Piątka 02.10.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 czy ktoś użytkuje, widział lub coś wie , a może ma elewacje marki Twinson? bo ja rozważam różne wariacje nt. elewacji i tarasu.. i wpadałam na cos takiego..tu link do nich.. http://www.twinson.net/twinson.asp?L_ID=10 z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faflik 07.04.2009 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Też jestem zainteresowany tym tematem. zamierzam robić sporych wymiarów taras Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z_I_G_I 14.04.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Z tego co wiem, to kolega ostatecznie wybiera sosnę Sam się zastanawiam czy Twinson to dobra oferta. Jak ktoś ma wystarczająco duży taras (TIR dech) to może kupić tutaj: http://www.drewno-budowlane.pl/produkty_drewno_profilowane.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1978 15.04.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 U mnie beda balkony z desek kompozytowych. widziałem kilka tarasów zbudowanych z tego materiału i naprawde wyglada to ok. Dla mnie najwazniejsza cecha takiego tarasu jest bezobsługowosc. NIestety nie ma na tyle wolnego czasu zeby latac co jakis czas z pedlem i konserwowac deski. A jak juz mam wolny czas to wole go wykorzystac w inny sposób. Wstepnie zdecydowałem sie na Twinsona wersje Tarrace +. Niesty bedzie dostepna dopiero w maju . Zobaczymy jak to wyjdzie cenowo za m2. Jak bedzie drogo to jest jescze kilka firm produkujacych takie deski taniej od twinsona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z_I_G_I 16.04.2009 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Marcin, a z czego robisz konstrukcję pod taras? Mi zostało sporo więźby dachowej, oczywiście nieheblowanej 7x15cm i zastanawiam się, czy twinson nie przeżyje kilkukrotnie tej konstrukcji Sporo osób na forum idzie w wersję budżetową kładąc sosnę lub modrzew. Myślałeś o czymś takim? A co z drewnem egzotycznym, np. bangkirai? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1978 16.04.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Konstrukcje pod balkony mam zrobiona z legarów chyba 16x16. Mysle ze wytrzymaja pare lat Sosny i modrzewia nie chce bo nie mam czasu bawic sie w koncerwacje. Potrzebuje czegos bezobsługowego. Drewno egzotyczne wychodzi cenoweo podobnie do ceny deski kompozytowej i dalej to jest drewno. Do tego dochodzi prostota montazu i estetyka (brak wkretów widocznych od gory) Tak jak pisałme najpierw czekam na oferte cenowa od twinsona.Chce Twinsona Tarrace + ale nie wiem jak wyjdzie cenowo. Napewno bede miał deske kompozytowa tylko jeszcze nie wiem jakiej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Ch 18.04.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Podtrzymuję wątek.Też myślę o zastosowaniu tych paneli na elewacji ,w połączeniu z płytką z cegły ręcznie formowanej może to wygłądać ciekawie.Czy ktoś już ma Twinsona na elewacji i może sie tym pochwalić ?Piszcie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 18.04.2009 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Tomek właśnie ja nad tym też myślę..ale nie na tę chwilę..wystąpię do nich o kosztorys.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 05.05.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Podbijam wątek.Jak wyceny? Bo mnie dziś zaśpiewano 370 zł/m2 netto z robocizną - cena taka sama za twinsona i deske egzotyczna...Macie w planie wykonywać taki taras wlasnymi silami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość It**** 21.06.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Wstepnie zdecydowałem sie na Twinsona wersje Tarrace +. Niesty bedzie dostepna dopiero w maju . Zobaczymy jak to wyjdzie cenowo za m2. Jak bedzie drogo to jest jescze kilka firm produkujacych takie deski taniej od twinsona. Witam. Też jestem zainteresowana Twinsonem. Piszesz o innych firmach. Możesz podpowiedzieć jakich? Jak się sprawują na tarasie - czy nie robią się rysy np. od krzeseł czy szpilek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1978 22.06.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Sa inne firmy ale niestety teraz nie pamietam nazwy. Wpisz w googlu deska kompozytowa.Deski ułozone na balkonach od okolo tygodnia wiec ciezko mi powiedziec jak sie beda spawować. Narazie moze powiedziec tylko tyle ze wygladaja naprawde ładnie. NIe uzytkuje ich za intensywnie bo jeszcze nie mam barierek na balkonie.Kolor 504 jak sie nie myle. Układnie jest banalnie proste wiec nie trzeba placic za montaz. Kilka zdjec z montazu i jak to wyglada: http://lh6.ggpht.com/_llDR41dV5Xk/Sj9AtuwoZ5I/AAAAAAAACQw/3BoxPI_ezZY/s912/DSCN7333.JPG http://lh4.ggpht.com/_llDR41dV5Xk/Sj9AuL0AxUI/AAAAAAAACQ4/OrZVnbBK5Vs/s912/DSCN7335.JPG http://lh4.ggpht.com/_llDR41dV5Xk/Sj9AuzdxPAI/AAAAAAAACRA/iYFIrGMaTcs/s912/DSCN7337.JPG http://lh4.ggpht.com/_llDR41dV5Xk/Sj9CCCzQbEI/AAAAAAAACRU/MyyYIlm3vFc/s912/DSCN7341.JPG Brakuje jescze listw i innych detali ale jak znajde czas to pewnie zamontuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1978 22.06.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 A dodam jeszcze ze kupowalem tylko deske twinsona + klipy + zakonczenia do desek. Nie kupowałem u nich wkretów nierdzewnych bo 3x taniej kupilem na allegro. Balkony wyszly mnie okolo 180zł/m2 brutto + moja robota ktora jak pisałem jest banalnie prosta. Stelazu pod deski nie potrzebowałem bo miałem juz zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość It**** 22.06.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 dzięki za odpowiedź - niestety nie wyświetlają się zdjęcia a bardzo chętnie bym je zobaczyła, czy zamawiałeś bezpośrednio od producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1978 22.06.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Zamawiałem u lokalnego sprzedawcy. Dostałem od niego nawet niezły rabat. Zdjecia powinny sie wyswietlac album ma status publiczny. Jak dalej cie sie nie wyswietla to daj prway przycisk myszy na zdjeciu i kliknikj " pokaz zdjecie" . Powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sony666 30.01.2010 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Witam!Marcin, móglbyś napisać, jak oceniasz taras z perspektywy czasu? Jak się sprawuje? Nie pojaiły się jakieś odbarwienia lub inne niepożądane efekty działania natury? Może jakieś zdjęcia? Jak zachowuje się przy takiej pogodzie jaką mamy obecnie? Mógłbyś napisać gdzie kupowałeś? NA wiosnę będę musiał wymienić pokrycie tarasu z egzotyka i bardzo poważnie zastanawiam się nad twinsonem właśnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1978 31.01.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Jak narazie sprawuje sie bardzo dobrze. Jeden balkon jest narazie pod sniegiem ale drugi ktory jest zadaszony wygląda tak jak zaraz po montażu. Brak odbarwien ,pekniec itd. Ja narazie jestem zadowolony. W lecie tylko powstawała taka smuga na lini gdzie balkon jest schowany pod dachem a czescia nie osłanięta. Ale to było spowodowane syfem jaki spada z deszczem. Wystarczylo jednak tylko spłukac taras i tyle.Na drugim balkonie ktory nie jest osłoniety brak takiego efektu. Brudzi sie równomiernie. Jak interesuje cie jeakis konkretny szczegół to pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro672 31.01.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Mnie interesuje koszt m2 tego cuda, jeśli łaska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1978 01.02.2010 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Wystarczy przegladnac kilka postów wyżej A dodam jeszcze ze kupowalem tylko deske twinsona + klipy + zakonczenia do desek. Nie kupowałem u nich wkretów nierdzewnych bo 3x taniej kupilem na allegro. Balkony wyszly mnie okolo 180zł/m2 brutto + moja robota ktora jak pisałem jest banalnie prosta. Stelazu pod deski nie potrzebowałem bo miałem juz zrobiony. Tak było rok temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timberwawa 20.03.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Twinson może się wydawać drogi ale ta inwestycja zwróci się w przyszłości. To jest kompozyt a nie lite drewno. Ma to swoje zalety, a najważniejszą z nich jest "bezobsługowość". Żadnego malowania, impregnowania, odśnieżania. Deska potrafi sporo wytrzymać. Nie będzie też barwiła betonu swoimi sokami jak deska lita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 31.03.2010 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Podnoszę wątek. Czy ktoś ma lub myśli o Twinson'ie jako części elewacji domu zamiast desek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts