Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Monitoring niezamieszkałych nowych budynków

Gość Zaniepokojony

Recommended Posts

Gość Zaniepokojony
Drodzy forumowicze, mam pytanko. Dlaczego wiekszość z Was poleca ubezpieczenia niezamieszkałych nowych budynków, które są w trakcie budowy, a nie firmy ochroniarskie monitorujące budynki? Czy są jakieś inne przesłanki oprócz warunków finansowych?

Ja byłam w firmie ochronierskiej...200 zł miesiecznie...i niestety przyjezdzaja jak maja sygnał ze cos sie dzieje....najblizszy punkt od tej firmy do mojego budynku to 5,5 km...szef tej firmy poiwedział,ze jak bedzie włamanie to oni przyjada zabezpieczyc... :( to co zosstało....i powiadomią mnie o tym...

natomiast za kazdy fałszywy sygnał chcieli 100 zł dodatkowo....

wiec odpowiedz nasuwa sie sama , akurat w moim przypadku nie wiem jak to jest u innych

Drodzy forumowicze, mam pytanko. Dlaczego wiekszość z Was poleca ubezpieczenia niezamieszkałych nowych budynków, które są w trakcie budowy, a nie firmy ochroniarskie monitorujące budynki? Czy są jakieś inne przesłanki oprócz warunków finansowych?

Ja polecam jedno i drugie. Oba produkty znakomicie się uzupełniają.

System alarmowy z monitoringiem daje pewne poczucie bezpieczeństwa. Nie wyniosą wszystkiego z domu, a jedynie mogą coś zniszczyć (okno, drzwi) i ukraść coś "na szybko". Te straty powinno zrekompensować ubezpieczenie :D . Dodatkowo przy ubezpieczaniu domu z systemem alarmowym podłączonym do sieci monitoringu dostaniesz zniżkę :D .

Ubezpieczenie domu, to nie jest jakaś droga usługa. Monitoring jest droższy (od 100 zł/mies.), natomiast mając taki komplet śpisz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko co się dało zrobić w kierunku zabezpieczenia domu.