Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kasi i Tomka Ciri, czyli Iskierka ciut inaczej - komentarze

tomkwas

Recommended Posts

• Odpowiedzi 707
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

To i ja się w końcu zwlekłam w te progi :D

Pytanko mam , jaki dokładnie masz wymiar kuchni? Chodzi mi o odległość miedzy oknem a ścianą z kuchenką.

I czy nie uważasz, że jest za wąsko? Bo wygląda, że blat roboczy wchodzi w światło okna. I jak się ma to do górnych szafek?

A byłam pewna, że te obrazki u dzieci, to ręcznie przez któreś z Was malowane ;)

Zmierzyłem, wyszło 218 cm. I uważam, że wcale by nie zaszkodziło, gdyby kuchnia była o jakieś pół metra szersza. Niby nie jest jakoś specjalnie ciasno, no i wszystko jest pod ręką, ale jak się przy blatach kręcą dwie osoby, to zaczyna miejsca troszkę brakować.

I czy nie uważasz, że jest za wąsko? Bo wygląda, że blat roboczy wchodzi w światło okna. I jak się ma to do górnych szafek?

Nie mogę się pochwalić, że złapałem o co pytasz ....

A byłam pewna, że te obrazki u dzieci, to ręcznie przez któreś z Was malowane ;)

:)

Edytowane przez tomkwas

To i ja się w końcu zwlekłam w te progi :D

Bo wygląda, że blat roboczy wchodzi w światło okna. I jak się ma to do górnych szafek?

Chyba z pięć razy mnie wywalało!

Musiałam wyjsć z internetu i wejść na nowo, to dopiero pomogło.

Chodzi mi o to, że blat ma 60cm, a odległość okna od ściany wygląda na z 10-15cm mniejszą, Chciałam wiedzieć jaka jest odległość okna od ściany i jak głębokie masz szafki wiszące. Jak się otwierają i czy okno z szafkami nie kolidują.

Wiem dużo tych pytań ale stoję właśnie przed wyborem metrażu. Czy kuchnia 2,8 a łazienka 2,2 , czy kuchnia 2,6 /wtedy nie wejdą mi szafki wiszące, bo do okna 30cm/ a łazienka 2,4.

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs338.ash2/61790_111438458917546_100001541767331_81527_380888_n.jpg

To wersja z mniejszą kuchnią. Gdyby była większa, to meble poszłyby na ścianę "łazienkową"

Doradź coś z doświadczenia.

Afrodyto, zamiast się rozpisywać daję obrazek i mam nadzieję, że wyczerpująco odpowiem w ten sposób na Twoje pytania. Jeśli nie, to mnie jeszcze pomęcz. ;)

Tak wyglądają wymiary:

IMG_7292.JPG

A tak się toto otwiera (w drugą stronę byłoby zdecydowanie niewygodnie i źle)

IMG_7294.JPG

P.S. Moim skromnym zdaniem powinnaś pójść na kompromis: kuchnia 2,7, łazienka 2,30. Parę centymetrów trzeba przewidzieć na tynk i ew. klej+płytka.

Edytowane przez tomkwas