Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kasi i Tomka Ciri, czyli Iskierka ciut inaczej - komentarze

tomkwas

Recommended Posts

• Odpowiedzi 707
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...

całkiem fajowy ten Wasz dziennik:) Póki pamiętam, te lwy to sam sobie wybrałeś, czy tak z przypadku przydzielili? Bo ja to wybrałbym coś sobie z Piekary.

Wracając do tematu, to gratuluję tempa. A co do pogody to czasami potrafi być złośliwa. Proponuję jakiś taniec bizonów lub coś w tym stylu. Pozdrawiam:)

całkiem fajowy ten Wasz dziennik:) Póki pamiętam, te lwy to sam sobie wybrałeś, czy tak z przypadku przydzielili? Bo ja to wybrałbym coś sobie z Piekary.

Lwy - sam. Jakoś tak pasują mi do światopoglądu i podejścia do siebie. Ciekawe tylko że nikt, poza Tobą, jakoś nie zwraca na nie uwagi :wink:

Randalla czytałem tylko to co w "Gamblerze". Później jakoś się nie składało.

Wracając do tematu, to gratuluję tempa. A co do pogody to czasami potrafi być złośliwa. Proponuję jakiś taniec bizonów lub coś w tym stylu. Pozdrawiam:)

Ciężkim byłoby grzechem narzekać. Murarze na budowie, tak na poważnie, zaczęli 25. września. Od tamtej pory przerywali z powodu pogody tylko dwa razy. A i to tylko popołudniami. TFU, TFU. A że jak JA się za coś tam biorę, to zaraz pada? Cóż. Trzy lwy w tarczy ...

:wink:

tak jak Solitissimus - jesli cos ciągnąc przez zime to tylko dach . Domek przewieje, wychnie , wy troche odpoczniecie.... przez zimę możecie porobić zakupy albo zebrać zennik co gdzie i za ile :wink: : wełny, styropiany - jesli macie gdzie trzymać albo w sklepowym magazynie, rozejrzeć sie za oknami albo i kupić z montażem na wiosnę , pooglądac kafelki (ale na wszelki wypadek nie kupować bo mogą wam sie potem inne spodobać- ) podłogi i inne tam

powodzenia :D

p.s. na antresoli w kąciku komputerowym będziesz miał okno? (dachowe oczywiście?) ja mam właśnie deszcz pada :D

Żerań ładny.

Z tym ciągnięciem to jeszcze nie wiemy. Dach się obecnie kryje dechami i papą. Myślimy nad radami Ewy ... oops, sorki - ave!. No bo tak. Chałupka świeżawa dość i wypadałoby dać jej przeschnąć, więc okna, jakby, odpadają. Orientowałem się w kwestii blachy na dach. Pierwsze możliwe terminy - koniec stycznia. Moglibyśmy kłaść elektrykę, ale mieliśmy w okolicy przypadki kradzieży przewodów. Znawcy tematu odradzają wszelkie instalacje przed zamknięciem chałupki. Skłaniamy sie do szukania okien z montażem w styczniu lub lutym...

Nam też przerwa nie zaszkodzi. Budowa, troje dzieci, studia żony, szczyt sezonu w pracy. Zaczyna brakować sił i doba się robi za krótka. A tylko budowa może troszkę zaczekać ;)

Nasz domek został przykryty w sierpniu i oczywiście pojawiły się goraczkowe pytania co dalej .... Okna, drzwi, brama, instalacje ...... Jaka kolejność i tym podobne.

W ferworze chciałam już natychmiast działać dalej, a kierownik budowy ze spokojem stwierdził: Skoro chcecie Państwo codziennie z niepokojem sprawdzać czy wszystko jest na swoim miejscu to proszę bardzo.

Przemyśleliśmy wszystkie za i przeciw i zdecydowaliśmy zakończyć prace na ten rok.

A to nie jest wcale tak, że nic się nie robi. Musisz podjąć szereg decyzji dotyczących domu. Rozglądaj się za oknami i drzwiami, bo teraz jest trochę promocji. Wybierz piec. A przede wszystkim szukaj ekip, które niejednokrotnie już trzeba sobie zaklepać na przyszły rok.

Więc za telefon i do dzieła .......