Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M54 RODZINNE MARZENIA

Recommended Posts

Witam,

Eminka, dziękuję za kolejne zdjęcia:) Coraz fajniej to wszystko wygląda :-) Szkoda tylko, że nie dodałaś jeszcze zdjęcia z dwóch mniejszych pokoi na górze. Jakbyś mogła również zamieścić zdjęcie elewacji bocznej (tej z jadalnią) byłoby super :)

Z góry dziękuję. Dzięki również za wszelkie wskazówki i informacje.

Pozdrawiam,

Ania R.

• 4 weeks później...
Mam wąską działkę. Czy zdaniem właścicieli projektów jest możliwe zlikwidowanie wykuszów po lewej i po prawej stronie oraz likwidacja tarasu z tyłu domu na rzecz prawej strony i rozciągnięciem go do przodu budynku. Z góry dzięki za jakiekolwiek sugestie i trzymam kciuki za postępy w budowie. Pozdrawiam, Ronin+

• 1 month później...
Witam Wszystkich, my również wybraliśmy ten projekt i już budujemy :) jesteśmy na etapie stropu. proszę o informację czy ktoś łączy łazienkę na górze z tym pomieszczeniem przylegającym? jeśli tak to na jakich zasadach? ktore drzwi najlepiej zostawić? jak rozplanować piony? czy ma ktoś więcej zdjęć?

mPICT0245..jpg

a coś nie tak było z tym fundamentem? za chwilę będą murny pnąć się do góry, też na to czekałam.

U nas odbicie lustrzane ponieważ ten wariant najbardziej nam odbowiadał pod kątem nasłonecznienia.

a jakie zmiany wproadzili Państwo do projektu? My zrezygnowaliśmy ze ścianek do salonu, między salonem i kuchnią planujemy drzwi suwane i chyba na dole tyle zmian. Na górze ta łazienka razem z garderobą a na zewnątrz szerszy taras i jakby tyle.

pozdrawiam

Nie , wszystko w porządku było.. tylko z racji tego, że wszystko robimy sami strasznie długo to trwało... :) Dziś ociepliliśmy fundament i będziemy na dniach zasypywać :) Także bedzie można już murować ściany!!! :) Cieszę się niezmiernie!

Miłego dnia i czekam na nowe fotki... bo Wy jesteście bardziej do przodu więc więcej możecie pokazać :)

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 2 months później...

Witam.

Coś się cisza zrobiła na naszym forum... Ciekawa jestem jak postępy w innych rodzinnych marzeniach... u nas powolutku... Rosną już ściany parteru, ale bardzo wolno... to nic, kiedyś się w końcu doczekam :) Serdecznie pozdrawiam i mam nadzieje, że nidługo ktoś się odezwie... i pokaże jakieś zdjęcia :)

DSCI0478.jpg

mDSC01373..jpg

właśne cicho cicho, więc aż miło popatrzeć co u innych. U nas też się troche zmieniło, chociaż problemów nie brakuje. Ale też mam nadzieję że doczekam końca ;) również załączam fotkę, jedną z ostatnich

Edytowane przez andzia0409

Jejku, jak u Wa juz ładnie!! ja się chyba nie doczekam takiego stanu!! Piękny ten nasz projekt.

Mam kilka pytań, mianowicie na jakiej wysokości są u Was nadproża nad oknami i drzwiami z tyłu domu?? U nas w projekcie jest to 243, jakoś wysoko mi się wydaje... ale może tak jest. I jeszcze na jaką grubośc wylewa się wylewkę na parterze?

Do nas dziś dostarczyli trochę ziemi, którą jest potrzebna do podniesienia terenu.

A połączyli Państwo tą górną łazienkę z garderobą?? Jak wyszło? Normalnie ile ja bym oddała, żeby się już przejśc po pomieszczeniach :)

Czekam na kolejne zdjęcia

Pozdrawiam Natalia

ładnie i nie ładnie :)

drzwi mają w projekcie 243 przez te górne doświetlenia 35 i my obniżymy jednak nadproża i będą standardowo 210 bez doświetleń górnych i z przodu i z tyłu domu.

Wylewka na parterze ok 12-15cm bo planujemy ogrzewanie podłogowe na prawie całym dole. Łazienka na górze połączona - jest piękna, duża taka jak mi się zawsze marzyła. Okno połaciowe przesuneliśmy na środek a drzwi zostały te od łazienki. postaram się załączyć zdjęcia jak znajdę coś fajnego z wewnątrz domu :) znajomi którzy wędrują po łazience na górze myślą że to pokój :)

.

pozdrawiam Ania

• 7 months później...
  • 7 months później...

Witam wszystkich

wasze odpiwiedzi są już z przed ponad roku więc chyba wasze domki już ukończone

My również ruszamy na wiosnę z budową

w związku z tym pytnie czy ktoś podzieli się informacją o przybliżonym realnym koszcie budowy

stan surowy zamknięty ?

ewentualnie pod klucz ?

z góry bardzo dziękuję i czekam na wpisy

• 1 month później...

Witam.

My wciąz budujemy, bo robimy to systemem gospodarczym... sami, własnymi rękami :)

Na kwiecień mamy zaplanowany montaż okien.

Co do kosztów to mogę ewentualnie napisać ile u nas kosztowały materiały, bo robocizna nam odpadła.

Mamy stan surowy otwarty, bez dachówki, tylko krycie wstępne (odeskowanie +papa) oraz zapłacone za okna i zakupione drzwi zewnętrzne do tej pory kosztowało nas to 65 tyś... nie licząc tych pierdół na początku tzn mapki, wypisy itd... Myśle, że to całkiem nieźle :)

A gdzie Państwo będą się budować?

Pozdrawiam