Darek G 02.10.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Ile można się orientacyjnie spodziewać za robociznę rozłożenia kanalizacji pod chudziakiem. Na parterze będzie 7 punktów kanalizacji plus jeden pion do góry. Przepusty w ścianach będą zrobione więc żadnego kucia, troche do podkopania pod rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaldekZ 03.10.2008 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Ile można się orientacyjnie spodziewać za robociznę rozłożenia kanalizacji pod chudziakiem. Na parterze będzie 7 punktów kanalizacji plus jeden pion do góry. Przepusty w ścianach będą zrobione więc żadnego kucia, troche do podkopania pod rury. Ja płaciłem 800 PLN (robocizna, tyle samo punktów), ale w Warszawie. Tobie pewnie uda się taniej... Dobra rada, jeśli układasz na etapie fundamentów (tzn. przed ścianami) sprawdź najlepiej osobiście rozmieszczenie punktów. U mnie chłopakom się omsknęło i po wybudowaniu ścian okazało się, że jeden odpływ wypadł na środku przedpokoju zamiast w kuchni . Ale przyjechali, trochę podkuli (był już wylany chudziak), dołożyli kawałek rury i ... jest OK . Pozdrowienia WaldekZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SpejsiK56 04.10.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 za 6 punktów w Łodzi 500 PLN + materiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrk 07.10.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Dom parterowy, 12 punktów: 700zł robocizna + 700zł materiały. 8 godzin pracy dla 2-3 osób. Okolice Gdańska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek G 08.10.2008 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 No i dogadałem się z fachowcem - cena myślę przystępna.Za 7 punktów za samą robociznę 400zł. Dwóm gościom zajęło to jakieś 6 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyga350 16.10.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 A ja zrobiłem sam. Pięć punktów.Więc zaoszczędziłem ok.500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 19.10.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 50zl/pkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 30.10.2008 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 bez kozery powiem pińcet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 31.10.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 A ja zrobiłem sam. Pięć punktów.Więc zaoszczędziłem ok.500zł. Ja też robiłem sam (z pomagierem ojcem) i to po raz pierwszy w życiu. 6 punktów i powietrze do kominka czyli że zaoszczędziłem 700?? W życiu tyle nie zarobiłbym w pracy przez 6 godzin bo tyle to trwało ( z czego godzina na przkucia w ściianach). Nie trzeba do tego mieć dyplomu hydraulika tylko trochę chęci. Fakt nie przewidziałem wszystkiego od razu i zakupy robiłem 4 razy na szczęście mam żót beretem do hurtowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 03.11.2008 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 ja też robiłem sam no może nie sam ale z majstrami co mi budowali, nic nie policzyli kasy tylko się cieszyć może jeszcze tylko taka jedna uwaga, bardzo was przestrzegam o dokładnym zabezpieczeniu wszystkich rurek, aby nie stało się tak jak u mnie że w czasie budowania tak pomocnik jechał taczką że mi urwał odpływ kanalizacji który wychodził z domu, dobrze że dało się uciąć rurkę i dołączyć do kanalizacji a jak by tak jeszcze 10 cm dalej pękła do byłby KLOPS tak więc jeszcze raz przestrzegam aby dobrze zabezpieczyć wszystko. Powodzonka życzę w dążeniu do celu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braszyns 19.11.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 sam zrobiłem nie ma z tym żadnych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Albert66 11.12.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Ja również rozprowadziłem sobie kanalizację, za materiały dałem ok 400 zł. 8 godzin wystarczy jeśli wczesniej godzinę się posiedzi i policzy ile trzeba kolanek, rur, trójników itd. tak by często do sklepu nie jeździć Podstawy można znaleźć na tej stronie http://www.destro.pl/budownictwo/wykonanie-kanalizacji-podposadzkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts