TommyT 10.10.2003 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 http://www.wm.com.pl/katalog/domy/W01.html to jest projekt który w chwili obecnej najbardziej się nam podoba i poważnie myślimy o jego realizacji z malutkimi zmianami, prosimy o opinie i uwagi, pozdrawiamyTomek i Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommyT 15.10.2003 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 nikomu się nie chce na niego spojrzeć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 15.10.2003 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 witam, bryła bardzo mi się podoba, układ pomieszczeń również, a szczegółowo:na plus:- garderoby, zwłaszcza w pokoju nr 12, w pozostałych ciasne,- spiżarnia przy kuchni,- pokój gościnny na parterze, na minus:- brak większego pomieszczenia gospodarczego,- schody, jako główny akcent w salonie- kuchnia bezpośrednio z garażem- brak śluzy- czuć spaliny!!!- brak dodatkowego prysznica na parterze- jest bardzo przydatny to tylea może:http://www.wm.com.pl/katalog/domy/W02.htmlbardzo podobny a większości minusów nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommyT 16.10.2003 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 dzięki,masz rację, ale ten projekt podoba się nam miedzy innymi za taras wkomponowany w dom, który u nas bylby jeszcze wiekszy, bo nad garazem na 2 samochody, schody w salonie- no cóż myślę ze schody można wkomponowac w wystrój wnętrza przez odpowiedni projekt i wykonanie , co do drzwi w kuchni i prysznica na dole to faktycznirewymaga to zastanowienia, pzdrTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 16.10.2003 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 TommyT, nie gniewaj się, ale mi się domek nie podoba z dwóch przyczyn: 1. Bryła garażu z tarasem pasuje do reszty jak pięść do nosa. Przez tą dobudówkę ani dom piękny, ani prosty.2. Nie widzę miejsca na kominek. A (parafrazując): "dom bez kominka jest jak szlachcic bez urzędu". Sorki, to oczywiście tylko moja subiektywna opinia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommyT 16.10.2003 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 a dlaczego mam sięgniewac, przeciez chodzi o dyskusję ))) tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 17.10.2003 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Cieszę się, że podchodzisz do sprawy spokojnie i zdroworozsądkowo. To rzadkość na forach dyskusyjnych. Jeszcze dodam takie rzeczy: 1. Budujesz dom, więc zakładam, że masz działkę troszkę większą niż metr trawnika dookoła domu. Będziesz miał kawałek ogródka - po co Ci zatem taras ? Dla mnie większą przyjemnością byłoby w ogrodzie latem "leżeć pod gruszą na dowolnie wybranym boku" niż smażyć się na kamienno-betonowym tarasie. Oczywiście to tylko moja prywatna opinia...2. Naprawdę uważam że garaż jest w tym projekcie "z innej bajki" i jeśli byłaby tylko możliwość, raczej postawiłbym opodal garaż wolno stojący w takim stylu, w jakim zbudowany jest dom.3. Układ pomieszczeń rzeczywiście jest nieźle pomyślany, aczkolwiek pomieszczenia 5 i 6 połączyłbym w jedną, dużą łazienkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 26.10.2003 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2003 Ciekawy projekt zwłaszcza wariant elewacji wykończonej cegłą klinkierową oraz deskowaniem. Fajny duży taras, ściana do kosza i co najważniejsze odgłosy rzucanej piłki będzie słychać w garażu a nie np. w salonie.Justa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrtn 29.10.2003 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Uwagi co do projektu: 1. taras na Garażu - pomyłka szpiega - i nie zgodzę się, że o gustach się nie dyskutuje - tojest BRZYDKIE i NIEPRAKTYCZNE a) czemu brzydkie ? - przejscie z brył ściętych - dachy do klocka kwadraciaka - ten garaż z tarasem - taka przylepa. b) czemu niepraktyczne ? - a gdzie taras w ogródku osłonięty od wiatru blisko trawy i drzew (chyba, że masz działkę z każdej strony tylko 4 m wiekszą od domu). Tarasy wyniesione ponad poziom nie sprawdzają się w praktyce. Taras na pietrze to juz makabra !! - między innymi zasuwanie do kuchni po schodach !. No i wieje jak cholera (w porównaniu do tarasu na poziomie gruntu). 2. bezpośrednie wejście z garażu do kuchni !!! (Bez komentarza ) 3. wejście do WC z sieni - niby praktyczne - bo przychodzimy z dworu i mozemy się umyć. Ale jak juz urzedujemy na dole to wiatrołap przestaje spełniac swoją funkcję, jak jest co chwilę otwierany. 4. W wc na dole brak drugiego (alternatywnego do góry) miejsca kapieli - ot chociażby kabina prysznicowa. 5. Wiąże się z pkt. 4 - z pokoju gościnnego, żeby się umyć trzeba iśc na górę ! 6. drzwi na dolny taras umiejscowione tak, że nie ma gdzie w tym domu ustawić stołu jadalnego z krzesłami ;-( 7. Sypialnia na górze (12) - trochę za mała - skos z jednej strony - przytłaczające wrażenie no i jeszcze komunikacja - na taras !! - więc albo bez tego pokaju, albo bez tarasu. Generalnie projekt poprawny ale trochę niepraktyczny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.10.2003 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Jeśli chodzi o taras,to generalnie nie lubię takich.Ale tutaj nie mogę odmówić autorowi projektu poprawności estetycznej całości.I to we wszystkich wariantach-jest ładnie.Ale,mam wątpliwości co do wiary w wizualizację.Po przejrzeniu sporej ilości projektów stwierdzam,że znacznie się ona różni od rzeczywistości (na minus dla realnych domów)Choć zdarza się odwrotnie. Taki taras jest drogi w wykonaniu,mogą wystąpić problemy z izolacją.Ale to na pewno wiesz,więc decyzja należy do Ciebie. Co do reszty,to brak łazienki na dole i jej umiejscowienie w wiatrołapie jest dużą niedogodnością,jeśli nie dyskwalifikacją.Chyba,żeby przedłużyć kawałek łazienki kosztem spiżarni i tam wstawić we wnęce kabinę.Ale i tak za każdym razem trzeba wchodzić do wiatrołapu. Salon mało ustawny i bez kominka.Kuchnia -przejście do garażu-nie wyobrażam sobie takiego rozwiązania.Zamurować. Góra-zobacz ile dom traci powierzchni przez skomplikowany,pocięty dach.Pomijam koszt.I wrażenie nad głową. Nie zdecydowałabym się na ten projekt-bo za koszt jego realizacji znalazłabym bardziej racjonalne rozwiązania i większą powierzchnię na górze. Jeśli podoba Ci się ten styl,to przejrzyj projekty Muratora-chyba w większości są tego samego autorstwa,może tam coś znajdziesz? Pozdrawiam i życzę udanego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kakiny 23.01.2005 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2005 Poszukujemy informacji na temat budowy Bielika (WM01) Ile kosztuje postawienie takiego domu, czy dobrze się w nim mieszka? Czy przy jego projektowaniu, budowaniu powstały jakieś niejasności, błędy? Chętnie zajrzelibyśmy do kosztorysu budowy Bielika, albo chociaż szacunków dotyczących ilości konkretnych materiałów potrzebnych do jego postawienia. Pozdrawiamy Kakiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi_2004 07.09.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Wiem juz, ze jeden powstaje kolo Wroclawia. Kolejny (nasz) ma zamiar powstac kolo Grodziska Mazowieckiego. Czy ktos jeszcze buduje, ma zamiar budowac Bielika ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi_2004 17.10.2005 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Naprawdę nikt nie buduje ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frenklin 25.10.2005 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Mam zamiar budować Bielika i chciałbym porozmawiać z osobami którzy już zaczęli lub ukończyli budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasjonat 12.02.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Chetnie zapoznam się z opiniami osób ktore są w trakcie budowy lub wybudowały dom wg.Muratora tyb. Bielik. Pozdrawiam Pasjonat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drupsiko 01.05.2006 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Hejka, czy ktoś budowal lub jest w trakcie budowy domu z kolekcji Muratora BIELIK? Fajnie by bylo zobaczyc kilka fotek domu, ktory powoli rosnie na mojej działce, a jeszcze fajniej jak urządziliscie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drupsiko 01.05.2006 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Buduje domek bardzo podobny do projektu muratora BIELIK i super jeśli ktoś mógłby się podzielic dośwaidczeniami i zdjęciami z budowy i urządzenia wnętrz!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drupsiko 01.06.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Wiem juz, ze jeden powstaje kolo Wroclawia. Kolejny (nasz) ma zamiar powstac kolo Grodziska Mazowieckiego. Czy ktos jeszcze buduje, ma zamiar budowac Bielika ?? Pozdrawiam Hejka ja buduje Bielika ( a wlasciwie firma, ktora wynajęłam;) troszkę go zmienilismy wewnątrz i taras bedzie większy ze względu na garaz dwustanowiskowy Ciesze się,że są ludzie, którzy mają podobne gusta!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drupsiko 01.06.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Poszukujemy informacji na temat budowy Bielika (WM01) Ile kosztuje postawienie takiego domu, czy dobrze się w nim mieszka? Czy przy jego projektowaniu, budowaniu powstały jakieś niejasności, błędy? Chętnie zajrzelibyśmy do kosztorysu budowy Bielika, albo chociaż szacunków dotyczących ilości konkretnych materiałów potrzebnych do jego postawienia. Pozdrawiamy Kakiny Witam , ja buduję podobny dom pod Poznaniem Troszke zmieniliśmy wnętrze i garaż będzi na dwa auta co daje większy taras!! Budowla nam rośnie w oczach i coraz bardziej nam sie podoba. O kosztach trudno mówić ponieważ buduje mi firma i płace za wszsystko ogólna kwotę. Myslę że stan surowy zamknięty ( z kaloryferami i piecem gazowym oraz drzwiami, oknami i instalacjami to będzie około 220 tys.zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drupsiko 01.06.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Chetnie zapoznam się z opiniami osób ktore są w trakcie budowy lub wybudowały dom wg.Muratora tyb. Bielik. Pozdrawiam Pasjonat No cóż, fajny projekt zwłaszcza, że go troszkę w środku przerobiłam Spełnia moje potrzeby w 100 %- wygodna górna strefa nocna dla wszystkich domowników a parter bardzo rodzinny Garaż robimy na dwa auta więc będzie duży taras nad nim co napewno wpłynie na nasze życie nocno-towarzyskie Ogólnie fajnie- zobaczymy ja będzie jak zamieszkamy soon!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts