wisia30 19.12.2008 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 może ktoś się spotkał (lub śledzi) wątki dotyczące tego co można dać między meblami kuchennymi. Było kilka takich wątków, jeden to : http://forum.muratordom.pl/szklo-zamiast-kafli-w-kuchni,t113700.htm, ale nie mogę znaleźć innych. Jak macie te wątki gdzieś pod ręką to wklejcie, będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szelma29 19.12.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Dzieki Wisia za szybka odpowiedź. Mnie ogromnie zainteresował Twoj domek bo bardzo mi sie podoba. Ja mam co prawda pozwolenie na budowe zupełnie innego domu ale choroba pokrzyzowła plany i pozwolenie lezy.Z chorobska wyszłam ale domu budowac nie zaczełam . Ale nigdy nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. I ten moj domek to drogi sie okazał bo inni forumowicze budują i analizuje jakie koszty ponosza ( oczywiscie biore pod uwage , ze roznice moga wystapic), potem stwierdziłam ze za duzy i po co taki duzy..potem znajoma architekt wybiła mi z głowy skosy . I tak mi sie w głowie pozmieniało , ze teraz mam w planach mały domek z płaskim dachem.A wybrany , zakupiony projekt z pozwoleniem pojdzie do lamusa.I teraz jestem pewna, ze gdyby nie choroba to bym budowała domek ze skosami i pewno zadłuzyła sie na spory kredyt. Ta znajoma architekt ma mi zaprojektowac indywidualny i zobaczymy co z tego wyjdzie. Ale jezeli sie okaze, ze indywidualny wyjdzie za drogo w budowie bo architekt z fantazja i lubi z rozmachem projektowac, chociaz ciagle wbijam jej do głowy, ze to ma byc nieduzy domek, to wybiore Twoj projekt. Do mojej działki pasowałoby odbicie lustrzane. Ja przez te zawirowania kryzysowe z bankami , opierajac sie , ze bede zmuszona budowac w wiekszosci z własnych srodków szukam własnie taniego, małego domku , z płaskim dachem o nowoczesnym wygladzie. I powiem szczerze, że Twoje koszty brzmią zachecająco. Tak więc wybacz, jak podręczę Cie własnie o koszty jeszcze w przyszłosci, bo to teraz dla mnie priorytet przy budowie. Czy garaz planujesz oddzielnie budowąc czy wiatę, czy uwazacie, ze bez garazu mozna zyc??p.s strasznie sie ciesze , ze trafiłam na Twoj wątekpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 19.12.2008 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 W tej chwili nie mamy garażu dla samochodu i nie jest to tragedią, nie wiem nawet tak do końca czy garażowanie w istotny sposób wpływa na stan samochodu. Jedynie komfort że jest ciepły zimą, nie musisz odśnieżać, skrobać szyb. U nas planujemy w przyszłości budowę garażu wolnostojącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szelma29 19.12.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 i jeszcze jedno..wyczytalam ze budowaliscie piwnice..czy pod calym domkiem?/ i czy ta cena 168 tys zawiera jeszcze koszt wybudowania piwnicy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 19.12.2008 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Piwnice mamy pod całym budynkiem i ta cena już z nimii. Mąż liczył że jakby piwnic wcale nie było to zaoszczędzilibyśmy 20 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 19.12.2008 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Ale dodam jeszcze że uważamy że to była dobra inwestycja. Kotłownia, szafki z prądu, rekuperator, odkurzacz centralny, wszystko jest tam ulokowane, nie wiem gdzie byśmy się podziali. Nie wspominając nawet o wszystkich gratach które w tej chwili tam są: deski na taras (będzie drewniany) wełna która została z ocieplenia dachu, itp itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szelma29 20.12.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Hi Hi Hi..mnie to aż dzisiaj w nocy Wasz domek sie śnił A w takim razie musieliscie zrobic projekt piwnicy tak?? A zejscie do piwnicy macie w którym miejscu? Pod schodami? Będe brąc pod uwage piwnice w takim razie, może to faktycznie dobry pomysł i nie az taki drogi jak sie wydaje na poczatku...a zawsze mozna zrobic piwnice pod połowa domku. Teraz jak znalazłam dzieki Tobie gotowy projekt to ju ma luz...bedzie dobrze...jak nie indywidualny to ten. Miałam jeszcze zapytać, czy na dole jest przestronnie? bo mi chodzi o to zeby był efekt przestrzeni. Wisia pozamieszczaj więcej fotek jak bedziesz miała czas oczywiscie. Co do tej tapety w kuchni- zdzieraj to kochana szybko, moze koncepcja była fajna na wizualizacji ale jak zamiesciłas fotke po wykonaniu to szczerze mówie- brzydko to wyszło. Ja teraz na scianie w kuchni w mieszkaniu mam połozone płytki takie duze gresowe błyszczące jak na podłodze ..ty kładziesz podobne na podłodze i ładnie sie prezentuja. a moja znajoma ma cos takiego: opisze: a wiec miedzy szafkami ma połozona płyte jakby drewniana ale to taki mdf ..ona akurat ma w kolorze czekolady i w tej płycie ma wstawki z zielonego szkła które jest podswietlone - takie grube szkło , ze wydaje sie , ze ma odcen zielony....taki sam ma blat oczywiscie ciemny a szafki ma lakierowane zielone ..powiem ci ze kuchnia cudo. Oczywiscie Ty juz masz inne szafki wiec wiadomo taki kolor nie bedzie pasował..ale moze pomysł ze wykładasz takm materiałem jak szafki..moze byc szkło, moze byc jakas blacha ale to nie praktyczne podobno .. buziaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 20.12.2008 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Szelma29, kochana chyba było mi potrzeba kogoś kto mi powie że powinnam iść w innym kierunku. Od kilku dni przeglądam internet w poszukiwaniu gotowej tapety lub zdjęcia na fototapetę, ale faktycznie dam sobie z tym spokój. Odkąd przeczytałam twoją podpowiedź myślę nad tym i myślę.Coś wymyślę na pewno. Mam pewien pomysł, który właściwie chciałam zrealizować w wiatrołapie ale może zrealizuję to na ścianie kuchennej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 20.12.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 MIŁOŚCI na każdy dzień... życzy Aleksandra z rodziną http://www.otofotki.pl/img5/obrazki/uvwx404100700v.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alenrok 21.12.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Wesołych Świąt http://images45.fotosik.pl/42/75a94fbdb91eb7f3m.jpg' alt='75a94fbdb91eb7f3m.jpg'>życzy Nela z rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 21.12.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Przy wigilijnym stole łamiąc się opłatkiem świętym , pomnijcie , że dzień ten radosny w miłości jest poczęty. Że jak mówi Wam wszystkim dawne , odwieczne orędzie z pierwszą na niebie gwiazdką Bóg w Waszym domu zasiądzie. Z nalepszymi życzeniami cała Piątka http://farm1.static.flickr.com/110/314569010_57d884244a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szelma29 22.12.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Zdrowych Wesołych Świąt Bożego Narodzenia, pomyślnego Nowego Roku 2009 i oby Wasz domek z każdym dniem był coraz piękniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaczek 27.12.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Wisu, domek śliczny następne święta będą już w nim jak oceniasz swoją ekipę od tynków ? Czy stolarz od schodów robi też drzwi? W wiatrołpie planuję szafy z płyty kg i szukam miejsca gdzie można kupić drzwi poświątecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 31.12.2008 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Dla Ciebie i dla Twojej Rodziny... http://www.otofotki.pl/img5/obrazki/mkfd1232103524q.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 12.01.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 hej, hej, co slychac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 15.01.2009 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Witam, dziękujemy wam serdecznie za wszystkie życzenia, nie zaglądałam tu długo bo powiększyła nam się rodzina i nie umiałam się zebrać żeby wygospodarować trochę czasu. Jak mam chwilę że oba moje skarby śpią a ja mam wszystko porobione to idę po prostu spać Odnoszę jednak wrażenie że dzidziuś - Zosia ma jakiś szósty zmysł i wyczuwa że matka się położyła - do pół godziny jest pobudka. Na naszej budowie znów trwają prace, jak coś już będzie widać nowego to wkleję zdjęcia, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alenrok 16.01.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Grauluje Wisiu! Wszystkiego dobrego, żeby maleńka Zosia dużo spała i zdrowo rosła. buziaki.http://images38.fotosik.pl/50/29168b91765eb020m.jpg' alt='29168b91765eb020m.jpg'> Życzy Nela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiapysia 19.01.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 witam serdecznie w nowym roku:) chciałabym tak dyskretnie zasugerować że ... CZEKAM Z NIECIERPLIWOŚCIĄ NA JAKIEŚ KOLEJNE ZDJĘCIA WASZEGO PIĘKNEGO DOMECZKU. pozdrawiam:} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szelma29 20.01.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Ja również przyłączam sie do gratulacji z okazji narodzin córeczki i pocichutku zagladam czy jakis nowych fotek nie ma...czekamy na kolejne efekty zobrazowane fotklami..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 20.01.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Super ten Wasz domek, bardzo oryginalny, świetna elewacja i jeszcze te żaluzje - bardzo mi się podoba. A co do tych żaluzji to to działa tak jak roleta antywłamaniowa czy tylko dla ozdoby i ochrony przed słońcem. Szczerze powiem, że nie widziałam czegoś takiego jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts