Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dobre obyczaje forum

Redakcja

Recommended Posts

hmm czegoś nie rozumiem...

jeśli trzymać się ściśle tego dokumentu to zgodnie z punktem 4 b murator powinien zaprzestać umieszczać swoje reklamy na forum,

nie jest nigdzie napisane, że ten punkt nie dotyczy wydawnictwa Murator

ale zauważ, że w swych wypowiedziach Redakcja nie reklamuje niczego [poza kolejnymi forami tematycznymi] ;)

czy to komercja ? :roll:

natomiast jako moderator [przywołany "ustawowo" w pierwszym poście ;)] zgłosilem jakiś czas temu kilka najważniejszych uwag

całość uwag jeszcze czeka na opracowanie, bo przy czytaniu tego nowego, 5-stronicowego Regulaminu [tego dla całego portalu, jednak podlinkowanego przy procedurze rejestracji na Forum] trafia mnie już przy drugiej stronie..

ale najistotniejsze:

* skoro Forum działa jako strona internetowa, wszelkie reglaminy powinny być dostępne przede wszystkim w html-u - nie każdy musi mieć czytnik pdf-a, nie każdy zna inne niż Adobe Reader lżejsze odpowiedniki do czytania pdf, a poza tym kwestia ogólnej orientacji na wygodę Forumowicza, a nie na wygodę portalu; na stronie Regulaminu w html powinien być oczywiście link do zapisania strony nie tylko w formacie pdf, ale takze doc

* Regulamin całego portalu ["Regulamin_nowy_muratordom.pdf"] wymaga od użytkownika każdego z portali Muratora ukończenia 18 lat lub zgody opiekunów prawnych;

pomijam już dziwną biurokrację związaną z wymogiem wysłania przez tychże opiekunów zgody w formie "załącznika nr 1 do Regulaminu" ;)

ale przy procedurze rejestracji na Forum mamy jedynie: "Zgadzam Się na te warunki i mam powyżej 13 lat"*

ze swojej strony obstawiam, że nikt tego kobylastego Regulaminu nie będzie czytał :-?

* nie wiem czemu "Się" jest pisane z wielkiej litery :o

• 1 year później...

Regulaminu nie czytalem i nie przeczytam bo nie mam takiej mozliwosci i nie mama zamiaru instalowania nastepnych programow bezuzytecznych dla mnie

Jestem stalym bywalcem roznych for moge sie tylko domyslac co pisze

regulamin powinien miec tylko 3 pkty

Pierwszy : przestrzeganie prawa polskiego

Drugi : prawa internetowego

Trzeci : szanuj innych jak siebie samego :D :D :D