nightdream 01.10.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Witam wszystkich. Jest to mój pierwszy post na tym forum, wiec proszę o wyrozumiałość Sytuacja jest następująca: od ponad roku jestem dyrektorem zakladu budzetowego, ktory m.in. odpowiada za wodociąg. W jednej z miejscowosci wiejskich sanepid stwierdzil kilka lat temu przekroczenie azotanow. Prawdopodobnie jest to spowodowane wylewaniem szamba przez rolników na pola niedaleko ujęcia. W gminie zrodzil sie pomysl przelączenia tej wsi do wodociągu miejskiego, ale to wymaga polozenia okolo 5km sieci. Moje pytanie jest nastepujace: czy inwestorem w takim przypadku jest gmina, czy zaklad budzetowy tej gminy? Koszt tej inwestycji to 1,5mln zl... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 01.10.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Właścicielem wodociągu jest gmina czy zakład budżetowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nightdream 02.10.2008 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Wlascicielem wodociągu jest zaklad, bo jest na naszych srodkach trwalych...tyle, ze do wylacznych zadan gminy nalezy budowa wodociągów i gmina powinna takie zadanie dofinansowac zakladowi jesli mialby to on go robic. Takie jest moje zdanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts