goike 03.10.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Okolice Gdańska. Dzisiaj kupiłem tonę węgiel orzech po 670 zł. Pół roku temu był po 560. Wzrost ceny o 20%Ekogroszek jeszcze droższy podobno ale narazie go nie maIle u was kosztują różne rodzaje węgla w tym miał? Ile podrożały od ostatniego zakupu? Ile kosztuje gaz, olej, prąd? Ile podrożały od np. marca 2008?Jakich spodziewacie się kosztów ogrzewania w nadchodzącym sezonie? Cieńko to widzę. Ja w sezonie 2007/2008 wydałem na węgiel 3080 zł. Dom ma powierzchnię 180 m. Ocieplenie 10 cm styro. ściana z pustaków keramzytowych i betonowych (mieszana, taką już zastałem po kupieniu rozpoczętej budowy). Podany koszt zawiera w sobie podgrzanie wody użytkowej.Był to mój pierwszy sezon grzewczy i dom nie był jeszcze do końca, wszędzie zaizolowany. W tym roku spodziewam się zuzycia węgla mniejszego o 20% ale po podwyżce koszty ogrzewania nie spadną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts