AniaAriel 31.03.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Witam, Eminka, dziękuję za kolejne zdjęcia:) Coraz fajniej to wszystko wygląda Szkoda tylko, że nie dodałaś jeszcze zdjęcia z dwóch mniejszych pokoi na górze. Jakbyś mogła również zamieścić zdjęcie elewacji bocznej (tej z jadalnią) byłoby super Z góry dziękuję. Dzięki również za wszelkie wskazówki i informacje. Pozdrawiam, Ania R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ronin_Namor 28.04.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Mam wąską działkę. Czy zdaniem właścicieli projektów jest możliwe zlikwidowanie wykuszów po lewej i po prawej stronie oraz likwidacja tarasu z tyłu domu na rzecz prawej strony i rozciągnięciem go do przodu budynku. Z góry dzięki za jakiekolwiek sugestie i trzymam kciuki za postępy w budowie. Pozdrawiam, Ronin+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia0409 09.06.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Witam Wszystkich, my również wybraliśmy ten projekt i już budujemy jesteśmy na etapie stropu. proszę o informację czy ktoś łączy łazienkę na górze z tym pomieszczeniem przylegającym? jeśli tak to na jakich zasadach? ktore drzwi najlepiej zostawić? jak rozplanować piony? czy ma ktoś więcej zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natka1 10.06.2010 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 My też już budujemy. Narazie jesteśmy na etapie fundamentów... powoli kończymy Też zamierzamy połączyć górną łazienkę z garderobą, wydaje mi się, że my zostawimy drzwi te od łazienki... jakoś bardziej mi pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia0409 15.06.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 super że jest nas więcej, można wymieniać się doświadczeniami z budowy, a pewnie tematów nie będzie mało. u nas póki co strop układają. z łazienką na górze ciągle myślimy ale chyba połączymy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia0409 19.06.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natka1 23.06.2010 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 My kończymy w końcu ten straszny fundament... już mam go dosyć... pora zasypać ziemią i niech już z nika z moich oczu Chciała bym już widzieć jak mury pną się do góry... Juz niedługo Widzę, że Państwo mają chyba odbicie lustrzane...? Też ładnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia0409 23.06.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 a coś nie tak było z tym fundamentem? za chwilę będą murny pnąć się do góry, też na to czekałam.U nas odbicie lustrzane ponieważ ten wariant najbardziej nam odbowiadał pod kątem nasłonecznienia.a jakie zmiany wproadzili Państwo do projektu? My zrezygnowaliśmy ze ścianek do salonu, między salonem i kuchnią planujemy drzwi suwane i chyba na dole tyle zmian. Na górze ta łazienka razem z garderobą a na zewnątrz szerszy taras i jakby tyle.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natka1 29.06.2010 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Nie , wszystko w porządku było.. tylko z racji tego, że wszystko robimy sami strasznie długo to trwało... Dziś ociepliliśmy fundament i będziemy na dniach zasypywać Także bedzie można już murować ściany!!! Cieszę się niezmiernie! Miłego dnia i czekam na nowe fotki... bo Wy jesteście bardziej do przodu więc więcej możecie pokazać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia0409 08.07.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natka1 17.09.2010 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Witam. Coś się cisza zrobiła na naszym forum... Ciekawa jestem jak postępy w innych rodzinnych marzeniach... u nas powolutku... Rosną już ściany parteru, ale bardzo wolno... to nic, kiedyś się w końcu doczekam Serdecznie pozdrawiam i mam nadzieje, że nidługo ktoś się odezwie... i pokaże jakieś zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia0409 19.09.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 (edytowane) właśne cicho cicho, więc aż miło popatrzeć co u innych. U nas też się troche zmieniło, chociaż problemów nie brakuje. Ale też mam nadzieję że doczekam końca również załączam fotkę, jedną z ostatnich Edytowane 19 Września 2010 przez andzia0409 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natka1 20.09.2010 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Jejku, jak u Wa juz ładnie!! ja się chyba nie doczekam takiego stanu!! Piękny ten nasz projekt. Mam kilka pytań, mianowicie na jakiej wysokości są u Was nadproża nad oknami i drzwiami z tyłu domu?? U nas w projekcie jest to 243, jakoś wysoko mi się wydaje... ale może tak jest. I jeszcze na jaką grubośc wylewa się wylewkę na parterze? Do nas dziś dostarczyli trochę ziemi, którą jest potrzebna do podniesienia terenu. A połączyli Państwo tą górną łazienkę z garderobą?? Jak wyszło? Normalnie ile ja bym oddała, żeby się już przejśc po pomieszczeniach Czekam na kolejne zdjęcia Pozdrawiam Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia0409 20.09.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 ładnie i nie ładnie drzwi mają w projekcie 243 przez te górne doświetlenia 35 i my obniżymy jednak nadproża i będą standardowo 210 bez doświetleń górnych i z przodu i z tyłu domu. Wylewka na parterze ok 12-15cm bo planujemy ogrzewanie podłogowe na prawie całym dole. Łazienka na górze połączona - jest piękna, duża taka jak mi się zawsze marzyła. Okno połaciowe przesuneliśmy na środek a drzwi zostały te od łazienki. postaram się załączyć zdjęcia jak znajdę coś fajnego z wewnątrz domu znajomi którzy wędrują po łazience na górze myślą że to pokój . pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natka1 21.09.2010 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 W takim bądz razie czekam na zdjęcia Mi też się zawsze marzyła duża łazienka i cieszę się, że taka wyszła Serdecznie pozdrawiam Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natka1 01.05.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Witam. Nastała cisza na naszym forum. Ciekawa jestem jak teraz wyglądają Wasze domy... My przygotowujemy się powoli do układania stropu. W tym roku chcielibyśmy skończyć na dachu... Mam nadzieje, że się uda... Dajcie znać co u Was... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fibi2000 18.12.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Witam wszystkich wasze odpiwiedzi są już z przed ponad roku więc chyba wasze domki już ukończoneMy również ruszamy na wiosnę z budową w związku z tym pytnie czy ktoś podzieli się informacją o przybliżonym realnym koszcie budowystan surowy zamknięty ?ewentualnie pod klucz ? z góry bardzo dziękuję i czekam na wpisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natka1 25.01.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Witam. My wciąz budujemy, bo robimy to systemem gospodarczym... sami, własnymi rękami Na kwiecień mamy zaplanowany montaż okien. Co do kosztów to mogę ewentualnie napisać ile u nas kosztowały materiały, bo robocizna nam odpadła. Mamy stan surowy otwarty, bez dachówki, tylko krycie wstępne (odeskowanie +papa) oraz zapłacone za okna i zakupione drzwi zewnętrzne do tej pory kosztowało nas to 65 tyś... nie licząc tych pierdół na początku tzn mapki, wypisy itd... Myśle, że to całkiem nieźle A gdzie Państwo będą się budować? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts