Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kasi i Tomka Ciri, czyli Iskierka ciut inaczej - komentarze

tomkwas

Recommended Posts

Kotek kulturka. Za pierwszym zamachem załapał do czego ta kuweta. Znaczy, etap przyuczania do walenia w piach nas ominął. I dobrze.

Za to z innymi sprawami ma problemy. Typowo kocie zdaje się. Np. stół jest tą częścią domu, o władzę nad którą - jego zdaniem - należy toczyć walkę. No to toczy. Nie wie gupek że szans nie ma, ale się zaparł. I włazi. I do talerzy się przymierza... No to go gonimy... On włazi .... My gonimy ... itd.

Poza tym jest włażącym-na-kolana-przytulakiem-co-by-na-kanapie-tylko-siedział (kanapy jeszce nie mamy, ale gdyby była...).

Na dwór zasadniczo nie wyłazi. Jak go wywalę, to miauczy pod drzwiami i się próbuje wepchnąć nazad do ciepłego.

Dzieciaki gęby mają podrapane, ale to akurat ich wina. Kot się bawi jak kot. Więc pchanie sie do niego dziobem do przodu musi się skończyć strupami. To nie pluszowy misiek. Za to dzieciaki dłużne mu tez nie są, co da się często usłyszeć (mmmmmiiiiiaaaaaaaaałłłłł!!!!!!!!!!). Wiemy też stąd, że kot jeszcze latać nie umie. Pomimo tego że możliwość nauczenia się miał. Ale nie machał, więc zleciał. Nie było bardzo wysoko, ale jakby chciał ....

Żre, rośnie, miauczy, daje się głaskać, nazywa się "Pan Kot" ;) i już się przyjął.

• Odpowiedzi 707
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tomek - z kotem to tak bywa.nie ma problemów z zaczajeniem po co ta kuweta... potem może mu się odwidzieć :D

Z innej beczki - widzę na zdjęciach, że masz ciemne kratki wentylacyjne na kominie... jakie to? czy wymiarów 10x10? bo mi majster założył białe, i nie mogę na nie patrzeć... a nigdzie nie ma ciemnych :-?

Odnośnie kota

Właśnie sobie uświadomiłam, że się wpakowałam...

Też obiecałam dzieciom zwierza. I wypadałoby stanąć na wysokości zadania i nie robić sobie z buzi cholewy..... Zwłaszcza, że w rodzinie męża krąży historia jak to tesciowa słysząc prośby dzieci o psa zaryzykowała stwierdzenie "Albo pies, albo ja!" . Na drugi dzień teść przyniósł szczeniaka :lol:

Tomek - z kotem to tak bywa.nie ma problemów z zaczajeniem po co ta kuweta... potem może mu się odwidzieć :D

Z innej beczki - widzę na zdjęciach, że masz ciemne kratki wentylacyjne na kominie... jakie to? czy wymiarów 10x10? bo mi majster założył białe, i nie mogę na nie patrzeć... a nigdzie nie ma ciemnych :-?

Zobacz tu jest producent i ma różne:

http://www.anwix.pl/kontakt.html

:wink:

• 2 weeks później...
...... no tak ....... zamieszkał ......... typowe - zamieszkać i zamilknąć :wink: ...

I ma teraz kilka miesięcy rozpakowywania rzeczy przed sobą :lol: :lol: :lol:

... niby dziennik miał dotyczyć budowy, a ta skończyła sie jakiś czas temu.....

... został jeszcze garaż-co-go-nie-ma, ale pieniędzy, to już nie zostało, więc nieprędko ....

... betina71 jest kobieta niesprawiedliwa, bo odzywam się. A że na jej komentarzach i trochę na gefraiterze ....

... cieszynianka ma rację. Nie wiem tylko, czy ma do końca świadomość jakie to wkur...zające, to mieszkanie w pudłach ...

.... internet to nadal luksus w tym kraju, a już na wsi ....

... zima mnie rozleniwia. Ale o tym, pisałem już w zeszłym roku ..... we własnym dzienniku ....

Pozdrawiam ;)

Ot i się doczekałam........ kobieta niesprawiedliwa... takim mianem jeszcze mnie nikt nie ochrzcił :D

... no co ......trzeba Cię czasem wywołać, cobyś nie zapadł w sen zimowy ...

Swoją drogą - żona ma pewnie na głowie upychanie tu i ówdzie kartonowych zawartości , dzieci zajmuja się kotem, a tomkwas ........ wymiguje się zimowym rozleniwieniem ......

Pozdrawiam - ja (kobieta niesprawiedliwa :wink: )

:)

.... tomkwas udaje, że do kotłowni zaglądać trzeba ciągle. ...

A jego żona ma na głowie znacznie, znacznie więcej niż pudła: troje niedużych dzieci, pracę, troje dzieci i jeszcze studia ...

Nie wiem czy wspomniałem że troje dzieci ma na głowie. ....

Muszę chyba trochę uzupełnić dziennik.... o te dzieci ....

....absolutnie, nieodzownie, koniecznie ...... uzupełnić dziennik o te dzieci... nadmieniam troje dzieci......

co wy - panowie zrobilibyscie bez tych kotłowni..... cisza, spokój, ciepło ..... niedźwiedzia gawra w sam raz ...... jeno trochę mała, zwazywszy rozmiary pieca i wszelkiego rodzaju ustrojstwa ....chociaż jak podwinąć łapki pod siebie....

jacy panowie , jacy panowie .....

Ja jednak rację przyznaję betinie71. Kotłownia to zasadniczo domena facetów. Bo to i brudno i głośno ... i flaszkę z sąsiadem w tajemnicy można pierdyknąć, zapalić (tfu!) papierocha, a przede wszystkim UDAWAĆ STRASZNIE ZAJĘTEGO.

Ty daggulka nie tylko w tej jednej kwestii wymykasz się zaszufladkowaniu. Co bynajmniej nie znaczy, żeś facet (że tylko przypomnę Barbossę przytulonego do .... no tam gdzie się przytula cierpiących ...) :p

Ty daggulka nie tylko w tej jednej kwestii wymykasz się zaszufladkowaniu. Co bynajmniej nie znaczy, żeś facet (że tylko przypomnę Barbossę przytulonego do .... no tam gdzie się przytula cierpiących ...) :p

ojjjjj ... nie wiem co mam powiedzieć ... zostaję bez słowa :oops: :roll: :wink: - to odnośnie pierwszej części wypowiedzi ....

odnośnie drugiej części .... ojjjj - se nagrabisz , se nagrabisz .... :oops: :lol: