Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kasi i Tomka Ciri, czyli Iskierka ciut inaczej - komentarze

tomkwas

Recommended Posts

• Odpowiedzi 707
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hydraulik człek słowny. Miał być we środę, znaczy dziś, to był.

Goście od KMT tez ludzie słowni - umówione 4 tygodnie mija właśnie dziś. I dziś zadzwonili że drzwi juz dotarły. Montujemy w przyszłym tygodniu.

Pozdrawiam

To wychodzi, że tylko nas tak pięknie dopieścili ...

Czekam na jakieś zdjęcia.

A kotlownia jeszcze golusienka, poczekaj az zaloza wszystkie rurki :o , moj maz nadal nie wie od czego sa wszystkie koncowki :p .

:o qrczę. Nie chciał bym się wtrącać, ale nie jest fajnie, jak facet nie wie do czego są końcówki .... oooops. sorki

To co potrzeba to wie :p , a jak nie wie to dzwoni, tyle tego mamy, ze nie sposob zapamietac :o . A jest on tzw. zlota raczka i wiele robi sam przy domku ale tylu zaworow nie sposob ogarnac.

A ja to nawet pieca nie potrafie uruchomic :roll: .

• 2 weeks później...
REKLAMA

Robisz zdjęcia aparatem cyfrowym?

Posiadasz do niego kartę pamięci?

Nie zgrywasz zdjęć na inne nośniki?

Jeśli tak, mamy dla ciebie specjalną ofertę.

Błyskawiczne i nieodwracalne usuwanie zdjęć. Szybko i skutecznie.

Poproś o pomoc naszego trzyletniego syna, a on załatwi sprawę za Ciebie. Jest wydajny i niedrogi. Pracuje za lizaki. Preferuje zwłaszcza, usuwanie zdjęć instalacji w nowo budowanych obiektach.

Nie wahaj się! Skorzystaj!

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/t/5/2/3/44412048_d.jpg

Koniec reklamy

he,he,heeeeeeeeeeeee

A skąd ja to znam :lol: :lol: :lol:

Toć żywcem wyjęta historia z lipcowego wypadu w Góry Świętokrzyskie.

A takie mieliśmy cudne fotki ....

Jedyna różnica - nasz spec miał 5 lat.

A twój ból rozumię

Bardzo szybko okazało się, że że moc twórcza hydraulików ma też swoją ciemną stronę. Destruktorami są pierwszej wody.

Aż serce boli patrzeć na rozprute tynki i dziury w stropach.

juz przez to raz przechodziłam a będę miała jeszcze dyżo gorszą powtórkę :evil: .

I tym mało optymistycznym akcentem pozwolę sobie zakończyć.[/img]

Chodziło mi po głowie zerwanie owej taśmy z drzwi, ale mnie małżonek powstrzymał, gdyż montażyści radzili, żeby to zrobić po wykonaniu większości "brudnych" prac.

Tak więc waham się czy zrobić to przed czy po wylaniu posadzki.

A tak z czystej ciekawości ile zapłaciłeś za metr wylewki? Pytam bo po hydraulice też będziemy wylewać .

A co teraz w planach?

Pozdrawiam.b

Jedne drzwi już załatwiłam i rzeczywiście na zrywanie tej taśmy trzeba sobie zarezrwować nieco czasu. Przy czym jest okazja żeby je dokładnie obejrzeć. No i niestety już widzę niedoróbki montażystów.

A u nas hydraulik znów przełożył prace o kilka dni (ja to mam szczęście).

.....nic to...... nic

pozdrawiamy łódzkawe

• 2 weeks później...

Spieszę wyjaśnić, iż przerwa spowodowana jest głównie uszkodzeniem komputera domowego. Jak tylko bidulek do zdrowia wróci, nie omieszkam poskarżyć się na panów od gipsowego ocieplania skosów, inwestorskie problemy z weną i ściankę kolankową która....... hmmmmmmm ....... no wysoka nie jest.

Tyle na szybko z pracy.

Pozdrawiam.

• 3 weeks później...
Na tym zdjęciu tez nie widać, co cykający miał na myśli ...

Rzeczywiście - zgodzę się z Tobą

U nas wyjście na strych usytuowane jest przy pokojach dzieci. Schody rozkładają się w kierunku klatki schodowej.

:lol: :lol: :lol:

Ty to masz zdolności rozśmieszające. Model rewelacyjny!!!!!

Sam zaprasza, coby wygodnie posadzić swoje cztery litery :lol:

Muszę przyznać, że nietypowo rozmieściłeś swoje sprzęty. Większość odpuszcza ściance kolankowej i usytuowuje przy niej wannę. Jestem ciekawa jak to wyjdzie.

No wyjdzie raczej ciasno. szczęściem wanna się zmieści. Ja z tych, którzy co jakiś czas muszą się w wodzie wymoczyć. Prysznic jest dobry na co dzień, ale wanna to wanna.

A żebyś Ty widziała mojego murarza sąsiada jak zobaczył ten modelik.... Do tej pory wszystkim opowiada jaki sobie odpierniczyłem zestaw sanitarny ...

:wink:

• 4 weeks później...

Ejże Tomku!

Podbierasz mi pomysły :lol: ! Chcę coś nowego napisać w dzienniku - patrzę a Ty już mnie wyprzedziłeś. Chcę wrzucić jakąs fotkę - Tomek już wrzucił. No i cały czas wyprzedzasz mnie o krok.

Przeca nie będę powielała dzienników :lol:

Widzę, że pędzicie z zakupami i podobnie jak u nas rosną nowe stosiki (nasze znacznie mniejsze).

Nie zazdroszczę konieczności zmiany lokalu, chociaż kto wie może otrzymasz miano ukochanego ziecia?

Pozdrawiam i czekam na kolejne relacje.

:oops: Sorrrrry.

Więcej tego nie zrobię. Słowo ... ;)

Tak po prawdzie to fajnie mi się czyta, jak ktoś ma podobne problemy. Zawszeć to w grupie łatwiej. A brak kaski .... no cóż, my jesteśmy właśnie po spłacie pierwszej pełnej raty kredytu ... :(

Tylko że wasz stosik kostki, znacznie większy od wszystkich naszych stosików, razem wziętych.

Pozdrowienia dla męża w jego wełnianej niedoli ...

Paradoksalnie wielkość stosu nijak nie przybliża mnie do wcześniejszego zamieszkania. To tylko spelnienie wymogów urzędniczych.

A ja w imieniu męża dziękuję za pozdrowienia. Właśnie oderwał się od szpachlowania gipsem i wpadł na obiad.

Pozdrawiamy wszystkich tomkwasków :D

O cholerka ...aaaaleee schody! Nie powiem żeby były hiszpańskie, ale mały pokazik mody możnaby robić :lol:

I co ja się będę dziwić twojemu tempu prac skoro aż czterech glazurników kładzie płytki. U nas będzie tylko jeden :cry: i pewnie z miesiąc (oby nie ruski) mu to zajmie.