Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

płytki na płycie gipsowo-kartonowej zamiast na tynku - co myślicie o takim rozwiązaniu?

nie mam otynkowanej jednej sciany i aby ni etracić czasu na tynkowanie majster zaproponował przymocowanie do ściany płyt gipsowo-kartonowych i na to kafle

co o tym rozwiązaniu myslicie? na jaki klej układać kafle? jak zamocować taką płytę do ściany - na klej czy robić stelaż?

https://forum.murator.pl/topic/109484-p%C5%82ytki-na-p%C5%82ycie-gipsowo-kartonowej-zamiast-na-tynku/

Mam dwie łazienki w g-k i na to będzie glazura. Normalnie. jak mi zaczną robić to Ci powiem co i jak :)
kamyk68 a jaki klej użyć aby płytę przykleić do ściany a jaki aby mocować kafle?

nie pamiętam w tej chwili ale tyż tak mam już kilka latek jak cuś to jutro mogę się dopytać!!!! :D

kamyk68 a jaki klej użyć aby płytę przykleić do ściany a jaki aby mocować kafle?

Do GK klej gipsowy . Posmarowac cala powierzchnie plyty packa zebata .

Do plytek na GK - klej elastyczny .

Do GK klej gipsowy . Posmarowac cala powierzchnie plyty packa zebata .

Do plytek na GK - klej elastyczny .

ino jak to później wypionować i wypoziomować (masz pojęcie jak trzyma ten klej na takiej pow) 8) :lol:

płyte klei się na tzw placki

jeżeli jest w miare prosta ściana, po kij płyta :o

stracisz m2, czas, kasę

płytki idą od dołu do samej góry, zatem wszystkie ściany w kalfach

a gdzie indziej ktoś napisałe, że można nawet ominąć montaż płyty gipsowo-kartonowej i kłaść fakle od razu na gazobeton :wink: można tak?