Koncept 06.11.2009 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 http://www.press-glas.com/oferta/komponenty/szpros/ Szprosy międzyszybowe są wygodniejsze od pozostałych ponieważ nie trzeba ich myć a to olbrzymia zaleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.11.2009 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 http://www.press-glas.com/oferta/komponenty/szpros/ Szprosy międzyszybowe są wygodniejsze od pozostałych ponieważ nie trzeba ich myć a to olbrzymia zaleta a ja uważam że największą wadą szprosów wewnętrznych w kolorach drewnopodobnych jest to, że ich nie widać bez odpowiedniego wyeksponowania. I wtedy takie szprosy co najwyżej są dla oczu domowników - a założenia mają dodawać elewacji odpowiedniego stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aswiet76 13.11.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 a ja uważam że największą wadą szprosów wewnętrznych w kolorach drewnopodobnych jest to, że ich nie widać bez odpowiedniego wyeksponowania. I wtedy takie szprosy co najwyżej są dla oczu domowników - a założenia mają dodawać elewacji odpowiedniego stylu no właśnie niestety muszę się zgodzić z tą uwagą o szprosach wewnętrznych - ciężko je wyeksponować ... no ale znów ze względów praktycznych są one bardzo wygodne i gdzie tu "złoty środek"? - wydaje się że szprosy demontowalne (z zawiasami) - ale czy one są aby trwałe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koncept 13.11.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Do okien pcv - nie orientuję się czy istnieją szprosy na zawiasach w drewnianych oknach takie rozwiązania funkcjonują od lat. Moim zdaniem to tylko kwestia gustu- nikt tego wyboru nie powinien kwestionować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 14.11.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 (...) i gdzie tu "złoty środek"? - wydaje się że szprosy demontowalne (z zawiasami) - ale czy one są aby trwałe? A dlaczego miałyby być nietrwałe ? - wszystko zależy od wykonania i jakości drewna - u nas już trzeci rok szprosy drewniane nakładane - wyglądają jak wczoraj założone - żadnych śladów "zużycia" ... - akurat - w trakcie mycia http://images49.fotosik.pl/226/0cbbc9f4089bb110med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona_adam 20.11.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Dzięki za opinie:) Dodam, że mój domek to lk 493.Pozdrawiam:) Witam Cię Reniu77 Ja również chcę okna ze złotymi szprosami - uważam, że prezentują się pięknie a nie wtapiają w kolor ramy - ale to kwestia gustu a o nim się nie dyskutuje Projekt również w stylu dworkowym (również z pracowni Pana Leszka K. ) Jeszcze go nie ma w wykazie projektów, bo jest indywidualny ale już niedługo będzie widniał pod numerem LK&721 Twój domek jest również piękny!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia77 24.11.2009 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witam Nie wiem czy już o tym pisałam ale zapadła decyzja okna bez szprosów i wiecie co? Nie żałuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
broker 24.11.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Ja mam ze szprosami i też nie żałuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emqwadrat 24.11.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witam Nie wiem czy już o tym pisałam ale zapadła decyzja okna bez szprosów i wiecie co? Nie żałuje Pozdrawiam I to jest najważniejsze..... ZADOWOLONY INWESTOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona_adam 24.11.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Renia77 no to suuuuper - ja zanim wybuduję dom z mężusiem, to jeszcze pewnie z kilka razy zmienię zdanie. Narazie czekam na wykonanie przez architekta wizualizacji z oknami ze szprosami i bez... ciekawe na czym stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia77 30.11.2009 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Wybór trafny choć nadal podobaja mi się niektóre szprosy w oknach głównie drewnianych, bo w plastikach zwłaszcza wieczorem sprawiają dla mnie wrażenie krat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona_adam 30.11.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Renia 77 U nas planujemy okna w kolorze złoty dąb od wewntrz i z zewnątrz. Do tego cieniutkie szprosy wewnątrz okna w kolorze złotym. Jeszcze nie miałam okazji zobaczyć takich cienkich w kolorze ramy okiennej - jak zobaczę, to zadecyduję Poza tym szprosy będą dzieliły połówkę okna na 6 pól a drzwi balkonowe na 6 pól - więc nie za gęsto nie powinno być więc wrażenia "krat". Ale jak już pisałam - mamy jeszcze spoooro czasu na przemyślenie Pozdrawiam Iwona[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona_adam 30.11.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 * sprostowanie do tego, co wyżej połówki (czyt. 1 skrzydło okna) będą dzielone na 3 części (czyli pełne okno na 6 ) a drzwi balkonowe bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia77 01.12.2009 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Renia 77 U nas planujemy okna w kolorze złoty dąb od wewntrz i z zewnątrz. Do tego cieniutkie szprosy wewnątrz okna w kolorze złotym. Jeszcze nie miałam okazji zobaczyć takich cienkich w kolorze ramy okiennej - jak zobaczę, to zadecyduję Poza tym szprosy będą dzieliły połówkę okna na 6 pól a drzwi balkonowe na 6 pól - więc nie za gęsto nie powinno być więc wrażenia "krat". Ale jak już pisałam - mamy jeszcze spoooro czasu na przemyślenie Pozdrawiam Iwona[/img] Lepiej dobrze to przemyślcie zwłaszcze kolor złoty szprosów dla mnie w ogóle takie nie były do przyjęcia ale oczywiście to kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona_adam 01.12.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Witaj Renia77 Właśnie dostałam na maila wizualizację domku Tam są szprosy w kolorze ramy okiennej i też wyglądają bardzo ładnie - muszę przyznać. Ale tak sobie myślę, że te szprosy będą sporo kosztowały, bo okien mamy 18 ( w tym 1 wykusz, 1 lukarnę i 2 drzwi balkonowe) i tak sobie myślę, że te pieniądze można by zainwestować np w meble kuchenne Szprosy w oknach zawsze mi się podobały, ale nigdy nie przebywałam wewnątrz takiego budynku... Ale cieszę się, że Ty jesteś zadowolona ze swojego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
broker 01.12.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Faktycznie, przy 18 oknach za szprosy trzeba dopłacić minimum 2000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.02.2010 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Jakiś czas temu zamieściłem tu link do swojej strony.. wiem, wiem - prywata.. Ale że widzę iż sporo osób klika w link w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie" ze szprosami czy bez" to zrobiłem jeszcze jedną galerię okien ze szprosami - tym razem więcej typowych, ale ciekawych rozwiązań, np: http://www.alterdom.pl/userfiles/file/3501%20116x144%20szpros%20bialy%209%20pol.JPG a więcje znajduje się tu:http://www.alterdom.pl/index.php?id=4&idp=10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 12.02.2010 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 szkoda tylko że nie wszystkie miniaturki da się otworzyć, w tak małym rozmiarze czasem prawie szprosów nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.02.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 szkoda tylko że nie wszystkie miniaturki da się otworzyć, w tak małym rozmiarze czasem prawie szprosów nie widać ciii... pracuję nad miniaturkami - nie wiedzialem ze tyle sie nad nimi schodzi - ale może dziś uda mi się je wszystkie podpiąć pod powiększenia. Uff, minęło dwie godziny, ale chyba się udało - jak zauważycie gdzieś pomyłkę to proszę o informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 12.02.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 a co w tych szprosach jest nie ok? pozioma listwa szprosu w oknach tarasowych? : http://www.alterdom.pl/userfiles/file/3544%202008%20Biala%20P%2027.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts