AnnaSarenka 25.07.2013 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 W żadnym razie nie polecam Tarasów marki Twinson. Deski po kilku miesiącach użytkowania są różnego koloru: jedne wyblakły a inne zachowały kolor. Wygląda to ohydnie!. Poza tym na deskach znać jest wszystkie możliwe rodzaje plam. Ichniejszy środek do czyszczenia w ogóle nie działa! W żadnym wypadku deska nie jest bezobsługowa! W moim przypadku na środku każdej deski deskach pojawiły się zagłębienia, w których stoi woda a przecież Twinson zapewnia, że jego deska nie pracuje.Bzdura! Mam też taras wykonany z deski bankiraj, który przez 5 lat użytkowania jest idealny. żadna deska nie jest wypaczona a kolor nadal głęboki brąz (przy olejowaniu dwa razy do roku). Odradzam Twinsona! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziggy2002 03.08.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 AnnaSarenka, czy można prosić o wklejenie tutaj zdjęć tego tarasu? Jestem właśnie przed wyborem deska czy kompozyt już dostałem wycenę na deski twinsona, na razie strasznie drogo to wygląda - 385zl m2 Na innych forach ludzie mówią, że występuję lekkie różnice kolorów, jeżeli po montażu od razu postawi się jakiś meble, doniczki inne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszardoo 02.09.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 (edytowane) Czytałem warunki gwarancji Twinson i zobaczcie: Niezależnie od postanowień niniejszej Gwarancji i z zastrzeżeniem udokumentowanej normalnej eksploatacji dla celów mieszkaniowych, normalnego obciążenia i normalnej konserwacji, spółka Deceuninck NV ("Deceuninck") gwarantuje Nabywcy, że: (1) przez okres dwudziestu pięciu (25) lat od daty pierwszego ich nabycia, produkty Twinson® nie będą, wskutek wyłącznego i bezpośredniego działania termitów, owadów lub mikrogrzybów powodujących zgniliznę miękką pękać, rozszczepiać sięi nie będą ulegać uszkodzeniom strukturalnym;(2) przez okres dziesięciu (10) lat od daty pierwszego ich nabycia, produkty Twinson® nie będą pękać, przy czym z zakresu niniejszej gwarancji wyraźnie wyłącza się przypadki pęknięć,które mogą być lub są wynikiem obciążenia udarowego;(3) przez okres dziesięciu (10) lat od daty od daty pierwszego ich nabycia, przypadkowe plamy na produktach Twinson® z wody chlorowanej, roztworów środków bielących lub soli drogowej, zgodnie z treścią instrukcji konserwacji produktów Twinson® (http://www.twinson.net) ,znikną wraz z upływem czasu, po wystawieniu materiału na działanie czynników zewnętrznych.W razie wystąpienia powyższych wad w odnośnym okresie Gwarancji, Nabywca winien niezwłocznie zgłosić je spółce Deceuninck na piśmie, kierując na adres tej spółki zawiadomienie zawierające opis reklamowanej wady, dowód dokonania zakupu wraz z datą zakupu, a także dowód normalnej eksploatacji dla celów mieszkaniowych, normalnego obciążenia i normalnej konserwacji. W razie niespełnienia powyższych warunków Gwarancja nie będzie obowiązywać. bardzo mnie ciekawi dowód normalnej eksploatacji... jak również nie ma słowa o kolorach i gwarancji na nie... z drugiej strony także nie spotkałem się z taką relacją. Może jakiej zdjęcie? a czy to na pewno Twinson? może to jakiś klon prosto z Chin? Edytowane 2 Września 2013 przez Ryszardoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mejmirem 13.09.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 (edytowane) W żadnym razie nie polecam Tarasów marki Twinson. Deski po kilku miesiącach użytkowania są różnego koloru: jedne wyblakły a inne zachowały kolor. Wygląda to ohydnie!. Czy aby na pewno masz ułożone deski zgodnie z kierunkiem szczotkowania. Czy szwagier ułożył jak leciało ? Poza tym na deskach znać jest wszystkie możliwe rodzaje plam. Ichniejszy środek do czyszczenia w ogóle nie działa! W żadnym wypadku deska nie jest bezobsługowa! Srodek Twinsona nie jest do mycia tylko do miejscowego usuwania plam. Bezobsługowy znaczy że nie wymaga konserwacji. Znasz jakąś powierzchnię która nie wymag mycia, czyszczenia, czy zamiatania ? Bezobsługowa gospodyni domowa W moim przypadku na środku każdej deski deskach pojawiły się zagłębienia, w których stoi woda a przecież Twinson zapewnia, że jego deska nie pracuje. Bzdura! Jaki rozstaw lagarów zrobił szwagier ? Twinson informuje ze deska pracuje 4mm/1mb i dlatego trzeba stosować dylatacje. Pewnie nie doczytał Edytowane 11 Października 2013 przez mejmirem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ata12 04.10.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Ja rózniez odradzam. U mnie tez się deski wypaczyły. Podpisuje się pod tym co napisała AnnaSarenka.Deski sa krzywe, zrobiły się łódki. Wyglądaja fatalnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mijodo 09.02.2014 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 czy te deski to deski kopozytowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmabog 15.05.2016 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Moj taras ma niecale dwa miesiace, widac delikatne roznice w kolorach desek ale widze tez ze kolor faktycznie sie wyrownuje. Najbardziej mnie jednak wkurza fakt, ze taras twinson chlonie tluszcz jak gabka!!!! To jest dramat! Przymknelam oko na tluszcz z grilla bo faktycznie moja wina, powinnam uwazac, to gorace wiec sie wzarlo. Ale do cholery, chlapnela mi zupa pomidorowa i nie moge doczyscic!!!! Dodam ze od razu pobieglam po wide i plyn do naczyn zeby to wyczyscic. Ja rozumiem ze taras trzeba zamiatac i splukac czasem woda ale za ta cene nie powinnam na kolanach szorowac plam i to nie jest bezobslugowy taras!!! Pewnie wydam teraz kolejny majatek na jakies impregnaty, choc producent zapewnia ze deski sa gotowe do uzytku. Wiec jesli myslicie ze wydacie wiecej i bedzie problem z glowy z impregnacja to wyprowadzam z bledu. ja sie dalam nabrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts