Slavecky 01.10.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Kochani pomocy! Wykonawca spiep... jak mógł podłogę i brodzik w łazience.Brodzik jest wykonany z tych samych płytek co podłoga ale ma za mały spadek i syfon nie nadąża odbierac wody przy pełnym otwarciu deszczownicy.Brodzik z 3 stron otaczają ściany ale jedna część jest otwarta na łazienkęWoda w niewielkim stopniu ale jednak "wypełza" na dalszą część podłogi łazienki. Podłoga "oczywiście" nie jest nachylona do brodzika więc woda wędruje w stronę korytarza gdzie na podłodze jest drewno.Skucie i powazne przeróbki podłogi nie wchodzą na razie w grę. Kombinuję by może dać jakiś metalowy płaskownik lub z tworzywa o wysokości ok. 1 cm. przyklejony. Może jakiś profil aluminiowy o przekroju prostokąta?Takie "cuś" dobrze przyklejone "od ściany do ściany" i uszczelnione silikonem powinno dać skuteczną tamę wodzie...Czy macie jakies doświadczenia z poprawianiem podobnych fuckup'ów wykonawców w kwestii brodzika?Może jakieś inne pomysły?Może wiecie gdzie w W-wie lub okolicach można kupić na metry takie ładne płaskowniki, profile? W sklepie typu Castorama nie znalazłem nic co byłoby adekwatne i jednoczesnie estetyczne... PozdrS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 03.10.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Może u kamieniarza zamówić próg z jakiegoś kamienia, który by pasował do płytek podłogowych w Twojej łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 03.10.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 To że z brodzika nie ubywa woda to moim zdaniem jest źle zrobiony odpływ tzn. za mały spadek jest na rurze odpływowej.Brodzik ma spadek sam w sobie.Pod Warszawą w słupnie jest hurtownia profili metalowych może tam spróbuj, wybór jest ogromny tyle tylko że metra nie kupisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 03.10.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Przeczytaj dokładnie pierwszy post, za mały spadek w brodziku, napisane wyraźnie. Jak nie ma właściwego, to woda wypełznie poza brodzik, zanim wleje się do odpływu. On też ma określoną przepustowość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 03.10.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 czytałem tylko nie chce mi sie wierzyć że można tak źle brodzik zamontować! Ja natomiast spotkałem sie z źle zrobioną kanalizacją i w wyniku tego brodzik nie nadążał odprowadzić wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 04.10.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Własciwie to tam nie ma żadnego brodzika. Żle została zrobiona wylewka (za mały spadek), na której płytki ułożył kafelkarz. Do odpływów liniowych powinien wynosić 2 % i jeśli tyle nie zostało zachowane, to zostaje tylko wkleić jakiś próg między płytkami na podłodze w łazience i płytkami w prysznicu. Tu jest zdjęcie takiej podłogi z odpływem liniowym jednego z Forumowiczów (takie szare płytki, duże zdjęcie): http://forum.muratordom.pl/prysznic-bez-brodzika,t121230.htm?highlight=prysznic%20bez%20brodzika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 04.10.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 czytałem tylko nie chce mi sie wierzyć że można tak źle brodzik zamontować! Ja natomiast spotkałem sie z źle zrobioną kanalizacją i w wyniku tego brodzik nie nadążał odprowadzić wody. Ty masz problemy z czytaniem? "Brodzik jest wykonany z tych samych płytek co podłoga ale ma za mały spadek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.10.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Brodzik jest wykonany z tych samych płytek co podłoga ale ma za mały spadek i syfon nie nadąża odbierac wody przy pełnym otwarciu deszczownicy.Co rozumiesz poprzez "nie nadąża odbierać wody"?? Może to nie wina kafelkarza, tylko pana od kanalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.10.2008 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Kombinuję by może dać jakiś metalowy płaskownik lub z tworzywa o wysokości ok. 1 cm. przyklejony. Może jakiś profil aluminiowy o przekroju prostokąta?A może zrobić mały próg z tych samych kafelek? Są kleje przeznaczone do klejenia kafelek do kafelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 04.10.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Kafelków Trociu. Kafelków nie kafelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slavecky 06.10.2008 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Brodzik jest wykonany z tych samych płytek co podłoga ale ma za mały spadek i syfon nie nadąża odbierac wody przy pełnym otwarciu deszczownicy.Co rozumiesz poprzez "nie nadąża odbierać wody"?? Może to nie wina kafelkarza, tylko pana od kanalizacji. Tzn. woda wypełnia po ok. minucie nieckę brodzika i zaczyna wypełzać na korytarz. Raczej to wina za małego spadku. S> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 06.10.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Tzn. woda wypełnia po ok. minucie nieckę brodzika i zaczyna wypełzać na korytarz. Raczej to wina za małego spadku.Na moje to źle wykonana kanalizacja a nie sam brodzik. Spadek na brodziku powinien być niezauważalny, ale odpływ powinien zbierać wystarczająco szybko, aby właśnie brodzik się nie przepełniał. Podtrzymuję swoją propozycję - zrobić mały próg z kafelków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 06.10.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Brodzik jest wykonany z tych samych płytek co podłoga ale ma za mały spadek i syfon nie nadąża odbierac wody przy pełnym otwarciu deszczownicy.Co rozumiesz poprzez "nie nadąża odbierać wody"?? Może to nie wina kafelkarza, tylko pana od kanalizacji. Tzn. woda wypełnia po ok. minucie nieckę brodzika i zaczyna wypełzać na korytarz. Raczej to wina za małego spadku. S> Spadku moze nie byc , a woda musi splynac w dol . Czyli do syfonu . Masz zle polozona kanalize . Jezeli nie wierzysz , to zrob proste doswiadczenie . Wez plastikowa miske . Taka z plaskim dnem . Zrob w niej dziurke . Postaw na wypoziomowanej powierzchni i nalej wode . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slavecky 10.10.2008 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Wiesz problem polega na tym, ze to chyba za duża deszczownica. Daje więcej wody niż standardowy prysznic. Przy zle wyprofilowanym brodziku syfon nie nadąża (co nie znaczy, ze jest spadek odpływu - rury - jest zrobiony idealnie) odbierać wody.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts