Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grozny sasiad

agatam

Recommended Posts

cos mi nie gra w tej historii z sasiadem :D

musial by byc z mafi żeby nie byl do ruszenia .temat musi miec jeszcze drugi wątek

a jak samochód stoi i macie koparke to wcale bym sie nie przejmowal tylko po prostu bym auto przesunal itd. a może sasiad sam by odjechał . ile warte jest to auto ??

różnych sasiadów spotykam tam gdzie robie i jeszcze nie trafilem na takiego co by sie nie chcial dogadac :D

z każdym idzie sie dogadac i to w przeciągu jednej minuty :p

a wiec Ci oto sasiedzi maja dzialke od drogi gminnej glownej tak samo jak i wjazd na posesje od drogi glownej. od ok 10 lat wjezdzali sobie na moja prywatna droge ktora przebiega obok ich dzialki na swoja posesje, majac tym samym dwa wjazdy. Droga jest moja prywatna, ja ją opłacam, zawsze naprawialam. dwa dni temu zaczelam remont drogi, sasiedzi sa w pelni swiadomi ze dobra droga jest mi szybko potrzebna, kupilam kostke brukowa, zatrudnilam fachowcow, maszyny. Gdy zaczeli kopac sasiad zaczal wskakiwac na łyzke kopary utrudniajac pracę, nastepnie podstawil samochod pod kopare.

tym sposobem zablokowal moja droge prywatna od drogi glownej i tym samym dalsza prace, policja nie reaguje na prosby usuniecia tego samochodu z mojej drogi, prace sa wstrzymane.

A w czym remont Twojej drogi przeszkadza sąsiadom we wjeździe na ich posesje?

Moim zdaniem będa mieli jedynie lepszy komfort dojazdu......

I mnie coś tu nie gra. Czegoś nam nie chcesz powiedzieć.....

Tylko czego?

Czy przypadkiem nie prowadzisz jakięś uciążliwej działalności gospodarczej?

może agatam buduje sobie drogę, ale nie chce żeby dalej sąsiedzi jeździli sobie po jej działce, skoro mają swój dojazd...... i słusznie moim zdaniem.....

sąsiad nie "groźny" jak w tytule ale raczej świr... :wink:

ja bym na początek wykopał rów wdłuż swojej działki - od strony sąsiada, a potem zholował gdzieś na bok jego złom....i tyle....

A ja myślę ,że nie mają zgodnej granicy. Póki to była rozjeżdzona droga to nikomu to nie przeszkadzało. Teraz sąsiad widzi, że zostanie wybudowana trwała droga na jego polu i się pieni.

Co do samochodu to samemu nie wlno ruszać bo potem za warsztat bedziesz płacić bo oskarżą cię ,że go uszkodziłaś. Trzeba wezwać pomoc drogową i niech go zabiorą a za pieniadze napewno chetnie przyjadą. Tylko nie wiem gdzie go odstawić bo jeśli sąsiadowi to znów go tu ustawi a ty będziesz płacić za odwożenie go do domu. Może na złomowisko? Ja bym jeszcze dyskretnie pozbawił go tablic rejestracyjnych wcześniej.

A ja myślę ,że nie mają zgodnej granicy. Póki to była rozjeżdzona droga to nikomu to nie przeszkadzało. Teraz sąsiad widzi, że zostanie wybudowana trwała droga na jego polu i się pieni.

Co do samochodu to samemu nie wlno ruszać bo potem za warsztat bedziesz płacić bo oskarżą cię ,że go uszkodziłaś. Trzeba wezwać pomoc drogową i niech go zabiorą a za pieniadze napewno chetnie przyjadą. Tylko nie wiem gdzie go odstawić bo jeśli sąsiadowi to znów go tu ustawi a ty będziesz płacić za odwożenie go do domu. Może na złomowisko? Ja bym jeszcze dyskretnie pozbawił go tablic rejestracyjnych wcześniej.

a kto będzie wiedział, kto ten samochód przesunął o te 30 metrów ? 8)

takie rzeczy to trzeba udowodnić....

mi się tez tu" coś"nie podoba

agatam napisał;

od ok 10 lat wjezdzali sobie na moja prywatna droge ktora przebiega obok ich dzialki na swoja posesje, majac tym samym dwa wjazdy.

Przez tak dlugi czas nie reagować,niby dlaczego mając swój wjazd korzystał z twojej drogi.W takich przypadkach od razu trzeba stanowczo zabronić takich praktyk.

Ludzie szybko się przyzwyczajają a potem cięzko ich odzwyczaić.

Jeszcze jak powiesz ,że sasiad ma dwie bramy wjazdowe i nikt się nie sprzeciwiał , to wcale się nie dziwie że nie chce odpuścić.

mi się tez tu" coś"nie podoba

agatam napisał;

od ok 10 lat wjezdzali sobie na moja prywatna droge ktora przebiega obok ich dzialki na swoja posesje, majac tym samym dwa wjazdy.

Przez tak dlugi czas nie reagować,niby dlaczego mając swój wjazd korzystał z twojej drogi.W takich przypadkach od razu trzeba stanowczo zabronić takich praktyk.

Ludzie szybko się przyzwyczajają a potem cięzko ich odzwyczaić.

ale kiedyś trzeba...... i to właśnie wygląda mi na akcję odzwyczajania..... 8)

na pewno radzę postępować zdecydowanie ! jeśli oczywiście agatam ma pewność, że droga jest jej....

Sąsiad zezna i jeszcze kilku świadkow przedstawi. A może jeszcze cię nagrać.

wszystko zależy co to za auto bo jak jakiś polonez to mozna go na dachu położyć i nie zbankrutujesz naprawiając szkodę . Ale jeśli to jakieś A6 to już co innego.

już widzę jak sąsiad wrzuca swoje A6 pod łychę koparki..... :wink: