Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna VELUX czy FAKRO?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Napiszcie proszę, jakie macie doświadczenia.

Bo ja już nic nie wiem. Każdy sprzedawca swój towar chwali :wink:

A muszę dokonać wyboru :o

Sama teraz szukałam okien dachowych. Dwóch przedstawicieli poleciło okna FAKRO. Mając w ofercie i FAKRO i VELUX. Ja biorę FAKRO bo cenę mają zdecydowanie lepszą (':D')

Ja wybrałem ROTO wysokoosiowe plastikowe i już. Wybież te jakie ci się podobają i mają lepszą cenę. Nie wierzyłbym tylko w zapenienia, że okna drewniane te do pokoi są tak samo dobre i wytrzymałe na wilgoć, jak te plastikowe i nie montowałbym ich w łazience.

Przy budowaniu zawsze będą dylematy i nie ma idealnych rozwiązań.

No to jeszcze ja Ci namieszam - bo chciałem kupić Fakro ze względu na klamkę u dołu ,okazało się jednak że Velux też zaczął robić takową -a że trafiłem w dodatku na promocję Veluxa - to go mam już zamontowanego ( szt 6 + wyłaz dachowy też Velux) .Do łazienki poszedł Velux plastykowy - Bierz Veluxa - bardzo dobre okna !!!

doświadczenia wprawdzie jeszcze nie mam :) ale zamieszać trochę mogę ;)

wybrałem sobie Fakro, z tym że nie najtańsze fts-y ale ftp i fpp, dobra cena, dobra jakość, mój dekarz poleca i jeśli ma wybór to fakro woli wstawiać

a co do cen, najlepszym sposobem jest znalezienie najniższej wyceny (np. spośród sprzedawców z allegro) i potem porównywanie wycen do tej najniższej, na trzech oknach różnice pomiędzy wyceną najniższą (mailowo-internetowo-telefoniczną :) ) )a przeciętną z okolicznych sklepów to ok. 1000zł, po argumentacji że ma cenę ostro niższą ładnie zaczynają spuszczać, przeważnie opłaca się im sprzedać z mniejszą marżą niż nie sprzedać wcale

Ty się pierwek śmiej :roll: :wink:

napisałem całkiem poważnie - skoro cena jest podobna bierz veluxa - BEST_ia wybrała Fakro bo cena byłą "zdecydowanie lepsza".

A teraz quiz: Który produkt jest zwykle lepszy? ten którego cena cena jest wyższa czy ten z niższą ceną?

Ty nie masz dylematów cenowych bo wycena jest podobna. Więc albo poszukaj tańszych okien Fakro albo bierz lepsze okna w tej samej cenie.

trafiłem w dodatku na promocję Veluxa - to go mam już zamontowanego ( szt 6 + wyłaz dachowy też Velux) .Do łazienki poszedł Velux plastykowy - Bierz Veluxa - bardzo dobre okna !!!

A możesz podać ceny w tej promocji? Może być na P.W. - dla porównania z moimi oczywiście :D

a co do cen, najlepszym sposobem jest znalezienie najniższej wyceny (np. spośród sprzedawców z allegro) i potem porównywanie wycen do tej najniższej, na trzech oknach różnice pomiędzy wyceną najniższą (mailowo-internetowo-telefoniczną :) ) )a przeciętną z okolicznych sklepów to ok. 1000zł, po argumentacji że ma cenę ostro niższą ładnie zaczynają spuszczać, przeważnie opłaca się im sprzedać z mniejszą marżą niż nie sprzedać wcale

Wiesz, że podobnie kombinowałam....i właśnie stąd te porównywalne wyceny mi wyszły :D