Renia77 03.10.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Zamawiam okna PCV kolor orzech włoski i zastanawiam się czy brać ze szprosami wewnątrz szyby czy bez. Może ktoś ma zdjęcia takich okien (szprosy pod kolor profili) i pomoże w ustaleniu podziału okna oraz grubości szprosów. Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor po 40-ce 03.10.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Mam szprosy ,okna dzielone na 6 kwadratow , z zewnatrz maja kolor machoniowy a od wewnatrz bialy ,grubosc szprosow to 2 cm.Ja przed zakupem ogladlem wszystkie domy w promieniu 100 km (nowe domy)ze szprosami i bez nich caly czas porownujac je i zastanawiajac sie jakie i czy u mnie beda pasowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia77 03.10.2008 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Witam:) Dziękuję za odpowiedź. A czy mogłabym prosić o zdjęcia z zewnątrz? I mam jeszcze pytanko jak wyglądają okna po otwarciu bo mają różne kolory profili? Pozdrawiam:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goike 03.10.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Okna ze szprosami wyglądają ładniej od tych bez szprosów. Mi osobiście podobają się wąskie szprosy. Zbyt szerokie szpecą okno, przypominają kratki więzienne w oknach. Polecam jednak szprosy w kolorze złotym a nie w kolorze ramy. Ja mam takie a ich szerokośc jest najmniejsza jaka była dostępna u producenta okien. Złoty pasuje do prawie każdego koloru. Okno ze złotymi szprosami bardzo ładnie wygląda w blasku słońca. Polecam oglądanie okien w różnych domkach i kolorach i wybranie dla siebie tego co najbardziej się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 03.10.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Okna ze szprosami wyglądają ładniej od tych bez szprosów. Mam odmienne zdanie. A już pewną wewnętrzną wesołość wywołują u mnie okna ze szprosami w kolorze innym niż rama. Nie bierz tego do siebie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 03.10.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Okna ze szprosami wyglądają ładniej od tych bez szprosów. Mam odmienne zdanie. A już pewną wewnętrzną wesołość wywołują u mnie okna ze szprosami w kolorze innym niż rama. Nie bierz tego do siebie ... Wszystko jest kwestią gustu ... - moje zdanie jest podobne jak przedmówcy . Sam również mam szprosy w oknach - ale - okna mam drewniane a szprosy do nich również drewniane - tylko - zewnetrzne nakładane . Nie wyobrażam sobie ramek i to jeszcze złotego koloru wewnątrz szyby ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 03.10.2008 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Polecam jednak szprosy w kolorze złotym a nie w kolorze ramy. BP MSPANC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.10.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 ludzie, to zależy od domu!Jak udaje dworek to szprosy sa na miejscu. Najlepiej do tego duży spadzisty dach z dużym okapem, okna nie za duże itd. Wtedy szprosy "robią" za dzielone szyby stosowane w takich budynkach dawniej. Ale jak sobie nowoczesną wille ktoś ozdobi szprosami, to czasem żałośnie wygląda. Kolor szprosów też trzeba dobrać do budynku. W jednym złote będą OK, w innym będą razić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 03.10.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 dokładnie tak, zgadzam się - dlatego doradzanie komuś okien ze szprosami nie znając projektu jego domu jest śmieszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia77 03.10.2008 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Dzięki za opinie:) Dodam, że mój domek to lk 493.Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 03.10.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Wszystko zależy od gustu i stulu w jakim chcemy utrzymać dom. Ja zamówiłam okna ze szprosami w kolorze okien czyli orzech. Szprosy szerokości 18mm bo mniejszych w okleinie nie robią ale wydaje mi się że będą OK. Nie wyobrażam sobie innych okien w swoim domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 03.10.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Okna ze szprosami wyglądają ładniej od tych bez szprosów Fakt kwestia gustu ale świat zza krat – wiem trzeba się przyzwyczajać Po uzyskaniu sprawności kopacza; zbrojarza; betoniarza; murarza; elektryka; cieśli pozostała mi już chyba tylko sprawność gangstera żeby to wszystko dokończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.10.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Dzięki za opinie:) Dodam, że mój domek to lk 493.Pozdrawiam:) kolumienki,wykusze i szprosy pasują. Złote raczej nie ale zaznaczam - dla mnie. Tylko ta "gwiazda" na szczytach jest z innej bajki. Góralszczyzna Po co ją projektant tam umiescił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor po 40-ce 03.10.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Sory Reniu77 ale ja klikam z zagranicy i nie mam mozliwosci skanowac zdjec pozatym ich nie mam przy sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia77 03.10.2008 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 To jest ten domek:-) http://img168.imageshack.us/img168/1694/lk493e2zp7.th.jpghttp://img168.imageshack.us/images/thpix.gifhttp://img168.imageshack.us/img168/465/lk493e4rb3.th.jpghttp://img168.imageshack.us/images/thpix.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goike 03.10.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 ludzie, to zależy od domu! Jak udaje dworek to szprosy sa na miejscu. Najlepiej do tego duży spadzisty dach z dużym okapem, okna nie za duże itd. Wtedy szprosy "robią" za dzielone szyby stosowane w takich budynkach dawniej. Ale jak sobie nowoczesną wille ktoś ozdobi szprosami, to czasem żałośnie wygląda. Kolor szprosów też trzeba dobrać do budynku. W jednym złote będą OK, w innym będą razić. Święta prawda. Ja napisałem że podobają mi się okna ze szprosami a najlepiej złotymi bo w tych domach w których je widziałem wyglądało to bardzo ładnie i generalnie mam taki gust że okna z delikatnymi szprosami wydają mi się ładniejsze (sam mam szprosy). Być może w pewnych domach szprosy tylko szpecą okna (np w domu typu klocek) lub pasują szprosy w kolorze ramy. Wszystko kwestia gustu i tego co pasuje w danej sytuacji. Komu innemu szprosy mogą się w ogóle nie podobać i nic mi do tego. Generalnie dla mnie bardzo szerokie szprosy w kolorze białym w białym oknie, w dodatku w rozpadającej się kamienicy i to jeszcze na oknie nie dzielonym wyglądają śmiesznie tym bardziej jeżeli jest właśnie uchylone. W takim przypadku lepiej że okno nie ma szprosów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 03.10.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 To jest ten domek:-) No proszę proszę - prawie taki jak mój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiula_81 04.10.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Zamawiam okna PCV kolor orzech włoski i zastanawiam się czy brać ze szprosami wewnątrz szyby czy bez. Może ktoś ma zdjęcia takich okien (szprosy pod kolor profili) i pomoże w ustaleniu podziału okna oraz grubości szprosów. Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc:-) mam okna w kolorze orzech i szprosy 26mm i moim zdaniem są super zdjęcia są w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiula_81 04.10.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 To jest ten domek:-) No proszę proszę - prawie taki jak mój Piękną elewację widzę w avatorze, czy można spytać jaki to kolor tynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 04.10.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 mam w projekcie duże okna i nawet przez myśl mi nie przeszło kaleczenie ich szprosami. chcę się cieszyć widokiem za oknem ...Uważam, że to kwestia gustu. Jak kto woli.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts