Gość Jaco11 10.10.2003 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 Strych jest mało używany a moje zasadnicze pytanie jako powinna być kolejność układania materiałów gdyż spotkałem się z wieloma wersjami i wytłumaczeniami? 1. - Na podłogę - folia - następnie styropian 2. Na podłogę - styropian - następnie folia Która metoda jest właściwa i jakiej grubości steropianu użyć?? DOM ma 25 lat - dach jest cały deskowany - papa a na nia blach?? POMOCY?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 10.10.2003 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 Jesli chcesz ukladac styropian i taki ma pozostac na strychu to w ogole bym nie dawal folii. Po styropianie niewygodnie sie chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowicjusz 01.02.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 Z Twojego opisu wnioskuję, że poddasze nie będzie zamieszkałe - pozostanie "zimne". Proponuję "przeciągnąć" izolację termiczną na ściany takiego poddasza, do wys. ok. 50 cm (nie wiem, z czego są ściany). Nie muszę chyba dodawać, że ść. zewnętrzne też wymagają zaizolowania i to min. do tego poziomu, co izol. ścian wewnątrz. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts