie mogą nie reagować na naruszanie własności..... zawsze możesz napisać na nich skargę, na którą musisz otrzymać odpowiedź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 01.10.2008 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 dla mnie trochę bajer...policja nie reaguje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatam 02.10.2008 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 policja nakazala usunac ich samochod ale samochod nadal stoi juz przez 2 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 02.10.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 policja nakazala usunac ich samochod ale samochod nadal stoi juz przez 2 dni sam go zholuj - jeśli jest za co zaczepić..... albo zamow pomoc drogową to go wezmą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatam 02.10.2008 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 pomoc drogowa nie interesuje sie takimi sytuacjami jezeli to droga prywatna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 02.10.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 policja nakazala usunac ich samochod ale samochod nadal stoi juz przez 2 dni sam go zholuj - jeśli jest za co zaczepić..... albo zamow pomoc drogową to go wezmą.... Po co, niech facet sam dzwoni po pomoc drogową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatam 02.10.2008 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 czy ktos zna moze mądre rozwiazanie tej sytuacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 02.10.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Nie wiem, czy najmądrzejsze rozwiązanie, ale zazwyczaj skuteczne..„Wystąp” z pozwem przeciwko sąsiadom do Sądu (oczywiście na „początek” fikcyjnie), a odpis tego wystąpienia (realnie) wyślij za pokwitowaniem odbioru upierdliwym sąsiadom. W piśmie „procesowym” żądaj przywrócenia stanu zgodnego z prawem – czyli zaprzestania bezprawnego użytkowania działki (drogi), usunięcia wszelkich rzeczy ruchomych z działki (drogi), naprawienia (likwidacje dziur) oraz zaniechania dalszych naruszeń Twojego prawa własności nieruchomości.Zażądaj również zwrotu poniesionych kosztów jakie poniosłeś w wyniku bezprawnych działań sąsiada – wymień jakie i ile (może być duuuużo). Jeśli taki „strach” nie poskutkuje, to faktycznie pozostanie Ci tylko droga sądowa. Pamiętaj również, że takie działania sąsiada maja znamiona władania rzeczą, sąsiad zachowując się jak właściciel, może w skrajnym przypadku, nabyć prawa własności nieruchomości przez zasiedzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 02.10.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Nie wiem, czy najmądrzejsze rozwiązanie, ale zazwyczaj skuteczne.. „Wystąp” z pozwem przeciwko sąsiadom do Sądu (oczywiście na „początek” fikcyjnie), a odpis tego wystąpienia (realnie) wyślij za pokwitowaniem odbioru upierdliwym sąsiadom. W piśmie „procesowym” żądaj przywrócenia stanu zgodnego z prawem – czyli zaprzestania bezprawnego użytkowania działki (drogi), usunięcia wszelkich rzeczy ruchomych z działki (drogi), naprawienia (likwidacje dziur) oraz zaniechania dalszych naruszeń Twojego prawa własności nieruchomości. Zażądaj również zwrotu poniesionych kosztów jakie poniosłeś w wyniku bezprawnych działań sąsiada – wymień jakie i ile (może być duuuużo). Jeśli taki „strach” nie poskutkuje, to faktycznie pozostanie Ci tylko droga sądowa. Pamiętaj również, że takie działania sąsiada maja znamiona władania rzeczą, sąsiad zachowując się jak właściciel, może w skrajnym przypadku, nabyć prawa własności nieruchomości przez zasiedzenie. w złęj wierze po 30 latach...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 02.10.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 czy ktos zna moze mądre rozwiazanie tej sytuacji? pisałem - tam gdzie sobie jeździ, wykop rów na swojej drodze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts