emqwadrat 20.11.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 To znowu ja....tym razem bez rad.... Co to za drzwi wewnętrzne..... drewno/okleina/fornir....???...jakiej firmy i jaki model....??? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 21.11.2008 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Ściana w sypialni była robiona dokładnie tym samym tynkiem, mogę zapytać czym to zacierali żeby tak wyszło. Jeśli natomiast chodzi o drzwi to są firmy Invado, kolor klon. Myślałam o podobnym modelu już dawno, kolor bardzo mi się spodobał, choć miałam poważne wątpliwości jeśli chodzi o wprowadzanie dodatkowego koloru stolarki. Okna i schody są w złotym dębie więc bałam się, że potem coś może nie pasować, tak właściwie nadal się zastanawiam czy był to dobry pomysł. Jeśli chodzi o wybór firmy z drzwiami to przeważyła cena i dostępność (terminy realizacji). Niedaleko mnie ta firma wstawiła swoje drzwi tak jakby w komis i kosztują tam 200 zł/szt. + 120 zł futryna. Liczę się z tym, że nie są to drzwi na całe życie, ale w sumie jakiekolwiek drzwi typu "plaster miodu" bym kupiła to wyszłoby na to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 21.11.2008 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Nie wiem czy się komukolwiek spodoba ten pomysł, ale jak nie będzie pasować to zawsze mogę jeszcze coś zmienić bo to tylko dodatek. Mam zakupione lampy gliniane dwie duże stojące:http://images32.fotosik.pl/403/37957749804ef892.jpgtrzy małe (myślę je powiesić nad stołem kuchennym na sznurze podobnym jak na zdjęciu)http://images49.fotosik.pl/32/8e45f51a87e35cec.jpghttp://images31.fotosik.pl/404/5ecd24ca9a15d3fd.jpgoraz kilka kinkietówhttp://images47.fotosik.pl/32/c294f08051a161a8.jpghttp://images49.fotosik.pl/32/f9023724d909426a.jpgchcę je przemalować bo nie mają jednolitego koloru, tylko nie wiem za bardzo czym, jaka to miałaby być farba o jakich właściwościach. Nie chciałabym także aby utraciły charakter naturalnego materiału z którego są wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 21.11.2008 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Pomiędzy meblami kuchennymi planuję natomiast dać fototapetę. Jest już zamówiona ale nie mogę się jakoś doprosić wydruku. Podobno ma być dziś lub jutro.http://images31.fotosik.pl/404/a1568ed323299869.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 21.11.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Fototapeta super! A gdzie ją zamawialiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 21.11.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 kutwa coś wspaniałego..!! sliczne tyo jezd..powaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 21.11.2008 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Wydruk zamówiłam w firmie Artemiso w Krzanowicach. Natomiast zdjęcie dostarczyłam im sama. Jest to zdjęcie które udostępniono mi do jednorazowego użytku (za to całkiem za darmo). Znalazłam je na forum internetowym http://plfoto.com/ . Wybierałam chyba kilka miesięcy i muszę jeszcze dodać że nie tak łatwo znaleźć coś odpowiedniego, zwłaszcza jeśli chodzi o rozmiar. To zdjęcie w oryginale ma 19,1 MB (9.000 piksieli x 6.500 pikseli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 25.11.2008 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 projekt domku nowoczesny,niby nie moj styl,ale musze szczerze przyznac,ze mi sie podoba .....pomysl z fototapeta SUPER,bedzie wygladac extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 26.11.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 cześć Wisiu pięknie sie u Ciebie zmienia..kolory ciepłe, drzwi są b.ładne.. a pomysł z glinianymi światłami super..będzie nastrój..myślę ze możesz pomalować lakierami akrylowymi są satynowe, matowe, z połyskiem, pękające...albo poprostu farbą akrylową..glina jest porowata i 1 warstwa szybko sie wchłonie, potem zobaczysz.. dobrego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 12.12.2008 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Z tą fototapetą - totalna porażka, kolory nie te i jakoś się to w ogóle rozjechało. Poza tym ściera się więc nie może zostać w kuchni. Nie wiem jeszcze co wymyślę, jakoś brak mi weny. Wygląda to w tej chwili tak:http://images34.fotosik.pl/417/41b65567c2222701.jpgNatomiast w trakcie roboty jest toaleta na parterze, jestem bardzo zadowolona z efektu:http://images34.fotosik.pl/417/51f658eb86efc21e.jpgChyba po prostu nie może być tak że wszystko idzie po naszej myśli. Może jakiś gość odwiedzający nasz domek będzie miał pomysł co by tam strzelić w kuchni, zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alenrok 15.12.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Mam pytanie odnośnie płytek w łazience. Jakiej to są i co na reszcie ścian? Nie ukrywam, że mnie bardzo zainteresował temat "natura", który przewija się w twoich wnętrzach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 16.12.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Wisiu, a może też coś na sufit... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 18.12.2008 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 alenrok, w toalecie są płytki travertino 01 nowej gali, mozaika jest w odcieniu 02, na ścianie jest tynk knauf, tak samo jak we wszystkich pomieszczeniach, tylko że gdzieniegdzie zdecydowaliśmy się na dodatkowe efekty ozdobne. Wychodzi ten tynk znacznie taniej niż jakbyśmy mieli robić gotowymi masami strukturalnymi. Jeśli jesteś zainteresowany tym jak powstawały te właśnie efekty to mogę w przybliżeniu to opisać.Piątka, na sufity nic nie planuję, bo po pierwsze nie chcę przesadzić, a po drugie my nie mamy nigdzie gładzi, wszystkie ściany i sufity są robione "na ostro", to daje taki efekt szorstkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alenrok 19.12.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Czy te płytki kładliście bezfugowo? Nie ukrywam ,że płytki Nowej Gali i Cersanitu , które wyglądają jak trawertyn są moimi typami do górnej łazienki(ale kiedy to będzie ) . Co do Nowej Gali to są to płytki rektyfikowane i podobno kładzie się je bez fugi , przynajmniej te największe. Jak bede miała pytania bardziej szczegłowe to napisze. Dziękuje za odpowiedz i śledze Wasze poczynania z wypiekami na twarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konefka 19.12.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Świetny projekt, świetny domek, ciekawie zapowiadające się wnętrza. Będę kibicować!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 19.12.2008 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Fugi u nas są, głównie z powodu podłogówki. Na całym parterze domu jest ogrzewanie podłogowe i minimalną fugę zrobiliśmy. Powiem ci co mnie zdziwiło w travertino nowej gali - mozaika. Jest cięta nierównomiernie co daje taki efekt rustykalny, natomiast same płytki tak jak już alenrok wspomniałaś są rektyfikowane, równiuteńkie. Nie są natomiast idealne jeśli chodzi o powierzchnię, trochę się wyginają w łódkę. Jak to było tylko trochę to ok, ale jak bardzo ( a takie też były) to poszły do cięcia na cokoły. To na co musisz zwrócić uwagę przy nowej gali to to, że kupujesz płytki nie tylko w kolorze: 01, 02, 03 czy 04, one mają jeszcze różne kalibracje i odcienie. Radzę zakupić tyle żeby nie brakło, bo potem nie mówię że nie dobierzesz, ale będzie to bardzo trudne i trochę potrwa. Wygląda to bowiem tak, że w fabryce schodzi im z taśmy partia i sprawdzają co wyszło: klasyfikują w tedy odcień, tak więc mogą nie trafić na twój przez jakiś czas i w tedy czekasz jak ci braknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 19.12.2008 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Konefka, zaglądaj , zaglądaj, wszyscy goście są u nas mile widziani. Mam nadzieję że nadal będzie si się podobać, bo mam jeszcze parę pomysłów które będą realizowane, ale to będę wklejać na bieżąco, nie chcę zapeszyć jak z tą fototapetą. Pozdrawiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alenrok 19.12.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Tak tak wiem ,ale i dziekuje . Wiem o kalibracji i odcieniach i zeby było z 1 pieca. Jestem taka mądra , bo czytam namiętnie muratora i takie dzienniki(galerie) jak Twoja Wisiu30. Jak dasz więcej zdjęć to obawiam się, że odpatrze dla siebie jeszcze inne Twoje pomysły. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szelma29 19.12.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 ale super domek - gratulacje . Bardzo mi sie podoba. Czy możesz mi powiedziec, ile Was wyniosł stan deweloperski. czy to drogi w budowie domek??pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 19.12.2008 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Szelma29,stan deweloperski może być różny, ale nie jest to drogi w budowie projekt. Stan surowy zamknięty z elektryką i tynkami, ale bez pozostałych instalacji wyszedł 168 tys. No i musisz przyjąć że budowaliśmy w dość niekorzystnym dla inwestora czasie, w którym były wysokie ceny i za materiały i za robociznę. Właściwie jak liczyliśmy z mężem to jakieś 20 tys. jesteśmy na tych podwyżkach do tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts