ambresil 10.10.2003 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 Jak ograniczyć ciąg w kominie 29x29 , 7 m wysokość efektywna . Na kominie nasada kominowa fi 150 , wkład kominkowy z szybrem . Po rozpaleniu kominka wytwarza się b.mocny "cug" - mimo zamknięcia szybra i dopływu powietrza . Drewno spala się b.szybko , odgłosy z kominka przypominają pracę silnika rakietowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRom 10.10.2003 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 Penie można by dołożyć jeszcze jeden szyber w kominie, rozwiązanie stare jak świat z pieców kaflowych. Można też do kominiarza zadzwonić, może coś doradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.10.2003 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 poczekac do gwiazdki i jak przyjdzie mikołaj to moze sie zaklinuje w kominie i wtedy cug bedzie minimalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.10.2003 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 Cześć, ja zastosowałem z powodzeniem regulator ciągu kominowego SID 05 firmy Kutzner&Weber . Niemniej gorąco polecam Ci konsultacje z kominiarzem, powodzenia. Prosze też, zajrzeć na http://www.kominy.pl/kominy/. Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1 10.10.2003 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 Zbyszk to ja, miałem kłopoty z zalogowaniem. Wmoim przypadku SID 05 wysysa powietrze z klatki schodowej ,co powoduje straty ciepłego powietrza. Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts