Aggi_2004 09.06.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 SUUUPER Ja też się cieszę, że istnieją ludzie o podobnych, DOBRYCH gustach. Na jakim jesteście etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi_2004 09.06.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Drupsiko A HOW SOON zamieszkacie ? Może to WY nam powiecie jak się mieszka w Bieliku ? Co zmieniliście w projekcie? My tylko drzwi do gabinetu zrobiliśmy z wiatrołapu. Natomiast teraz zastanawiamy sie jeszcze nad powiększeniem wc kosztem kuchni, tak aby weszła kabina prysznicowa. Ale kuchnia zmaleje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drupsiko 12.06.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Drupsiko A HOW SOON zamieszkacie ? Może to WY nam powiecie jak się mieszka w Bieliku ? Co zmieniliście w projekcie? My tylko drzwi do gabinetu zrobiliśmy z wiatrołapu. Natomiast teraz zastanawiamy sie jeszcze nad powiększeniem wc kosztem kuchni, tak aby weszła kabina prysznicowa. Ale kuchnia zmaleje... Agi my chcemy sie wprowadzić na surowiznę ale już w sierpniu. Narazie powoli sie buduje Coz jeśli chodzi o przeróbki to bylo ich troszkę: - pokój z wjściem na taras ( duzy bo będzie podwójny garaż) zrobiliśmy w kwadracie i obok będzie łazienka z wnęką na pralkę - a pokoje ( te na przeciwko siebie ( bez oken dachowych -te maja normalne podwójne okna) tez sa w takim powiedzmy kwadracie z małymi wnękami na garderoby! TO POKOJE DLA NASZYCH DZIECI - parter zrobiliśmy otwary( pod schody łazienka) - kuchnia lekko zmniejszona na koszt pom. gospod., ktore bedzie równiez służyło na mały gabinecik - schody zostawiliśmy otwarte tzn. nie zabudowaliśmy je ścianka; schodząc z góry widzimy salon a stojąc w salonie , holu wydaje sie więcej miejsca Domek z zewnatrz nie stracił formy a te przeróbki u nas były konieczne ze względu na potzreby naszej rodzinki. Teraz jek sobie pomyslę ile jeszce wpakuje w wykończenie to juz schładzam 6-pak warki . Kuchnie zmniejszylam o 1 m2 a juz wycenili mi meble z kuchenka na 7500 no na teraz to chyba wsjo!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexnike 04.12.2006 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Witam czy ktoś buduje Bielika (WM01) ? Jeżeli ma czas chętnie skorzystam z jego doświadczeń, podpowiedzi i sugestii. dzięki z góry za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paszczak 02.01.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Witam Wszystkich w Nowym 2007 roku mam do Państwa pytanie, czy ktoś jest w stanie rozszyfrować różnicę w koszcie budowy domu o nazwie WM01 Bielik z oferty Muratora? zgodnie z zapisami na stronie Muratora (link: http://www.projekty.murator.pl/projekt_koszty?IdProjektu=226&IdKolekcji= ) to koszt budowy tego domu zamyka się w kwocie 169 952 zł (chyba + VAT). Jeśli natomiast dotrze się do strony biura architektów tworzących w/w projekt domu, to koszt budowy wg. ich wyliczeń wzrasta do: 235 000 zł + VAT (link: http://projekty.wm.com.pl/domy/W01_publ_db.html i http://projekty.wm.com.pl/domy/W01.html ) czy jest ktoś, kto jest w stanie mi to wyjaśnić (tak prosto i łopatologicznie - bo ja się dopiero przymierzam do budowy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpkg 03.08.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Witam, Proszę o wszelkie opinie i uwagi dotyczące obu projektów.Zdjęcia z budów i informacje od "pobudowanych" mile widziane... Linki do strony pracowni oraz tych 2 projektów: WM01 Bielikhttp://projekty.wm.com.pl/projekty-domow/projekty/projekt-domu-wm01-bielik 032 AVIShttp://projekty.wm.com.pl/projekty-domow/projekty/032-avis Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpkg 04.08.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpkg 09.08.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 Podbijam.Poszukuje osób, które budują albo już wybudowały bielika lub osób które pomogłyby w adaptacji projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpkb 22.11.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Szukamy osób budujących ten domek chętnie wysłuchamy wszelkich rad, opinii również osób nie budujących tego projektu. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpkb 08.02.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 W dalszym ciągu chętnie porozmawiamy z każdym chętnym na temat tegoż projektu - WM01 BIELIK, niemożliwe ze nikt nie interesował się tym domkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpkb 14.02.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Tyle osób na forum a nikt nie chce się wypowiedzieć na temat tego projektu? http://projekty.wm.com.pl/domy/W01.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 14.02.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Masz chłopie determinacje. Już kiedyś zaglądałem, projekt mi się nie podoba, więc nic nie napisałem.Ale skoro chcesz... Góra jest dobra. Zmiana którą tam proponujesz daje się bronić. Dół jest kiepski. Jeden ze starszych i mniej udanych projektów Pawła Włada Kowalskiego. Jak przesuniesz schody na dole to na górze zmniejszy się pokój 10. I dobry układ góry powoli idzie w niebyt. Przynajmniej 2 pokoje musisz zmienić. Na dole schody przy samej części wypoczynkowej salonu. Już same schody w salonie powinny być dokładnie przemyślane (mnie się nie podobają), bo są b. ważnym elementem użytkowym i dekoracyjnym jednocześnie. Musicie z żoną (i dziećmi ?) zaakceptować to, że każde odwiedziny znajomych córki czy syna, zaczną i skończą się przedefiladowaniem wam obok TV, kompletu wypoczynkowego lub ławy.Kuchnia z kt. nie widać wjazdu, przy wejściu zamiast ładnego, dużego okna, dwa otwory strzelnicze (Ty chcesz je zamienić na jedno). A na dodatek extras pt. piwnica. Koszt będzie. Ja bym proponował (o ile projekt nie jest jeszcze kupiony) poszukać innego. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpkb 21.02.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 ProStach Dzięki za szczerą opinię, doceniam Twoje uwagi, przyznam nawet, że zainspirowały nas do pewnej zmiany w projekcie!!! Projekt kupiony, po zakończonej adaptacji projektu wstawię jego rzuty na forum. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WR1719505286 27.07.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Hej.Ja również myślę o tym projekcie. Jakich zmian dokonaliście w nim? Może jakieś zdjęcia? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WR1719505286 27.07.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 PROJEKT BIELIK. Kto buduje, budował, lub jest fanem tego projektu:-) Mi osobiście baaaardzo przypadł do gustu. Jednak nigdzie nie mogę znaleźć , np. dziennika budowy,zdjęć czy jakichkolwiek rad . Projekt jest naprawdę super i aż trudno uwierzyć , że nikt go nie buduje.....lub też nie ma czasu ..... a szkoda....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
whashchoo 08.02.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Witam za tydzień wylewam fundamenty mojego Bielika więc prześle foty. Będę chyba pierwszy w internecie bo ja też szukałem i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
whashchoo 23.04.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Witam w kwietniu w naszej budowie widać duże postępy. Mamy już parter oraz zrobiony szalunek na wylanie stropu, zobaczcie moje zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysec 09.08.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Witam za tydzień wylewam fundamenty mojego Bielika więc prześle foty. Będę chyba pierwszy w internecie bo ja też szukałem i nic. witam kiedy możemy spodziewać się zdjęć, ja właśnie zakpiłem ten projekt i bardzo chciałbym zobaczyć zdjęcia z realizacji pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaPaweł1719509097 12.09.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Prosimy o opinię, ewentualnie zdjęcia jeśli posiadacie. Chcemy "Bielika" i też zastanawiamy się nad przeróbkami wewnątrz.Prosimy o opinie i dobre rady:)[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekomike 09.01.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 ProStach Dzięki za szczerą opinię, doceniam Twoje uwagi, przyznam nawet, że zainspirowały nas do pewnej zmiany w projekcie!!! Projekt kupiony, po zakończonej adaptacji projektu wstawię jego rzuty na forum. Pozdrawiam Witaj Chciałem zapytać o adaptację projektu Avis. w poprzednich postach mówiłeś o możliwości zamieszczenia rzutów po adaptacji. Jeżeli byłaby taka możliwość byłbym zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts