Gość kamila7 10.10.2003 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 Witam, wymieniam uchwyty w meblach kuchennych. Przy okazji zakupiłam fronty szklane w aluminiowej ramie. W sklepie powiedzieli mi, że nie bardzo można coś takiego nawiercić. W mebel RUST podpatrzyłam, że oni uchwyty przyklejają do tych szklanych frontów. Czy ktoś mógłby mi doradzić, czym to przykleić. Uchwyty mam metalowe. Proszę, pomóżcie, bo fatalnie otwiera się szafki paznokciami Pozdrawiam kama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kumek 10.10.2003 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 Witam . Polecam tasmę dwusrtonną do klejenia. Najlepiej taką samochodową jaką używa się do przyklejania listew bocznych lub emblematów, np. firmy 3M. Można taką dostac w sklepie motoryzacyjnym lub mieszalni lakierów samochodowych. Taśma ta daje bardzo wytrzmałe połączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość kamila7 10.10.2003 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 Ha!Tylko, czy to wytrzyma? Myślałam o jakimś kleju "supercemencie", bo to przecież będzie pracowało i to dość ciężko. Akurat te szafki mam uchylne do góry, więc taki uchwyt musi je uciągnąć przez kilka ładnych lat.Ale dzięki za sugestię - pomyślę kama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 10.10.2003 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 Ale dlaczego nie można tych szklanych frontów przewiercić?Sądzę, że przy wykorzystaniu wysokoobrotowej wiertarki umieszczonej na statywie było by to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 10.10.2003 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 To ciekawe, bo my mamy teraz w kuchni szklane fronty w aluminiowej ramie i w tym aluminium sa nawiercone otworki, ktorymi przechodza sruby mocujace uchwyty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość kamila7 13.10.2003 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 Dzięki za uwagi. Nawiercić chcę szybę a nie aluminium. Uchwyty mam takie nowomodne , szerokie i na ramie nie bardzo się mieszczą. Jeden szklarz mówi, że szybę da się nawiercić, ale drugi ostrzegł, że czasem pęka. Wolałabym nie ryzykować. Pozdrówka kama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 13.10.2003 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 Dzięki za uwagi. Nawiercić chcę szybę a nie aluminium. Uchwyty mam takie nowomodne , szerokie i na ramie nie bardzo się mieszczą. Jeden szklarz mówi, że szybę da się nawiercić, ale drugi ostrzegł, że czasem pęka. Wolałabym nie ryzykować. Pozdrówka kama No i u mnie tez sruby przechodza przez szklo. Oczywiscie, ze szklo da sie przewiercic i oczywiscie, ze jak partacz wierci, to czasem peka. A dla Ciebie ryzyko przeciez zadne, najwyzej wstawisz nowe szklo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McŁoś 19.10.2003 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 W każdym zakładzie szklarskim powinni Ci przewiercić te szyby ( może nawet podejmą się wykonać to u Ciebie w domu - dla nich to chleb powszedni ).Co do klejenia to raczej nie polecam - co zrobisz jak uchwyt sie zepsuje lub zniszczy - wymienisz całą szybę ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts